שאלה חשובה

שאלה חשובה

היי לכולם, בני יותם נולד פג בשבוע 32 ו- 5 ימים. כיום בן 4 חודשים, הוגדר על ידי רופא המשפחה כ"היפוטוני" (בעל טונוס שרירים נמוך). נשלחנו למספר בדיקות מביניהן אולטרסאונד ראש, כנראה בהמשך בדיקות דם ופיזיותרפיה. האם מישהו מכם נתקל בבעיה מסוג זה ? האם ידוע לכם איפה ניתן לקרוא על הגדרה זו ? האם נראה לכם כי יתכן שיפור בהנחה ומדובר בצורך בטיפול פיזיותרפי בלבד. תודה.......

שלום אמא של יותם! כמה קישורים

זה מה שמצאתי בינתיים, מקווה שהמאמרים מועילים. חוץ מזה, ברוכה הבאה ונשמח לשמוע את הסיפור שלכם.

ברוכה הבאה

היפוטוניה היא תופעה מוכרת אצל פגים. אני אישית (אבא לאיה, 25+6) לא נתקלתי בה, אבל אני בטוח שאחרים יוכלוצלעזור יותר ממני. ברוכה הבאה...

גם לאיתן שלנו יש היפוטוניה

איתן בן שלוש ומנסיוננו ההיפוטוניה, המתבטאת ברפיון כללי של שרירי הגוף, כולל בטן גפים ולשון, לא ניתנת לריפוי, אך ניתנת לשיפור משמעותי בעזרת פיזיותרפייה איתן, שנולד בשבוע 28, ממשיך להתפתח יפה מאוד. אין לנו שמץ של מושג למה שלחו אתכם לאולטרסאונד ראש, אנו חושבים שחשוב, לפחות בשנה הראשונה, שרופא הילדים יהיה רופא המתמחה בפגים, לנו הדבר עזר מאוד. בהצלחה רבה

יעלת

New member
היפוטוניה

התגובות מעולות,המאמרים המצורפים מסכמים יפה את המצב. יותם כנראה יגדל להיות ילד מקסים אבל מסורבל. הטיפולים הקונבנציונלים ממליצים על פזיותרפיה ויותר מאוחר אולי גם ריפוי בעיסוק לילדים. המצב ישתפר אולם כמו שאחד הרופאים להתפתחות הילד אמר לי(על בני): "הילד מסורבל ויגדל להיות גם מבוגר מסורבל". כנראה מרדונה הוא לא יהיה,אבל איינשטיין הוא בהחלט יכול להיות. אפשר לעסות את התינוק כדי לחזק את השרירים ומערכת העצבית.ויותר מאוחר לשלוח לחוג שחיה לילדים. שלחתי לך גם מסר

למעלה