שאלה חשובה!!!!

שאלה חשובה!!!!

מה הדרך להיות כבאי? כלומר מה התנאים בשביל להתקבל לקורס כבאות(אם יש כזה דבר),איפה אפשר לברר פרטים? מה אופי העבודה וכ'... תודה לעונים!

אין אף אחד שיודע?

פה זה פורום כבאות לא?!

תבין הם לא יושנים אם המחשב תחכה עד

שהם יענו לך לפעמים זזה לוקח תיום אבל תמיד הם עונים

fireman

New member
למה שיצור איתך קשר?

אתם לא יכולים לענות כאן? אז ככה: בשביל להיות כבאי אתה קודם כל צריך להיות עד גיל 24 אחרי שירות צבאי רשיון נהיגה למשאית עד\מעל 15 טון עם עדיפות למעל תעודת יושר ממשטרת ישראל 12 שנות לימוד והכי חשוב....תקן פנוי, אם אין תקן לקליטת כבאים חדשים אין מצב שיקבלו אותך כמוכן ניסיון בתחום הכבאות מהווה יתרון מסויים כמו התנדבות במסגרת צופי אש או כבאי משוחרר מצה"ל שבוע טוב

טוב אני יגיד לך למה לא ערן

כי רשמתי את הכל הרבה יותר מפורט ממה שרשמתה ופתאום המחשב נתקה לי ואצלנו הגיל לקבלת תקן כבאי הוא עד 26

איך אפשר להיות כבאי

לשואל קטן שלום קודם כל צריך להיות שרוף , על הכבאות ......... אבל בירצינות , התנאים לקבלה , לאחר שרות צבאי , תעודת יושר , מומלץ רשיון על משאית , כשנתיים . עד גיל 27 , שתיים עשרה שנות לימוד , וזה הכל אני חושב .

לשואל הקטן

באשר לשאלתך להלן הקרטריונים קבלה למערך שרותי כבאות והצלה: גיל : עד 26 שנה שרות צבאי מלא פרופיל בריאות 97 רשיון נהיגה מסוג ג" תעודת יושר ממשטרת ישראל עדיפות לידע טכני תעודה סיום יב כיתות,{עדיפות לתואר בגרות או אקדמאי} מקום מגורים במרחב האיגוד אליו אתה רוצה להיצטרף לאחר שאתה עומד בכל הקרטריונים שציינתי אתה רשאי להגיש את המועמדות שלך לאיגוד ערים באזור מגורייך לאחר שפורסם מכרז בעיתונות הכתובה, עלייך להצטייד בטפסים , מתאימים מהאיגוד ולמלאם ולהגיש אותם להנהלת האיגוד , עם בדיקת הטפסים תזומן בפני ועדת המכרזים , במידה וועדת המכרזים קיבלה את מועמדתך תשלח למבדקים פסיכומטריים ,ובדיקות רפואיות ,אם עברת שלב זה אתה מתקבל לשרות לסדרת גיבוש ובחינה נוספת של השרות , רק לאחר תהליך זה אתה נשלח לקורס כבאים בסיסי בבית הספר הארצי לכבאות ושם אתה גם נבחן תאורטית ומעשית אם עברת אתה מתקבל לשרות שלך ככבאי מן המניין , מקווה שהצלחתי לספק לך את התשובות הדרושות לך , שלך בידידות גרשון

עדיפות לצופי אש?

אני עוד לא יודע מה הפרופיל שלי, אבל אני לא מאמין שיהיה 97 מסיבות כאלה ואחרות. האם העובדה שאני צופה אש תתן לי איזשהן "פרוטקציות"?

Max M

New member
כמובן

היות ואתה צופה אתה מכיר קבר את הכבאים הקצינים והם יכולים לזרוק מילה טובה אליך

טל פורן

New member
max m

נראה לי שהכוונה של נאור היא בכך שיעדיפו אותך בגלל ניסיון מול אדם אחר שלא היה מתנדב ואין לו ניסיון לא בגלל שזורקים עלייך מילה טובה

Superdror

New member
שאלה לגרשון

ציינת באחד מהקריטריונים לקבלה את נושא הפרופיל הרפואי של מגיש ההצעה. עובדתית במשינת ישראל יש חוק שאוסר על מעסיק לשאול לגבי הפרופיל הצבאי של אותו אדם ומדובר בעבירה על החוק באם הדבר נעשה כמוכן, אותו חוק אומר שאסור למעסיק להתנות קבלה לעבודה/קידום/פנסיה/פרישה בגלל פרופיל לא מתאים. מוזר לי שגוף כמו שרותי הכבאות הכפופים למשרד הפנים ומדינת ישראל עוברים על חוק העסקה שכזה. הפרופיל הצבאי הוא נתון סודי אישי של החייל ולאף גוף אין את הסמכות והרשות החוקית לדרוש ממועמד לתעסוקה להצהיר על הפרופיל הצבאי שלו. ועכשיו לשאלה, כיצד שרותי הכבאות מתנים קבלה לעבודה בהקשר לפרופיל צבאי בעוד הדבר הוא עבירה על החוק?

