שאלה חשובה

xduk ffv

New member
שאלה חשובה

בבעלותי דירת 3 חדרים המושכרת לדיירת ב 500 $ לחודש כנגד זה אני שוכר דירה גדולה יותר ב 730 $ לחודש. אני מעוניין לקנות דירה בכדי לגור בה. השאלה היא מה כדאי יותר: 1 - למכור את דירתי ( ערכה בערך 130.000 $ ) להוסיף כ 30.000 $ ולקנות דירה גדולה למגורים ( עלי לציין שאין לי משכנתא על הדירה) 2- או שעדיף במקום למכור את הדירה לקחת עליה משכנתא בערך 80.000 $ +- ואז דמי השכירות יממנו את החזר ההלוואה , ולקנות דירה ב 160.000$ כשאת שאר הסכום אקבל כמשכנתא על הדירה החדשה. בקיצור מימון של כ 100%

הנשוא די נדוש ...

לפי הנתונים שהבאת: התשואה על הדירה שלך היא כ-4.6% ואילו על המשכנתא תשלם ריבית של בערך 5.25% לכן מנקודת המבט הזאת אין הגיון רב בלקיחת משכנתא יקרה והשקעתה בנכס שמניב הכנסה פחותה. עבור משכנתא של 160,000$ בריבית של 5.25% לשנה למשך 25 שנה תצטרך להחזיר כ-960$ לחודש ... אז איך 500$ שאתה מקבל יחזירו את המשכנתא? עבור משכנתא של 30,000$ בתנאים הנ"ל תחזיר רק כ-180$ בחודש. קרא את הדיונים הארוכים שנערכו כאן בשבועיים האחרונים בנושא הזה.

דודי 10

New member
תרקוד על שתי החתונות

תקנה את בית חלומותיך במחיר 160000 , תשתדל לקבל מחיר טוב עבור בית שאתה מרוצה ממנו וסגור עסקה , כאשר התשלומים יהיו פרוסים בכמה מנות - מה שיותר רחוק - עדיף. אל תמכור בינתיים את דירתך . את התשלומים - בהגיע זמנם - תממן מתיקי המשכנתא שתפתח (בלי דמי פתיחת תיק ובלי קנס שבירה של תשלום מוקדם) כעת תמתין כשנה שנתיים שמחיר דירתך יעלה בשוק ובמקביל תחפש את הקונה הפרייר שיסכים לשלם לך 150000 במקום 130000 היום ... כעת סגור את המשכנתות כעת מה אתה אומר ???

דודי 10

New member
אז זה ינתץ את התחזית

העכשוית שלי
כעת ברצינות : אם הבחור "חייב" למכור דירה במקביל ולפני קניית דירה אחרת הרי שהוא ימכור אותה בדרך כלל במחיר השוק ואף טיפה פחות כאשר הוא לוקח לו מרווח נשימה כפי הצעתי סביר להניח שידו על העליונה והוא יוכל למצוא קונה שיתן לו מעל מחיר השוק - אולי אפילו מחר בבוקר כמובן שעליו לפרסם שדירתו למכירה אך לא לרדת במחיר ... אלא לעלות בו
מה ?

לא על זה מדובר ...

הוא לא שואל על מימון ביניים לתקופה שבין הרכישה למכירה (לזה יש פתרונות), אלא על אסטרטגיה לטווח הארוך - להחליף את הדירה הקיימת או להשאיר אותה ולרכוש דירה נוספת.

דודי 10

New member
אבי אתה צודק

אבל אני גם הבנתי אותו וזרקתי לו רעיון שאולי מתלבש לנתונים שלו אולי לא לכן רציתי לשמוע את תגובתו ... הפתרון שלי לדילמה הוא במקום השקעה לתווך של 20 -30 שנה בדירה נוספת - השקעה קצרה של 2-3 שנים תוך נסיון לקטיפת הפירות , מצידי גם מחר בבוקר ... חשבתי שהעניין אכן חשוב ולכן ציפיתי למשוב מהשואל ...

דודי 10

New member
תמיד טוב לשמוע על רגל אחת

מימון ביניים של קנית דירה בכמליון ש"ח עד למכירת דירה בעוד שנה שנתיים ב140000 ש"ח שאם עוד שנתיים הדולר יעמוד על 5 ש"ח - אז הדירה תממן 700000 ש"ח והשאר ישאר משכנתא

למעלה