שאלה חשובה...

תחיה

New member
שאלה חשובה...

בעזר"ה לכל מי שמכיר את התופעה של "מכנסיים+חצאית" מה דעתכם על הלבוש הזה? האם זה בסדר ללכת ככה? האם לתת לחניכות להגיע ככה?

לא.

בפירוש לא, חותך. כמו שבשבת יש את העניין של כחול לבן כך יש גם את עניין הכיפות והחצאיות. אז נכון שיש רמות למכנס והחצאית- אני מכירה בחורה שהולכת עם חצאית עד לסוף כף הרגל ובכל זאת שמה מכנס- לשם הצניעות. אז אני לא אומרת, מכנס וחצאית זה שיא הצניעות כאשר החצאית היא מתחת לברך- ניסיתי וממש נהניתי. אני כבנאדם לא דתי שמחתי ללבוש ברחבי מאה שערים חצאית ומכנס- אני לא לובשת חצאיות ארוכות יותר וקצרות הן יותר מדי קצרות- אבל שוב. ילדות בכיתות ד'-ט' לרוב לא מפתחות חוש רחב מדי וייסורי מצפון לגבי זה שהחצאית לא צנועה והמכנס יותר. מה התכוונתי להגיד והתחרבש לי? בפשטות-שאין בזה כל בעיה צניעותית אלא שתאסרי את זה כגדר, כדי שלא תגיעי למצב שהחצאית לא תתקיים יותר אצלכם.

תחיה

New member
אני חושבת...

בעזר"ה אני חושבת שהחניכות לא ייקחו את זה בתור קטע של אפשר לנצל את העובדה שמותר לבוא עם מכנסיים... כמובן שעם זה יגיע לשלבים האלו והם יודעות שאסור ללכת עם מכנסיים לבד... שאלתי שאלה זאת מפני שאני הולכת בצורה הזאת ולאחרונה המדריכים החליטו שזה לא בסדר ואני לא חושבת ככה...

אבל...

את יערית הגעת לזה אחרי בירור עצמי, את לא ילדה בגיל 10 שיכולה להתלהב על זה. תראי,אם ההורים שלהן בסדר עם זה והכל אז סבבה, אבל אין מקום לתת לזה להתפשט בסניף כי גם חניכות שההורים שלהן לא רוצים בזה יתחילו ללכת עם מכנס מתוך לחץ חברתי, ואז גם אם תעשו את זה מתוך צניעות כל העניין עלול להתעוות. אתם יכולים להעביר על זה פעולה סניפית, אבל גם אם לדוג' חניכות גדולות יחליטו שהן מבינות למה ואיך ושהן כן רוצות מכנס,הקטנות יעשו את זה בלי לחשוב יותר מדי. חבל,משהו שם ייפול בכלאופן. צריך להגיע זה ע"י בירור עצמי וחניכות בגיל טיפשעשרה סתם יתבלבלו יותר מדי, במילא יש את הקטע אם להישאר דתי ולמה אני דתי-בגלל ההורים וכו'. אל תוסיפי להם לבילבול. ושוב-זה לא פסול ולפעמים,בפרופורציות, זה מצויין אפילו.

תחיה

New member
גילת יקרה...

את לא חושבת שזה קצת סוטר שאני אגיד לחניכות שאסור לבוא ככה ובעצם אני באה ככה??? איך אני אצא מזה? לקומונרית מותר לבוא ככה ולנו החניכות אסור לבוא!!! ואני לא מתכוונת לוותר על הלבוש שלי, ולכן יש לי בעיה רצינית כרגע עם העסק הזה.... מה אני צריכה לעשות???

תראי :)

אם את מוכנה לעשות על זה פעולה סיניפית, אולי אפילו רק לבנות אבל חשוב שגם הבנים יבינו מה סיבת ההיתר הזה פתאום- ולהסביר שזה בסדר מבחינתך כל עוד ההורים שלהן מסכימים, וכל עוד החצאית ארוכה מספיק. אם יש לך את הכוח והמרץ לשמור על האורך של החצאית לכי על זה. חוצמזה, מי ביקשה ממך לבוא עם מכנס מתחת לחצאית וסירבת?

סליחה שאני לא כ"כ בקיא בתחום

אבל מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה ללכת עם מכנסיים. כלומר מה בדיוק עומד מאחורי האיסור.

