שאלה חשובה

tominbal

New member
שאלה חשובה

שלום לכולם ברצוני להביא את הכלב שלי לארה"ב... אילו סידורים עליי לעשות בארץ? חיסונים תעודות איפה כלוב וכו' עליי לציין שכבר בדקתי את הנושא בארה"ב ואני מגיע לארץ בחודש הבא לקחת אותו וכל מי שיכול לעזור לי בעניין אודה לו מאוד מאוד תודה.

מייקלס

New member
ראשית

יש לגשת לוטרינר כדי להוציא אישור בריאות לכלב + אישור חיסון כלבת. מדובר במעין "דרכון" בנלאומי. עד כמה שזכור לי, יש זמן מינימום בו ניתן לחסן את הכלב חיסון נגד כלבת לפני כניסה לארץ אחרת. הוטרינר יפנה אותך ללישכה הוטרינרית הממשלתית באזור מגוריך עם האישורים הדרושים כדי לקבל אישור הוצאת הכלב מהארץ. ללא קשר לאישורים, רצוי לבקש מהוטרינר שיכין לך תיק רפואי של הכלב,(באנגלית כמובן) בכדי להקל את קליטתו אצל הוטרינר החדש בארה"ב. לגבי ההטסה, יש כלובי טיסה סטנדרטים שניתן לרכוש בחברות התעופה, או באופן פרטי בחנויות, או להזמין דרך הוטרינר. אם מדובר בשימוש חד פעמי של הכלוב, שווה לנסות לרכוש אחד מיד שנייה. כדאי להתחיל כבר עכשיו בהוצאת האישורים הנדרשים, כדי לא להכנס ל"ברוך" לפני ההטסה. בהצלחה.

tominbal

New member
תודה

תודה רבה על ההתייחסות, האם גם יש לך מושג כמה זמן לפני צריך לחסן את הכלב בכלבת? ושוב תודה.

ניל´´י

New member
תוספת קטנה...

אישור היציאה מהארץ לכלב מהלישכה הוטרנרית הממשלתית תקף רק ל10 ימים, כך שעליך להצטייד באותו אישור לא לפני, היות והוא לא יהיה בתוקף לאחר 10 ימים.

lilithmm

New member
האם יש למישהו מידע לגבי ה-EC?

האם יש למישהו מידע לגבי יצוא כלבים וחתולים לארצות האיחוד האירופאי? תודה

feisa

New member
לילית, בעקרון התשובה לארה"ב תופסת

גם לגבי רוב מדינות אירופה. אם תפרטי יותר נוכל לנסות לעזור לך יותר. (איזה מדינות בדיוק? איך בע"ח יגיעו לשם - כמטען או מלווים ע"י מישהו וכו')

lilithmm

New member
מדובר בבלגיה

איזה אופציות קיימות להובלת כלב / חתול?

feisa

New member
כמו שהבנת אני לא ממש מתמצא ב../images/Emo108.gif

אבל בכלבים קצת יותר. אני מניח שההסברים תופסים לשניהם. בעיקרון יש שתי דרכים באויר. (לא נכנס לדרך הים אלא אם תהיי מעוניינת) הדרך הראשונה היא משלוח של הכלב כמטען. זאת דרך פחות מומלצת מכמה סיבות: היא יכולה להיות יותר יקרה. היא דורשת הגעה לשדה התעופה (ממ"ן) הרבה זמן לפני הטיסה וייתכן (אין לי נסיון בשילוח) כי דורשת גם הרבה עבודת ניירת ואולי תשלומי מיסים. בצד השני כמובן צריך להיות מישהו שיחכה לכלב ולפחות בארץ זה דורש הרבה התרוצצות ואישורים על גבי אישורים ותשלום שיחרור מהיר ומכס ובקיצור הרבה בלאגן וכאב ראש - כמו שאמרתי לא מומלץ. הדרך השניה היא שהכלב מלווה ע"י נוסע. בחברות הצ'ארטר המחיר היה יותר זול משמעותית (אני מדבר על מחירים מלפני חמש שנים) בערך 5$ לקילו לכל כיוון בעוד בחברות הסדירות דיברו על 11-18$ לקילו לכל כיוון (המחיר לניו יורק היה 89$ לכלב עד 42 ק"ג). לפעמים (תלוי במשקל הכלב) עדיף לטוס במקום לשלוח ואז המחיר יהיה יותר זול. מה שנדרש כשהכלב מלווה ע"י נוסע הם הטפסים אותם הזכרתי לטיסה חארה"ב וזהו. אין הצהרות מכס וכו'. אני נהגתי לשלוח את הכלובים שימתינו לי ליד המטוס ועליתי עם הכלבים לדיוטי פרי ואז נסענו אחרונים הכלובים המתינו לנו ליד המטוס הכלבים נכנסו לכלובים והועמסו ישר למטוס. ככה חסכתי להם הרבה המתנה בכלובים מתחת למנועים... בחו"ל הכלבים מגיעים בד"כ לאן שמגיעות המזוודות ולא צריך ללכת למסוף מטענים. פשוט שמים את הכלוב על העגלה עם המזוודות ויוצאים. אם הכלב/חתול אמורים להישאר בבלגיה יש דרך אפילו להוזיל את זה (אולי) אבל לא זה המקום לפרט. אם יש לך עוד שאלות אשמח לנסות לענות.

lilithmm

New member
אני חושבת להגר אחרי הלימודים

לפחות עד שהמצב יתאושש כאן מבחינה כלכלית. לכלב שלי מאוד קשה בלעדי (חרדת נטישה). מדובר בכלב בגודל לברדור.

ניל´´י

New member
מדינות אירופה אינן דורשות הסגר של

הכלב, פרט לאנגליה , הם דורשים הסגר של חצי שנה. זו הסיבה שהבן שלנו לא לקח את ג'יני הקטנה איתו.

feisa

New member
מה שכתבו לך כאן הוא נכון אבל תוספות

אם אתה בא מארה"ב לארץ כדי לקחת איתך את הכלב עדיפ שתקנה את הכלוב שם. המחירים בארה"ב לכלובים הם הרבה הרבה יותר זולים. בד"כ הכלוב גם מתפרק ככה שהוא לא תופס נפח ואז אפשר לשים בתוכו תיק או משהו כזה וזאת אפילו לא חבילה נוספת. אגב, את הכלוב אתה יכול להזמין דרך מספר אתרים באינטרנט. 2) אכן החיסון הנדרש הוא חיסון כלבת. הוא צריך להיות בתוקף לא פחות מ 30 יום ולא יותר משנה. ה 30 ימים לא תופסים אם זה חיסון חוזר. 3) צודקת ניל"י שהאישור מהוטרינר המחוזי הוא טוב ל 10 ימים בלבד. ע"פ החוק זהו הנייר שאתה צריך לקחת איתך. יחד עם זה מנסיוני בהרבה מדינות הנייר הזה לא אומר כלום ומה שהם מחפשים זה את פנקס החיסונים ומדבקת הכלבת בתוכו. ככה שכדאי להצטייד בשניהם. מנסיון השביתות בישראל אל תחכה לרגע האחרון כדי להוציא את האישורים... 4) במידה ובכוונתך להביא את הכלב להוואי (מדינה של ארה"ב) קח בחשבון שהם דורשים הסגר. 5) במידה והכלב שלך גזעי + תעודות ותירצה לרשום אותו ב AKC עליך להצטייד בתעודת יצוא. תעודה זו ניתנת רק עם הכלב מסומן בצורה בלתי מחיקה (קיעקוע, שבב). 6) אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות לך.

למעלה