שאלה חשובה...

אליגטור

New member
לא מדברים כאן על דעות

אלו מילים מטופשות אלו (סלחי לי על המילה)- וכל השטויות של הגדרות וכאלה אני לא מאמינה בזה ?!! יש כאן שאלה הלכתית וכבר ענו כאן תשובה מספקת- עשה לך רב ואפילו הביאו כאן תשובה של הרב פירון. לא שואלים אותך במה את מאמינה, רק אם את מאמינה ב-ה'. כל השטויות של הגדרות וכאלה הם חוקי התורה וזלזול כזה לא מתאים כאן.

לדעתי...

מה בעצם הקטע ללכת עם חצאית קצרה ומכנס? אני בטוחה שזה לא בגלל ש"קר"... אם קר אז אפשר ללכת עם חצאיות ארוכות שלפחות מסתירות את המכנס, וגם, נגיד מכנס מתחת, בסדר, אבל מה את רוצה להראות את המכנס או החצאית? את דתיה? זה לא ממש ברור. את לא חייבת ללכת עם המכנס הכי אופנתי מתחת, זה סתם מושך תשומת לב מיותרת, ועוד בתנועת בני עקיבא אני לא רואה בכלל טעם להתיר כניסה לסניף עם דבר שכזה.. אני מקווה שתשנו את דעתכן בננות..

תחיה

New member
נהיה פה בלאגן אחד שלם...

גלית יקרתי מי שאמר לי לא ללכת עם מכנסיים זה הגיע מצד של המדריכים שלי, אני אישית בדרך כלל הולכת עם חצאית ארוכה למרות שיש לי כמה חצאיות קצרות, ואני ממש משתדלת לא לבוא איתם לסניף... צימוקונה מי אמר שאסור ללכת ככה בבני עקיבא??? למדת פעם את המורשת הזאת??? אני הולכת ככה כי למדתי את הערכים של ברסלב לכי ללמוד אותם קצת ותביני למה הולכים ככה!!! ועוד דבר אני דתיה!!!

תרשי לי להגיב...

בס"ד יערית שלום! ראיתי כאן את הויכוח ולא יכולתי שלא להתערב... תראי בת'כלס יכול להיות שזה מותר, במיוחד אם המכנס הוא מתחת לחצאית שעוברת את הברך, אבל, אם המדריכים אצלכם לא רוצים זאת אז אל תכנסי איתם לויכוח, תמנעי את המחלוקת. תנסי אולי להסביר למדריכיך היקרים את עמדתך אך אם זה לא הולך ותרי על זה, אל תלכי איתם ראש בראש!

תחיה

New member
ליאור...

אני לא מנסה לשנייה להתווכח איתם!!! זה עובדה איך שאני הולכת, כולם מכירים אותי ככה, אני לא עושה דווקא ללכת עם מכנסיים, אני לא הולכת איתם ראש בראש, אני מנסה להסביר להם יפה מאוד שככה זאת אני, אני לא יכולה להגיד לחניכות לא להגיע ככה בגלל שאני הולכת ככה ואין לי שום זכות להגיד להם לא ללכת ככה, וזה מה שגורם אצלנו לכול הוויכוח כי עם הם יבואו ויגידו לחניכות שלהם לא ללכת ככה אז יבואו בטענה שהקומונרית הולכת ככה אז איך הם לא יכולות לבוא ככה!!! אני לא רוצה להתווכח איתם עלזה אני חושבת שזה בכלל לא צריך לעלות על הפרק אני כל הזמן אומרת להם "איש איש באמונתו יחיה" כל אחד יילך איך שהוא רוצה ברור שעם חניכה תגיע עם מכנסיים אני אשלח אותה הביתה, ועם החצאית תהייה קצרה מידי אני אשלח אותה הביתה אבל ללכת ולהגיד לחניכות שאסור ללכת עם מכנסיים וחצאית זה כבר ממש לא בסדר!!! עזבו שנייה את ההלכה מה היא אומרת ומה היא לא אומרת, תיכנסו שנייה לנעליים שלי ותנסו לראות מה אני עוברת ומה אני צריכה לעשות!!!

