שאלה חשובה:)

• פותח הנושא yy16
  • פורסם בתאריך

yy16

New member
שאלה חשובה:)

אני חילוני, ויצא לי לדבר עם הרבה דתיים שאמרו לי שבסוף אני אאמין באלוהים כי אני אבין שהוא קיים ושזו עובדה והם אמרו שיש לזה הוכחות לקיומו האם יש הוכחות ואם כן, מהן?

חָגָי

New member
יש.

הוכחות מדעיות ביותר. מה ההסתברות שכל העולם נוצר לבד? אתה יכול לשאול כל מתמטיקאי מתחיל והוא יאמר לך שזה שואף ל-0. כל המדע בנוי על סטטיסטיקה. כנ"ל כל ההוכחות המדעיות. משמע, הוכחה מדעית לקיומו של הבורא. יש? אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות.

yy16

New member
לא ממש

תראה מה שעשית נקרא במתמטיקה הוכחה בשלילה ועל ההוכחה לא היית מקבל 100:) אני אישית לא מאמין בקסמים, לא ברוחות, מפלצות ,שדים וכו'... אם הלוהים קיים אז הוא אינו ישות רגילה/אנושית והסבירות לקיומו שווה לסבירות של הדברים הנ"ל שכתבתי (שדים...), בנוסף למדתי קצת אסטרופיסיקה ולמדתי על היווצרות היקום דבר גיוני למדיי הרבה יותר הגיוני מקסם של אלוהים אם תבקש אני יכול להסביר לך עליה

אז יאללה,בואו נשמע את שניכם

יובל, אתה מוזמן לדבר,אני אשמח לשמוע, ויש עוד הרבה פה שיתלהבו גם :) חגי, תכין את הטיעונים מצד הדת.. הולכים על התדיינות מאורגנת?

yy16

New member
חחחח

ואני משער שאני מייצג את טיעוני ה"לא דתי" דבר ראשון הסבר על היווצרות העולם בעבר היה כוכב גדול, ענקקקק עם צפיפות חומר עצומה, דבר שדיי הוכח , הכוכב הזה כמו כל שאר הכוכבים התפוצץ (תופעה מוכרת וקיימת, כוכבים נדחסים במשך השנים ובסופו של דבר מתפוצצים) בכל מקרה לאחר הפיצוץ שמכונה ("המפץ הגדול") פוזרה כמות חומר רבה לכל הכיוונים , לכל רחבי הריק (היקום) מהחומר הזה נוצרו כוכבים, דבר שגם קיים כיום ובעל הוכחות מדעית להתרחשות התהליך (החומר מתאסף בערפיליות פלנטריות, כך מכונה מצבור חומר, ממנו נבנים כוכבים בדרך של הדחסות) אני מקווה שלא סיבכתי יותר מדיי... בכל מקרה אני אשמח להוכחה בעניין קיום האלוהים , דבר שלא קיבלתי פרט למשפט שאומר שזה הגיוני שהוא יצא את העולם יש הוכחה יותר חותכת?

SGVB

New member
שאלה קטנה

מאיפה בא הכוכב הענק הזה? מי ברא אותו? (אם בכלל?) זה נכון שתהליך של התפשטות החומר מוכח, אך כל התהליך הזה קורה סתם כי "בא לו" או כי יש מישהו שהחליט על כך?

yy16

New member
אני לא ממש יודע

אבל גם לא נראה לי שיש אלוהים שברא את זה

SGVB

New member
אם אין אלוקים אז כנראה זה בגלל ש

"בא לו" להתפשט

אז כרגע,

זה או שהחומר ברא את עצמו או שישות עליונה בחרה לברוא אותו, למה האפשרות שישות בחרה אותו נשמעת לי יותר הגיונית?

lali37

New member
?!

"אבל לא נראה לי שיש אלוהים שברא את זה"-?! זה ממש לא טיעון! הטיעון של חגי הרבה יותר טוב!!!!!

SGVB

New member
ודע לך שלפי הרבה אנשים שמאמינים בה'

אין שום ניגוד בין המפץ הגדול להימצאות הקב"ה בעולם אבל זה שהיה המפץ הגדול זה לא אומר שהוא היה "על דעת החומר" אלא בצורה אלוקית

LadyTitania

New member
אמממ...

ננסח זאת בעדינות, יש שטוענים שהתאוריה הנ"ל לא נכונה. ותזכרו שזו -רק- תאוריה. האמונה לא מבוססת על שום הוכחה או תאוריה מדעית כלשהי. אם אתה נוגע בשולחן לדוגמא, אתה לא מאמין שהוא שם, אתה יודע שהוא שם. ואריאל במיוחד בשבילך...
"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof needs faith, and without faith I am nothing." "But," says Man, "the Babel fish is a dead giveaway, isn't it? It could not have evolved by chance. It proves you exist, so therefore, by your own arguements, you don't. QED." "Oh dear," says God, "I hadn't thought of that," and promptly vanishes in a puff of logic. (Adams 42)

SGVB

New member
נכון לא כולם מאמינים אך יש כאלה

שכן מאמינים בתאוריה של המפץ הגדול ושהיא בעצם התהליך שבו הקב"ה ברא את העולם

חָגָי

New member
לא.

זה נקרא הברירה היחידה. זה באמת סוג של שלילה. אבל תלוי איך מסתכלים. תנסה להסתכל מהצד של הסבירות. הסבירות שהעולם נוצר לבדו (גם בתהליכים אסטרו פיזיים.. שדרך-אגב חוקי הפיזיקה אומרים שהעולם שואף דווקא לאי סדר) היא אפסית. בדומה למגרש גרוטאות שיום אחד נוצר ממנו מטוס. דם אני לא מאמין בקסמים ומפלצות. שדים ורוחות זה כבר מתחיל להשמע יותר אמין בשביל מי שמאמין בהמצאותן של נשמות (שזה אני מקווה שאתה כן מאמין..). יש עוד הוכחות, אבל אני אתמקד בזו בינתיים. נ.ב. תאמין לי שאני לא יודע פחות ממך על תאוריית המפץ הגדול וכו'.. צא מהאשלייה שדתיים הם חשוכים וחסרי השכלה.

yy16

New member
דבר חשוב קטן

אני חס וחלילה לא אומר דבר אחד רע על דתיים מצטער אם גרמתי לחשוב ככה... כולו אנשים , רק עם דעות אחרות, וזה קורה שהדעות שונות, זה יוצר קצת עניין וגיוון בעולם השזה

חָגָי

New member
לא.

אני לא קורא ספרים רדודים וחסרי..... טוב, נו. קראתי. אבל לא הבנתי מה הקשר.

למעלה