שאלה חשובה

vet

New member
נו באמת

דווקא זה המקום לשאלות מסוג זה. פורום זה נועד גם לנושאים אילו ולא רק לנושאי רכיבה וטיפול יומיומי בסוסים. כוונתי בתגובה למעלה הייתה שלא משנה מה היו מייעצים בפורום, אפילו אם עצה רפואית הייתה ממני, כאשר יש בעיה קוראים לוטרינר. אני בטוח שאם הייתה לשואלת דלקת עיניים היא הייתה הולכת לרופא ולא שואלת בפורום רפואת עיניים. בהזדמנות אולי אכתוב על הנושא לפורום.

DevilishAngel

New member
ממני feli girl

תודה על התשובות אבל הוטרינר כבר בדק אותו ואמר משהו בקשר לזה שהוא רגיש לזבובים שמתקרבים לו לעיניים ושאי נאפשר לשים לו רשת כי הוא נפצע מזה.

Feli Girl

New member
שאלה חשובה

סליחה שלא הייתי הרבה זמן אבל עכשיו חזרתי ויש לי שאלה חשובה: הסוס האהוב עליי רמבו סובל מאוד מדלקת עיניים
וכל פעם שמתקרב אליו זבוב (קורה הרבה) הוא קופץ ומשתולל הייתי רוצה לעזור לו איך שהוא אבל אני לא יודעת איך? אני צריכה תשובה עד מחר זה דחוף

RMXXX

New member
ניסתם לרסס בתא שלו חומר

נגד זבובים? זה יכול לפחות להרחיק אותם קצת...

vet

New member
סביר להניח שהוא

לא נפצע מהרשת אלא מנסיונות להוריד אותה תוך כדי גירוד על הקיר/דלת. אין מה לעשות צריך למצוא משהו שיתאים לסוס, ומעבר לכך יש לטפל בחומרים דוחי זבובים. מאוורר חזק בתא יכול לעזור.

taos

New member
מאוורר

מאוור של זק"ש שעולה כ 400 שקלים ברשתות הגדולות יכול לעזור מניסיון, פלוס חומר ריסוס לתא ולסוס עצמו. בנוסף אם רוצים ניתן לשים חשמל בתא ובכך למנוע מהסוס לגרד ברוב חלקי הגוף (הערה: חשמל לא מתאים לכל סוס נא להזהר)

אבו-דני

New member
חומר דוחה (סנו די למשל) ומאוורר

--- יכול להיות שילוב לא רע, סנו די יעיל רק לזמן לא ארוך -מאוורים משומשים וחזקים במיוחד אפשר להשיג בחממות נטושות -עדיין כדאי לחבוש את הרשת על ראש הסוס... בהצלחה

taos

New member
יש בעיה אחרת

מה עושים כשהסוס מגרד את הראש בדלת של התא? אפילו החשמל לא עוזר במיוחד כי הוא לא נוגע בו

RMXXX

New member
סוס לא יגרד סתם בלי סיבה

אז צריך למצוא את הסיבה ולמנוע אותה, למשל עקיצות יתושים...

נכון חלקית

ממה שהבנתי מהווטרינר יש סוסים שיש להם גרדת ויש כאלו שאין להם! הגרדת לפי דבריו היא מלחמה שלא תיגמר אבל אפשר לדאוג שהזנב יהיה בריא בזה שמורחים משחות ושומרים על המקום נקי מלכלוך וזבובים!

RMXXX

New member
נכון

יש סוסים שלא משנה כמה יעקצו אותם או מה שלא יהיה הם אף פעם לא מגרדים...

zohark

New member
הסיבה לגרדת

כמו שבני אדם נעקצים כך גם סוסים. הגרדת , לטענתם של וטרינרים וחוקרים רבים, היא למעשה אלרגיה. ולכן היא מופיעה בדר"כ רק לאחר גיל שנתיים אצל הסוסים, בגלל שנדרשות מספר שנים בכדי לפתח אלרגיה. סוסים בעלי גרדות, הם למעשה סוסים רגישים לעקיצות וליבחושים, זבובים יתושים וכדומה. סוסים שאינם רגישים לעקיצות אלו לא יפתחו אלרגיה ולא ייתגרדו.

zohark

New member
אז זה כנראה לא אותו הסוג של

גרדת. למרות שאני לא מאמין בתאוריית האלרגייה. לדעתי הכל עניין של היגיינה ושיעמום. אם הסוס לא יהיה משועמם, ותמיד יהיה נקי ומטופח אה כן וגם בלי זבובים עליו...אז הוא לא ייתגרד, וזה מנסיון הטיפולים שלי במספר סוסים...פשוטניסיתי מכל הכיוונים והמשכתי במה שעזר למנוע גרדות.

dearanita

New member
אני שומר לה על היגיינה בזנב...

אני גם יודע מה הסיבה להתגרדות שלה וזה לא שיעמום ולא אלרגיה. הוטרינר הסביר לי למה היא מתגרדת חוצמזה זו גם ממש לא גרדת חמורה. עוד דבר הוא שהתאוריה של הזבובים מאוד נכונה אני מכיר סוס שסובל מאלרגיה כזאת.

vet

New member
משום

שאני מנתח, מלמד, בכלל עובד, מגדל ילדים וקצת עסוק בדברים אחרים, ולכתוב מאמר בעיקר בנושא כזה שהוא אינו בתחום התמחותי לוקח זמן. מה לעשות, או שיהיה או שלא, בטוח שאולי...

vet

New member
יש לי רעיון

מדוע שלא תתקשרי לרופא המטפל בסוס שלך ןתבקשי ממנו לבוא ולבדוק את הסוס. בהצלחה

mottyor

New member
ובכול זאת!

אולי תספר לנו על דלקות עניים אצל סוסים? ממה הם נגרמות? רגישויות מיוחדות אצל סוסים. איך מאבחנים? איך מטפלים?

טוי בוי

New member
ראיתי אותו ביום שישי והוא נראה הרבה

יותר טוב!!! סמי נותן לו תרופות וכל זה והוא נראה מצוין אין מה לדאוג סמי כבר מטפל בו וגם פרנקי...........

למעלה