שאלה חשובה

A-naT

New member
שאלה חשובה

אני לא בטוחה שכזה נושא הגיוני להשאיר הודעה פה, אבל חשוב לי לקבל דעות.... אם מישהי מקיאה אחרי אוכל, כי היא מרגישה שהיא שמנה ומגעילה- אז זה בולימיה, ברור. אבל אם יש מישהי שאוכלת, ולפעמים, לא באופן סדיר וקבוע, מרגישה שכבד לה מדי בבטן, אז היא הולכת להוציא את זה- גם זה נחשב? ואני לא מדברת על שלוש פעמים ביום, אני מדברת אולי פעם אחת ביומיים. אולי. בבקשה תתייחסו לזה ברצינות, אני יודעת שאף אחד לא מומחה, אבל אני רק מחפשת דעות. תודה רבה רבה......

goldy

New member
תאכלי רק כמה שאת מרגישה

אל תאכלי ``חבלים``, כי זה יגרום לך להקאות. וגם אם את מרגישה ``כבדה`` זה לא אומר שצריך להקיא את זה. ההרגשה ה``כבדה`` תעלם תוך חצי שעה, ואני מדבר מניסיון. אל תקיאי ללא צורך, חוץ מזה שיש רפלקס שאחראי על זה, אז אין לך מה לדאוג. אין צורך לגרום להקאות יזומות, בגלל שזה פוגע בגוף.

לדעתי

כל הקאה שבאה מהחלטה אישית ולא מרפלקס גופני מעידה על הפרעת אכילה כלשהי. אני לא עושה פרסומת, אבל אני חושבת שתוכלי לקבל תשובה הרבה יותר מקצועית בלינק המצורף.

רותם ג

New member
טוב תראי..

אם את מקיאה בכח ע``י דחיפת אצבעות אז זו סכנה לבולמיה אבל אם באופן סדיר אז זו כבר בולמיה וזה מסוכן ממש וזה לא נעים לא כדאי להקיא בכוח אם את צריכה להקיא זה יבוא באופן טבעי!!!

הדרומית

New member
תקשיבי.... מניסיון אני יודעת ש...

אני בולמית כן?! גם אצלי זה התחיל מפעם בשבוע של הקאות יזומות. מה שהביא אותי לידי כך של אחרי כל ארוחה להקיא. מה שהביא אותי לסחרחרות ואישפוזים תכופים בבי``ח. אל תתחילי עם זה. אם את מרגישה שאכלת טיפה יותר מהממוצע... תרגעי. לא קרה כלום. אז מחר תאכלי פחות. אל תקיאי בחיים ביוזמתך. בהצלחה חמודה!!!

Black Star

New member
תשובה

פעם ביומיים זה הרבה. המון. מי שמקיא באופן יזום פעם ביומיים, לא שונה בהרבה ממי שמקיא אחרי כל ארוחה. הקטע הוא, שבמשך הזמן לא מצליחים להחזיק אוכל בפנים- המערכת מתרגלת להקיא אותו. וזה לא משנה אם זה התחיל מפעם ביומיים או אפילו יותר. ככה שכן, להקיא באופן יזום, גם אם זה לא לעתים כל כך קרובות, זה מסוכן, וזה בולימי- או עלול להביא לזה, לפחות. ואגב- התשובה הזו התקבלה ממקור מוסמך (אמא שלי, מומחית לחינוך לבריאות וביולוגיה וכל אלה)... מקווה שעזרתי :) יעלי.

חתולית

New member
הייתה לי חברה בולמית

והיא כמעט נגמלה בזכות האנשים פה בפורום. אם תקראי את ההודעה ``בולמית - הודעה דחופה`` ואת התגובות שאחריה תוכלי לראות שאנשים פה בפורום (חלקם, כמובן) ממש מבינים בעניין. ההצעה שבה השתמשתי היא ללכת לאחות בית הספר. הלכתי אליה, היא דיברה עם חברה שלי בלי שההורים שלה ידעו, הציעה לה ללכת לקבוצת תמיכה באזור, וזה ממש עשה פלאים. היא כבר כמעט נגמלה, והיא עבדה על הביטחון העצמי שלה. עכשיו היא הרבה יותר שלמה עם הגוף שלה ואני מרגישה נפלא על שעשיתי את זה. מה בעצם הפואנטה שלי? לכי להודעה ``בולמית - הודעה דחופה`` (יכול להיות שזה ``בולמית- הודעה דחופה``, תנסי את שתי האפשרויות) תראי את הפתרונות שהציעו חברי הפורום, ותראי אם יש שם משהו שאת חושבת שיכול לעזור. מקווה שתוכלי להשתמש בעצות! חתולית.

למה?

תפסיקי להקיא עכשיו! מבחינתי את בולמית מהרגע שאת מקיאה מרצונך החופשי [טוב, לא אם את מאד לא מרגישה טוב ועקרונית יש לך נטיה להקיא במיקרים כאלה]. בבקשה תפסיקי, זה יעשה לך כל כך רע שאת לא תדעי איך לצאת מזה, להקיא פעם ביומיים יכול לשבש לך את מערכת העיכול, ולשנות את כל מערך הכוחות בין דברים טובים שאת אמורה להכניס לגוף לדברים פחות טובים שאת אמורה להוציא. תלכי לרופא, אם את מרגישה צורך להקיא ולא כדי לרזות אז אולי זאת בעיה פיזית- או שאולי פעם הקאת בתור דיאטה וחשבת שניפטרת מזה? אבל את לא עושה את זה כדי לרזות,נכון?? דואגת, ענבל.

למעלה