שאלה חשובה

חייקה

New member
שאלה חשובה

האמ מותר לעשות תשמיש המיטה בסוכה מצד אחד זה תישבו כעין תודורו וצד שני אולי השכנים יראו וזה יהיה אורור שוכב

חייקה

New member
השאלה הרי אתם למדנים

דרך אגב אתרוג דומה לדד של אישה ולולב עם הנענועים דומה .. ודל

והדגדוג בהדס זה המשחק המקדים?

מכל מקום שרי, שהרי השווה אשה לבהמה, מה בהמה אינה חייבת בסוכה אף אשה אינה חייבת בסוכה. וכן נאמר בהושענות "אדם ובהמה הושיע יהוה", השווה אדם לבהמה. ואגב אורחא, הדימוי המיני של הלולב מצוי גם במקורות, כמו שנאמר "דמתה קומתך לתמר ושדייך כאשכולות, אמרתי אעלה בתמר.." וגומר (כפשוטו ממש). ואין כאן מקום להאריך (האורך לא קובע). ועתה התבאר שאין לומר סוכת ארעי, אלא "סוכת סטוץ", וד"ל.

ויש להקפיד שהאשה תהיה למעלה

והוא למטה, כאומרם "לישב על סיכה". ויש מרבותינו שגרסו "לישב על כיפה", ויש ליישב בדוחק..

סיטרא

New member
קצת ../images/Emo32.gif לכבוד החג -

בהיותי חייל בצבא ההגנה ניגש אליי חיילצ'יק שאינו חשוד על דתל"שיזם, חרדל"שיזם וכיוצא בזה מרעין ובישין. כשהנ"ל (שמו היה אופיר) שמע שאני משתייך לסקטור שהוזכר לעיל - הוא פנה אליי בשאלה הלכתית קשה ביותר, - "אתרוג אני מבין, לולב גם כן, אבל בשביל מה צריך אגסים ?" אז הסברתי לו, הייתה לי ברירה ?

uri80

New member
כמה שטויות אפשר לשמוע ?../images/Emo10.gif

בורות זה תמיד דבר עצוב. לא יאמנו חלק מהדברים ששמעתי פעם מאנשים.

נשמע מעניין ../images/Emo13.gif

רק זהירות על הקישוטים. וגם רצוי לא בעמידה כי אז כל הסוכה תיפול וכל השכונה תתפוס אותכם המצב מביך. מצד שני זה יכול להיות מצחיק לאללה אל תשכחו לצלם את הבעות הפנים של השכנים...

shikma r

New member
חחחחחחחח באמת נשמע מעניין!

חחחח אשכרה הצלחתם לגרום לי לצחוק לעצמי עכשיו!!

Le Fay

New member
לא רק מותר אלא מצווה! בגלל

אסור טעימה חוץ לסוכה. אבל רק על השולחן, ורק בתנאי שבולעים (כן, כן - גם אתה!).

ברצינות, לדעתי אסור!

כיון שהסוכה "קדושה". אבל מי שאינו יכול להתאפק יש מקלים ובדבר זב יש ללכת אחר הרוב.

o0 Get Out 0o

New member
אתה יודע מה עדיף ?

תחכה ללילה של האושפיזין ששלמה נמצא ותגיד לו שיצרף את האלף נשים ואז יהיה חגיגה נחמדת ===================== (רק אני לא זוכר אם שלמה אחד מהאושפיזין)

למעלה