שאלה חשובה

ת מ ו ז

New member
שאלה חשובה

טוב השאלה לא קשורה לפורום הזה בדיוק אלא יותר לפורום פסיכולוגיה אבל מכיוון שאין פורום פסיכולוגיה מצאתי לנכון להעלות את השאלה לכאן. אני מדריכה כיתות ד-ה (אני בכיתה י) במקרה יצא לי להדריך גם את אחותי (היא בכיתה ה) ושמתי לב שלאחותי יש קשים חברתים עם הבנים הם יורדים עליה והיא רבה איתם הרבה אני זוכרת שגם אני הייתי בגילה היו לי קים חברתים היו יורדים עלי ולא היו לי בכלל חברים (למרות שעכשיו המצב בדיוק הפוך) שאמא שלי הייתה קטנה גם היו לה קשים חברתים השאלה שלי היא האם יכול להיות שקשים חברתים עוברים בתורשה בד"כ כל שיה או האם זה יכול להשפיע אני יודע לכם אם תענו! כי זאת שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן!

erezsh

New member
אם כבר, פורום גנטיקה :)

צורות התנהגות עוברות בתורשה. זה ידוע. ללכת רחוק עם זה רחוק עד כדי תורשה של קשיים חברתיים? לא יודע. אבל זה אפשרי. לצערי אין לי תשובה טובה יותר. מצד שני, כפי שאתן (את ואמך) השתנתן, כך גם היא תשתנה (או יכולה להשתנות). ואם את, שכבר ודאי יודעת היכן טעית, תוכלי לכוונה, אז מוטב מוקדם מאשר מאוחר. לא?

erezsh

New member
אגב, יכול גם להיות

שההתנהגות לא עברה בגנטיקה - והיא למדה אותה ממך...

Alcharzor

New member
המממממ ...... לא נראה לי

שיש קשר גנטי לתופעה שאת מתארת. אני חושב שזה יותר התנגותי. יכול להיות שיש איזשהו דפוס התנהגות נרכש שגורם לתוקפנות ועם הזמן הוא נעלם או מפסיקים לסים לב אליו. כמובן שאני לא פסיכולוג ולא סטודנט לפסיכולוגיה ולכן לא יכול להגיד ב-100% שהתשובה שלי נכונה

חישבי לרגע במקומה......

אני לא חושבת שזה עיניין של תורשה או גנטיקה. אלא יותר עיניין של מודעות פנימית.למרות גילה הצעיר, היא זקוקה להמון חם,להמון שיחות נפש. כשאת מנסה להתקרב אליה,תנסי לשים את עצמך שניה במקומה,בגילה. לחשוב איך את היית מרגישה,ולמה את כ"כ זקוקה. תנסי להבין למה זה בעצם קורה כל הקשיים האלה שיש לה. כשמתבגרים אז תמיד רואים את הדברים אחרת.... הילדים לצערינו הם די רעים מטבעם. יכול להיות שהיא מקרינה משהו אחר שהם לא מכירים,שניראה להם מגוחך ולה זה טיבעי לחלוטין. (לא ציינת מהי הבעיה לכן קצת קשה לראות את הפיתרון) חשוב שתשדרי לה אהבה...תגרמי לה להבין שיש על מי לסמוך שהיא יכולה לדבר על הכל. בהצלחה... Think

ת מ ו ז

New member
דבר ריאשון תודה לכל מי שענה....

הבעיה של אחותיאני חושבת שהיא בוגרת לגילה ושהיא כל הזמן רוצה שיהיה טוב ומנסה להפריד בין מי שרב אני לא יודעת מה הבעיה הספציפית שלה אני חושבת שהעיקר זה שהבנים לא אוהבים אותה למשל יש לה אופנים שהם קצת ישנות אז הם מוצאים סיבה לרדת עליה הבנות כן חברות שלה

למעלה