שאלה חשובה.

DAVID523

New member
שאלה חשובה.

כתוב בתורה "לא תשא את שם השם לשווא" אז ברור שאסור לומר מהשפתיים את שם השם בלי הצדקה. השאלה היא האם מותר תוך מחשבה להזכר בשם השם? אם אני רוצה לומר למישהו לא לשאת את שם השם.והוא שואל אותי איזה שמות לא לומר.מה אני צריך לומר לו?יש להקב"ה הרבה שמות שאסור לומר אותם סתם אם אני אומר לו לא לשאת את שם השם בגלל שהוא הזכיר רק שם השם האחד מתוך כמה.ואני אומר לא רק אל תגיד את השם שאמרת.אז הוא יכול לחשוב שמותר לומר שמות השם האחרים.כאשר זה אסור.אז מה עושים?מה אומרים לשואל ששואל לאיזה שמות של שם השם אתה מיתכוון שאסור לומר סתם.? תודה לעונים.

asaf2000

New member
אממ...

מותר במחשבה להזכר באותיות של השם י-ה-ו-ה אבל לא יודע אם מותר לחשוב על הקריאה של השם הזה נחכה למה שהרב 'נאמן למקורות' יענה. אסור לומר את השמות י-ה-ו-ה, אדני, אלוהים, צבאות, אל. ואם אומרים פסוק שלם או ברכה אז כמובן שמותר, חוץ מהשם י-ה-ו-ה שבמקומו אומרים אדוני.

DAVID523

New member
יש לי עוד שאלה בנושא

האם מותר ליכתוב את שם השם?לדוגמא כמו שרשמת .

asaf2000

New member
אני חושב

אני לא בטוח אבל אני חושב שאסור אז כותבים נגיד ככה י-ה-ו-ה או א-ל או אלוקים... בכל אופן באינטרנט זה לא נקרא כתיבה כי זה לא ממשי. כדאי שתשאל עוד מישהו כי אני לא בטוח.

DAVID523

New member
עוד שאלה בקשר ל דבר לא מציאותי

האם מותר ליזרוק תמונה של רב לאשפה? הרי זו רק תמונה. זה לא דבר האמיתי. אם אסור אז איך מותר ליסגור דף באינטרנט שיש בו תמונה של רב?הרי זה גם דבר לא מציאותי. תודה לעונים.

שמות הקדושים......

שהם מהשורש הויה אלוקות ואדנות, אין לאמר אותם שלא במקומם. היינו רק בברכה או בפסוק שלם מותר לאמרם. לכתוב - מותר, אלא שיש לשמור על הדף בקדושה, שלא יפול לארץ ושלא יתבזה. ובגמר השימוש - לגונזם. תמונה של רב - אין בה קדושה, ומותר גם להשליכה. נפסק להלכה, כי במחשב ובהקלטה אין זה כתיבה כי אם אותות אלקטרוניים, ומותר למחוק. ברכה והצלחה.

DAVID523

New member
האם מותר לחשוב על הקריאה של

שם השם? את זה לא הבנתי.

א77

New member
אפרופו תמונת רב

סגולה ידועה וגם בדוקה תמונתו של הרב הקדוש רבי ישעיה מקרסטירר בהונגריה מסוגלת שלא ישלטו עכברים באותו בית. ושלא יהיו שם כלל וכלל. וכבר התגלגלה הבדיחה, על ההוא שסרק למחשבו את התמונה של הרב הקדוש מקרסטירר, והנה העכבר הפסיק לעבוד.

asaf2000

New member
חחחחחחח ../images/Emo13.gif

באמת ראיתי את התמונה הזאת תלויה בתוך מקרר של ישיבה חחחח.

ביתי פוחדת ממקקים......

ושאר ג'וקים ומרעין בישין. היא תלתה בחדרה את תמונת ר' ישעיה'לה, וראה זה פלא חדרה הוא היחיד בבית שאין בו מקק או נמלה. בדוק ומנוסה.

למעלה