שאלה חשובה...

שאלה חשובה...

יש לי שאלה בנושא "זכויות העובד" ואשמח אם תענו לי עליה במידה ולא תהיה תשובה אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים. לפני כשבוע וחצי התחלתי לעבוד בעבודה זמנית שאורכה כשבועיים. בכל יום רשמתי את שעות העבודה על גבי כרטיסייה קטנה. אני גרה בראשון לציון ועובדת בירושלים,אך החברה שאני שמטעמה אני עובדת נמצאת בתל אביב. כל בוקר לוקח אותי מישהו שעובד איתי בשעה 6 בבוקר הוא כבר אוסף אותי עד שאנחנו מגיעים לירושלים השעה כבר 7 וחצי בבוקר. על גבי הכרטיס שלי רשמתי את מס' השעות החל מהשעה 6 בבוקר. אתמול הראיתי את הכרטיסייה שלי למעביד והוא טען שאני צריכה לרשום את השעות החל מהשעה 7 ולא מ-6 כיוון שהשעה שלוקחים אותי בבוקר לא נחשבת כשעת עבודה אלא החל מהשעה שאני מגיעה לירושלים. שאלתי היא האים הוא צודק? יש לציין שככל הנראה לא אקבל שכר עבור נסיעות כיוון שאותו עובד לוקח אותי.האם זה ייתכן שזה צודק? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי אביבית

orlyt

New member
תשובה

לגבי שעות העבודה, המעביד שלך צודק. עלייך לדווח על השעות בהן את עובדת, ולא הזמן שבו את נוסעת. לגבי זמן הנסיעה, אני לא בטוחה מה הנהלים בסקטור הפרטי - אבל ישנו הנושא של ביטול זמן - אם המרחק ממקום מגורייך למקום העבודה עולה על מרחק מסויים (יתכן שזה משתנה בין מקומות עבודה, לא הצלחתי למצוא את המידע כרגע) יתכן שאת זכאית לתשלום מסוים על הזמן הזה שבו את נאלצת לנסוע בדרכים. לגבי הנסיעות, אם המעביד דואג לך להסעה הרי שהוא לא מחוייב לשלם לך דמי נסיעה נוספים. השאלה היא האם מדובר בהסדר נסיעה קבוע, ואיך משלמים לאותו עובד שמסיע אותך, כי אם הוא רק עושה לך טובה, יכול להיות שראוי להשתתף בהוצאות הדלק, ואז המעביד כן צריך לשלם לך דמי נסיעה. אני מציעה שבנוסף תפני לפורום חוק ומשפט, שם ודאי בקיאים יותר בפן החוקי של יחסי עובד-מעביד

Ancestral

New member
לא שמעתי על מקום

המשלם שכר לעובדיו בגין שעת נסיעה שנחשבת בתור שעת עבודה.

קיים גם קיים

אכן ישנו מושג הנקרא ביטול זמן. לא מדובר על תשלום המפצה על הזמן כולו ביחס ישיר, כלומר על תשלום של שעה כנגד כל שעת נסיעה. אני למשל (עובד בסקטור הפרטי) מקבל שכר בגין שעת עבודה נוספת, כאשר אני נאלץ לנסוע מרחק רב מן הרגיל (למשל מרעננה לירושלים או לאשדוד). הדבר תלוי בהסכם בין המעסיק לעובד.

עד הלום

New member
קיים

אני מכיר עובד הייטק המקבל תשלום עבור שעת נסיעה ברכבת , שבה הוא עובד על המחשב הנייד שלו. (הלוואי על כולנו כאלה צרות)

werezo

New member
תפני לאתר של ההסתדרות ותבדקי לגבי

החוקים . אם את בת פחות מ-18 פני לאתר של הסתדרות הנוער העובד והלומד . מופיעים שם כל החוקים וההסברים ואפילו מגישים עזרה משפטית בחינם . נוסף על כך עבירה על חוקי עבודה במדינת ישראל היא עברה פלילית . אז עימדי על זכויותיך .

למעלה