שאלה חשובה...

N I R VA N A

New member
שאלה חשובה...

לדר' יעל רותם גלילי שלום. אני בן 17, לפני כמה חודשים ''גילו'' אצלי שחיקת סחוס בשני הברכיים... אני מתאמן לקראת הגיוס - ריצות - האם מותר לי לרוץ? האם יכול להיווצר נזק חמור יותר במידה ואני אמשיך לרוץ? האם העובדה שאני רץ הרבה (גם מתאמן וגם משחק כדורגל) יכולה להחמיר את המצב או שזה לא יפגע בי יותר והריצות כבר לא ישנו שום דבר?? רק רציתי לציין שברגע שאני רץ - אני לא מרגיש שום כאב, לא מפריע לי שום דבר והכל בסדר, אבל כעבור שעה אני מתחיל להרגיש כאבים דיי חזקים (אך נסבלים) בשתי הברכיים, ומכאן בא הדאגה שהמצב יחמיר [והפרופיל שלי ירד לפרופיל עורפי (כרגע יש לי פרופיל 72 - המאפשר לי להגיע לקרבי - הדאגה היא שבמידה והשחיקה תהיה ממש קשה - יורידו לי ל 64- עורפי)] שאלה נוספת - האורטופד אמר לי שאני צריך ללכת לכ 8 מפגשי פיזיוטרפיה - אני לא הלכתי לאף אחד מהם - השאלה היא: מה עושים בפיזיוטרפיה והאם זה באמת יוכל לשנות לשפר ולעזור לי במשהו?? המון המון המון תודות לך על העזרה!!

כאבי ברכיים

שלום רב, שחיקת סחוס בברכיים היא בעיה נפוצה. עדיף לטפל כשהמצב עוד קל והכאבים נסבלים ולא להגיע למצב חמור יותר. בטיפולי פיזיותרפיה יבדקו אותך וימצאו מה הסיבה לשחיקה. יכול להיות שזו חולשת שריר מסוים, תיזמון לא נכון של עבודת השרירים, קיצור שרירים ועוד...הטיפול יהיה בהתאם לממצאים. הרבה פעמים נעזרים בשיטת הטייפים שהוזכרה כבר רבות בפורום. בסופו של דבר הטיפול יכול לעזור מאד, ואני ממליצה לא לדחות את הטיפול. גמר חתימה טובה
יעל רותם גלילי (בלי דר').

N I R VA N A

New member
תודה רבה לך על התשובה אבל

לא ענית על השאלה העיקרית - האם מותר לי לרוץ?? האם העובדה שאני רץ הרבה יכולה לפגוע בי ולהחמיר יותר את המצב של השחיקה?? או שזה בסדר לרוץ ולא יגרם לי עוד נזק נוסף?? שיהיה לך צום קל וגמר חתימה טובה

או שכן או שלא ../images/Emo79.gif

אם לא "תסלק" את הגורם ותמשיך להעמיס על הברכיים סביר להניח שתיגרום להחרפת הבעיה ובעיקר ליותר כאבים. מיותר. לך לטיפול וכך תוכל להמשיך להתאמן באופן שלא יגרום לנזקים נוספים. להתראות יעל

N I R VA N A

New member
וואי

אם כך המצב אז אני ממש מצטער שלא הלכתי לטיפול כבר יותר מוקדם (הבעיות החלו אצלי משהו כמו לפני חודשיים וחצי) פשוט חשבתי שהפיזיוטרפיה לא תשנה הרבה - כי אומרים שאי אפשר לרפא שחיקת סחוס... טוב, המון המון המון תודות לך על העזרה!!!!!!! כבר עכשיו אני ילך להירשם... שוב תודה ולהתראות מקס

joelgirl

New member
עוד שאלה

יש לי המון כאבי גב במיוחד בבוקר הייתי עושה הרבה ספורט ועכשיו אני בקושי יכולה לרוץ מתחיל לכאוב לי גם הרגליים ואני הולכת עם הגב קצת נפול מה אני יכולה לעשות??????????? תודה

תיקון...

הפיסיותרפיה לא תרפא את הסחוס שנהרס. ע"י הטיפולים ניתן להפסיק את הגורם לשחיקה ולהקל ולמנוע כאבים. להתראות.

למעלה