אני עדיין חושב ש...

בס"ד את סתם הולכת ראש בראש! אם הם לא מוכנים לזה תוותרי! את הגדולה כאן! תגידי להם שאת לא הולכת ככה רק בגלל שהם ביקשו ולא בגלל שיש עם זה איזו בעייה, ושאת מכבדת אותם ואת בקשתם! תרדי מזה, חבל להסתכסך...

תחיה

New member
תבין אותי...

אני לא מנסה ללכת ראש בראש, ואין פה עניין של גיל!!! זה סגנון חיים שלי ואני לא מתכוונת להחליף אותו!!!

שלא תבין לא נכון...

ב"ה אולי לא הבנת,אני באמת לא התכוונתי לזלזל. כל הגדרות והסייגים האלו...אני לא חושבת שהם נכונים אבל זה לא אומר כלום אני חייבת לקיים כי ה' אמר לא בגלל שאני מבינה. (ואת זה למשל אני לא מבינה-אבל אין מה לעשות) אני אמרתי את דעתי שבאמת אין עם ההליכה של מכנס מתחת לחצאית בעיה ואני מדגישה ל-ד-ע-ת-י ואם אתה לא חושב כמוני זה בסדר ואני גם לא מנסה ללכת נגד ההלכה-באמת שלא!!! מצטערת בלבלתי... יעל.

אליגטור

New member
שוב, אין כאן עניין של דעות

אלא אם כן הדעה שלך מבוססת על פירוש השולחן ערוך בצורה אחרת. מדובר על מנהגים שונים, על הלכה. אז דעתך לא שווה כאן כלום.

אז תפנה את זה לכולם

ב"ה אליגטור... אני לא מבינה מה אתה מנסה להגיד...שאסור לי להביע דעה בפורום?! אם אני לא טועה זה כל הקטע של פורום (?!) אני אמרתי שלפי ההלכה אני חושבת שזה מותר ואמרתי גם שאני מסכימה עם זה ואם לא שמת לב היו גם כאלה שאמרו שאסור...ככה שהיו פה דעות! מה זאת אומרת זה לא עניין של דעות?? ההלכה היא קבועה צריך ללכת עם חצאית מתחת לברך זה לא משנה מה אני שמה מתחת אבל..יש כאלו שדעתם (0בהדגשה דעתם) היא שלא כדאי ללכת עם מכנס מתחת כי זה לא ראוי או בגלל סייגים...ככה שזה כן עניין של דעות, האם אני מרשה לצמי ללכת עם מכנס מתחת לחצאית או אני לא מרשה. ועוד משהו רציתי לשאול אותך אם אתה מבין את כל מה שאתה מקיים כי כשאמרתי "וכל ושטויות של הסייגים וכאלה-אני לא מאמינה בזה" התכוונתי שאני לא מבינה אותם אבל אני מקיימת כי אני מצווה לקיים ככה גם נגיעה-זה סייג אני לא מבינה אותו אני לא מאמינה שהוא הכרחי אבל אני מקיימת. מקווה שהבהרתי את עצמי...

אליגטור

New member
לא

מה שאני אומר זה שאם יש לך דעה בפירוש ההלכה, את לא יכולה לבסס את זה על דעת עצמך אלא על פירוש שמתבסס על משהו. זה לא עניין של דעות אלא אם כן את מספיק בקיאה בהלכה. ישנם רבנים עם דעות שונים אך אדם מהישוב לא יכול להחליט מהו פירושו האישי להלכה. יכול להיות באמת שאני צריך להפנות את זה לכולם, אבל את אמרת את המשפט שבו קראת לסייגים של הלכה שטויות ולכן זה בעיקר הופנה אלייך. אם את לא מאמינה שסייג כלשהו הוא הכרחי הרי זה אחד מהעקרונות החשובים ביהדות. יהיה זה די מוזר מבחינתך לא להאמין שיש משהו הכרחי אם את מאמינה שכל מה ש-ה' אמר זה הכרחי מעצם זה ש-ה' אמר. את יכולה לומר- אינני מבינה, אך לא לומר- אינני מאמינה בזה.

למעלה