שאלה חשובה..

הגנטלמן

New member
שאלה חשובה..

אייל שלום.. אני חושש שהמחשב שלי נורא חולה...הוא די גוסס היתי אומר.. יש לו בעיות מפה ועד באר שבע ( ואני גר בצפון).. עקב כך אני חושב שאקח אותו לטכנאי מוסמך שיציל אותו ואותי מייסורים רבים. שאלתי היא אייל, כמה בערך טכנאי מחשבים מבקש היום בשוק..? אני לא רוצה להיות מרומה והאמת היא שאין לי מושג לגבי מה סביר,מה יקר ומה זול.. תודה בשמי ובשם המחשב שלי..

Mr. FresH

New member
אל תתעסק עם טכנאי חובב

תשלם קצת יותר (עד 150 ש``ח , ממוצע 120 ש``ח ) ותפנה למקום מקצועי , חנות או משהו כזה , שיהיה אבא ואמא לתיקון. בהצלחה,

הגנטלמן

New member
בטח שלא..

אל תדאג..אם הוא לא יהיה איזה פרופסור למחשבים אני יעשה אותו חולה.. אז אתה אומר שהממוצע בערך זה 120-150 ש``ח?

eYaL

New member
אולי החבר`ה שלך.. :)

לי יש רומן עם הטכנאי שלי :) eYaL

דיסקט

New member
טכנאי אחד לקח לי 200 שקל על מחשב

שלא היה צריך תיקון. אצלי בבית הוא לא עבד כי היה קונפליקט בין עכבר למקלדת, והעכבר היה בעייתי, ואצלו הכל עבד בסדר (הוא לא אמר לי את זה) והוא לקח לי 200 שקל

eYaL

New member
זה כי..

אתה לא מכיר את הטכנאי שאתה עובד איתו.. זה כמו ברכב..אתה לא תשאיר את המכונית במוסך שאתה לא מכיר.. (או שכן) eYaL

הנשוי

New member
אני משאיר ת`אוטו במוסך שאני מכיר...

ויודע שהוא גונב ומרמה - מה אפשר לעשות כל המוסכים כאלה B-( אבל טכנאי מחשב זה סוג אחר של אנשים :cool:

הגנטלמן

New member
כן אבל..

עדיין לא אמרתם לי כמה בערך אמורים לקחת לי... חוץ מזה אייל,אם זו פעם ראשונה שלי אצך טכנאי,איך אני אמור להכיר אותו? זה יפה וטוב שמכירים אחד מלפני זה אבל..לא כולם כמוך - אל תשכח

duke4you

New member
מה דעתך?

מה דעתך לספר לנו על הבעיה והטכנאים שבינינו ינסו לעזור לך.

הגנטלמן

New member
מאיפה להתחיל?

אז ככה: א: המחשב נתקע לי מספר דקות לאחר שאני מפעיל אותו.. זה יכול להיות אחרי דקה, 10 דקות או בכלל לא. (וזה כי אני מכבה אותו מהר ולא נותן לו זמן).. אגב,זה לא משנה איזה יישום פתוח בכלל...לפעמים אני סתם מחכה שייתקע כשאני עוד בשולחן העבודה שלי.. ב: כאן הנקודה הכואבת,האינטרנט!! מה יותר מתסכל מלנסות לגלוש מעל 5 דקות ברציפות?? אם יש לך תשובה, אני מוריד את הכובע! ג: משום מה, המחשב לא מכיר כונן תקליטורים אחד! יש לי 2 (צורב) אבל ב``מחשב שלי`` מופיע רק כונן אחד (ה-Cd rom) ואין אפילו את האייקון לכונן הנוסף!! ד: הצלילים. לפעמים אני מגביר את הווליום עד הסוף ושומע חלש..ואז בלי שום סיבה זה חוזר לעצמו והווליום גורם לשכנה שלי לצעוק על הרעש מהחדר שלי! אז איפה הטכנאים שבנינו??

סמיי

New member
תן את כל הפרטים המדוייקים

כמו סוג המחשב, מע` הפעלה, מעבד, לוח, זיכרונות וכו`. כמו כן והכי חשוב - ציין מה עשית עד עכשיו בניסיון לפתור את הבעיה (או שלא עשית כלום......) בברכה סמי

הגנטלמן

New member
טוב..