102lior

New member
תראה...

אני לא יודע מה החוק אבל השאלה בקשר לפרופיל היא בשביל לבדוק את מצבו הרפואי של האדם כבאי הוא אדם שנמצא בפעילות גופנית נון סטופ בהמהלך המשמרת ולכן אם הפרופיל הצבאי שלך קבע שאתה בריא מבחינה גופנית אז הוא יקבע מעל 85 בערך וזה אומר שאין לך איזו בעיה פיזית שמונעת ממך פעילות גופנית מסויימת ולכן זה אומר שאתה מתאים מבחינה גופנית לעבודה הזאת מפני שאי אפשר לצפות מאדם שסובל מאיו בעיה גופנית לפעול ככבאי. מקווה שעניתי לך

fireman

New member
אבל לא ענית על השאלה של הבחור

אכן, כידוע לי בקשה ממועמד לעבודה להצהיר על הפרופיל הצבאי שלו היא עבירה על החוק ואסורה בתכלית האיסור משום שמדובר בנתון פנימי סודי של הצבא כמו שהוא כתב. אני אוסף מעט לשאלתו, בעיקרון סף הגיל לקבלת עובדים הוא מקסימום 26 גיל השחרור הממוצא מצה"ל הוא 21-22, ב4-5 השנים הללו שבין גיל 21 בערך לגיל 26 יכול להשתנות מצבו הרפואי של הנדון שכבר אינו נמצא במסגרת של צה"ל אלא במסגרת מילואים בלבד בגדול יכול להיות אדם עם פרופיל 97 הוא ישתחרר מהצבא, פתאום יקבל איזו מחלה או משהו חס וחלילה ואז הפרופיל 97 שלו הוא כבר לא ממש 97 לדעתי מלבד הסוגיה החוקית עליה נשאל כאן מדובר גם בעניין ההגיוני, לדעתי הבדיקה וההתניה לקבלה לעבודה צריכה להיות בכפוף לאישורו של רופא תעסוקתי ולא על פי הפרופיל הצבאי. אשמח אם הגורמים הבכירים יותר מהמערכת יתנו את תגובתם בנושא

אז מה שאתם אומרים בעצם

זה שאם אין לי פרופיל קרבי, אבל אני צופה, אז יש לי סיכוי להתקבל לקורס כבאים (בהנחה שיש לי רשיון, זרקו עלי מילה טובה וכל השאר)?

102lior

New member
זה לא נכון כל כך

אתה לא יכול לקבל מחלה שתוריד לך את הפרופיל סתם ככה הפרופיל שלך בנוי על מחלות תורשתיות או בעיות רפואיות שקיימות אצל אדם מלידה אין כל כך הרבה דברים שיכולים להשפיע לך על הפרופיל אלא אם כן תשבור פתאום משהו אבל אז תקבל על זה סעיף והורדה בפרופיל אבל לא בכול המקרים יורידו לך לפרופיל מתחת 82 שזה המינימום לקרבי ולרוב כמעט לכול אדם שהוא בריא יש פרופיל גבוה

עבור סופרדרור

כל מה שציינתי זה נכון! באשר לפרופיל הצבאי לא התבקשת להביא את המסמכים הצבאיים שלך , כל מה שעלייך מוטל לומר את הפרופיל הצבאי / באם זה 97 ,89 85, וכד" לפי זה אנו קובעים אם להמשיך את התהליכים , אגב אמרתי כי אתה נשלח לבדיקות רפואיות ,כך שאם אמרת שאתה בפרופיל כזה או אחר זה אינו משנה את תוצאות הבדיקה , ואנו בהחלט מודעים שקיים חוק שעליו אתה הזכרת, ולכן אנו לא מבקשים מסמכים , אגב אם אתה רוצה לבטח את עצמך בחברת ביטוח אתה צריך לוותר על סודיות רפואית , המאפשרת לחברת הביטוח גישה לתיק הרפואי שלך אצל רופא המטפל שלך , שלך בידידות גרשון

Max M

New member
שאלה

לפי מה שאתה אומר שפרופיל 97 ורישיון ג הם דרישות חובה אז אך זה שיש כבאים עם משקפיים? היו כבאים שעשו רשיון ג אחרי שהתקבלו לתחנה לפי מה שאני יודעה שתי הדרישות הללו הם לא חובה אבל לאנשים עם רשיון ג ופרופיל 97 יש אדיפות מעל אנשים בלי הדרישות הללו

למעלה