אושרה1

New member
לך ברור שמותר

בס"ד אני אישית הולכת ככה הרבה(נכון אני עדיין חניכה) אבל מותר וזה אפילו יותר צנוע וגם מדריכות באות אצלנו ככה זה רגיל כזה קר מה נעשה אושרה

טיפוסית

New member
לא

באולפנה שלנו לא מרשים לנו לבוא כך בגלל שזה סותר ההלכה לדעתי צריך ללכת יחד ולא דווקא כנגדה ובגלל שבסניף בני עקיבא שבאזור שלי כל הזמן רק מתעלמים מהלכות(בכל דבר, לא רק צניעות) אני פשוט לא הולכת

xxgalitxx

New member
אני נגד

בעיקרון זה מאוד תלוי. אם החצאית ארוכה או שואפת להיות ארוכה-זה בסדר, וזה אפילו מעולה בימים שקר אבל אם מדובר בחצאית קצרה זה לא טוב בגלל שזה אופף את החוצץ שבין החצאית למיכנס בסימן שאלה גדול. יש בנות מכיתות גבוהות באולפנה שלי שהולכות בחצאית שלושת-רבעי מיכנס מיתחת ומעיל ארוך- אז מתי שהן סוגרות את המעיל זה נראה כאילו מהן רק במיכנס ומעיל...

טיפוסית

New member
שוב פעם

בשו"ת של כיפה הייתה שאלה כזאת והרב אמר שאסור אז למה ללכת נגד ההלכה

בננות.

זה מאוד תלוי. תלוי מי שאל,איזה רב ענה וכו'. אתן הולכות לפי רב אחד בכל הנושאים, ולכן אם אתן שואלות את אותו הרב והוא פוסק לכן שלא,אל תלכו עם מכנס מתחת לחצאית. אם אתן הולכות לפי רב שאומר שזה בסדר כל עוד כך וכך לכו לפיו. מי שרוצה להימנע מספקות תלך עם חצאית ארוכה ארוכה ומכנס מתחת פשוט כדי שיחמם. אני יודעת שאני לדוג' אלך עם מכנס מתחת לחצאית כי זה יפה בעיני ולא בגלל הקור ולכן הקטע שלי הוא דווקא חצאית קצרה- מה שעדיף מאשר בלי חצאית... יש עניין בלשלול חצאית ומכנס כי זה מטעה, הדוג' של המעיל שמכסה בדיוק על החצאית נכון כ"כ, ומה לעשות, בחורה ששומרת הלכות צניעות צריכה להתחשב בזה. צריך שיהיה מוגדש שיש שם חצאית שמכסה, שנראית לעין, גם אם אתן לובשות מכנס כי זה מכנס וגם אם כי זה מחמם ונוח יותר.

מוצארט

New member
ורק בגלל הויכוחים האלה

אני כ"כ רוצה שהגאולה כבר תגיע! יהיה לנו את הסנהדרין והם יקבעו הלכה אחת לכולם! יאללה! הגיע זמן הגאולה!

yair13m

New member
תגידו פעם לא היה פה ויכוח על זה...

אני זוכר שהיה פה משהו.

טיפוסית

New member
זה באמת יהיה הכי טוב

וביינתים אפשר לשיר "הגיע זמן הגאולה"(כנראה אני נזכרת בשיר הזה כי עוד מעט שבוע רבנית ושנה שעברה אהרון רזאל התארח אצלנו והיה.......ממש מעצבן)

טיפוסית

New member
לא, לא הוא

הוא דווקא היה סבבה(שם פיאות של ליצנים לכבוד פורים, ובכלל היה אחלה) אבל היו לי כאבי ראש באותו זמן וזה היה ממש מעצבן גם לשמוע אותו בפול ווליום וגם להתמודד עם כאבי הראש

אושרה1

New member
אוקי אז ככה

בס"ד על מכנסים בכלל יש מחלוקת נוראית! אבל מכנס וחצאית אין שום בעיה אבל... אומרים יתיחלו ללכת עם מכנס וחצאית ארוכה יעלו את החצאית עד שהיא תיעלם. ובאולפנא שלי יש בנות שזה נראה ממש כמו מכנס כי החצאית קצרה ויש להם מעיל ארוך(אותה אולפנא של גלית כן) וזה כבר מוגזם. תעשי מה שבראשך ואכן אולי כבר תבוא הגאולה(בהגבה למוצארט) אושרה

תחיה-לדעתי.....

ב"ה לדעתי, דבר ראשון זאת באמת בחירה שלהם וכל השטויות של הגדרות וכאלה אני לא מאמינה בזה....ועוד משהו אם חושבים על זה בעצם למה לא?? במקום ללכת עם חצאית קצרה...אחרי הברך שמים מכנס לדעתי זה מאוד הגיוני ואפילו יותר צנוע. (שימי
יש אבל...) אם מדברים על שבת השאלה היא פשוט אם זה מתאים.... תחשבי על זה...

למעלה