יש לי פנטיום 3 800 mgh ווינדוס 98 מהדורה שניה בעברית. עד עכשיו ניסיתי בעיטות..לא עוזר. ניסיתי לתת לו גם תה עם לימון...עדיין,כלום. עכשיו ברצינות...היו רק התעקויות והם היו במינון נמוך ואז פירמטתי אותו כדי להסדיר זאת...אבל עכשיו זה יותר גרוע כי יש גם את העניין של הרמקולים והכונן שהתווספו לרשימת המחלות של המחשב שלי.. נאמר לי שכדאי לי להחליף את המודם שלי( יש לי GM56-PCI שך מוטורולה)..הבעיות שלפני הפירמוט היו רק התעקויות בזמן חיבור לאינטרנט..ולכן נרמז לי שאולי המודם תוקע אותו כי הוא לא משהו.. בכוונתי באמת להחליף אותו באותה הזדמנות של תיקון המחשב שלי.. יש לך המלצה למודם טוב ושלא יכסח אותי כלכלית? כמו כן,האם תוכל לאמר לי כמה עשוי (או עלול) טכנאי לדרוש ממני?? אין לי מושג פשוט... תודה

סמיי

New member
האם כאשר פירמטת את המחשב

עשית התקנה נקייה ללא כל גיבויים, GHOSTS, IMAGES, ושאר מיני דומים ? במידה ואכן עשית התקנה נקייה, דבר חשוב מאוד לבדוק הוא את הדרייברים, עידכונם ולהוריד במידה ויש חדשים יותר - אפילו שלא נראה לך ``כי לא עבר זמן רב``... שווה בדיקה. האם הבעייה הופיעה לאחר איזשהוא ארוע משמעותי ? התקנת תוכנה מסויימת, הוספת חומרה וכו` ? תן תשובות ונראה מה הלאה.... לגבי הטכנאי, מצטער אבל אין שמץ של מושג. לגבי מודם טוב - כאשר גלשתי בחיבור רגיל, היה לי מודם CRATIVE PCI שעלה לי קצת יקר, היום בערך 120-150 ש``ח אבל עשה את העבודה בצורה מצויינת ללא כל תלונה. בברכה סמי

duke4you

New member
פתרון מס` 1 (מקווה שיעבוד)

הבעיה של התקיעה יכולה לנבוע ממליון סיבות (סתם 159,486 סיבות 8-p ) בו ננסה משהו: נצא מתוך הנחה שהזכרון RAM שלך לא עושה עבודתו נאמנה, לכן כנס למסלול הבא: התחל -> לוח בקרה -> מערכת -> ביצועים -> זכרון וירטואלי. כעת בחר באפשרות ``אפשר לי לקבוע הגדרות זכרון...בלה בלה``. את הזכרון מינימום שנה ל300 מגה, תאשר ותאתחל מחדש את המערכת. נלך פרה פרה, טוב?

duke4you

New member
תראה את הלינק הבא

ודרך אגב זה המחירים של הטכנאים: 80-200 ש``ח טכנאי מתחיל לוקח 80. כמו-כן יש טכנאיםה שלא לוקחים את כל הסכום במידה ולא הצליחו לפתור את הבעיה. עדיף לך למסור את המחשב למעבדה מסודרת.

stm

New member
פתרון כמעט ודאי ! מהרבה ניסיון.

לפי התאור שנתת, הבעיה במחשב שלך נובעת מספק הכח. או שהוא דפוק, או שהוא חלש מדי. אז ככה: - כל הרכיבים במחשב צורכים מתח חשמלי, החל מרכיבי הזיכרון כולל כרטיס המסך, הדיסק הקשיח, המעבד וכן הלאה. אם ספק הכח נדפק, יש שהויים בהעברת המתח לרכיבי הזיכרון שהם הרכיב הרגיש ביותר ואז המחשב נתקע. המלצתי: -לפני שאתה מתחיל לפרמט, להתקין מחדש, להחליף זיכרון, מעבד, כרטיסים וכו`, לך תקנה ספק כח חדש של 340 ווט ותחליף. אם תרצה אומר לך היכן לקנות ואדריך אותך כיצד להחליף. אגב, איזה כרטיס מסך יש לך ?

הגנטלמן

New member
אהלן..

תודה על האבחנה שלך, אבל אני חושש שגם אם הבעיה היא זו הרי שאני לא יודע להחליף דבר כזה...וזה לא דבר שמסבירים בתכתובת בפורום.. יחד עם זאת אינני מבין איך בעיה בספק כח יכולה לגרום למחשב שלי לא להכיר לי כונן אחד..(יש לי שני כונני תקליטורים בגלל צורב-אולם במחשב מופיע רק אייקון אחד של כונן ולא של שתיהם כפי שהיה קודם..) אני חושב שהבעיה באמת ברכיב כזה (ספק כח או מאוורר) כי אני שומע את המאוורר שלי מאוורר במעין ``עליות וירידות`` כאילו הוא עייף או אולי תקוע משהו..לא יודע... בכל מקרה אני אגש לבדוק את זה אךל טכנאי ביום ראשון..תודה בכל אופן.. אגב יש לי woodu 3 אם לזה התכוונת.. ביי

למעלה