שאלה חשובה :)

dutchman

New member
שאלה חשובה :)

מי שעוקב אחרי הפורום בבודאי קרא את ההודעה שלי על איגרוף תילאנדי :) כל מקרה הלכתי לעוד שיעור היחס שם לא משהו החלטתי לעזוב... ניסתי קרב מגע- בהולד יש למדריכים אישור ללמד רק מגיל 18(?!) ומעלה... (אשמח עם מישהו יוכל להסביר את הרעיון מאחורי זה) עכשיו יש לי מקום ללמוד ג´וגיטצו על יד הבית עם השיטה של תומאס קלארק או איך שקוראים לו (בלי שום רצון להעליב פשוט השם ברח לי מהראש) עכשיו לשאלות: האם לדתעכם כדאי ללמוד את זה רק לחמישה חודשים? (ביולי אני חוזר לארץ ואגור בסביבת מודיעין ושם אני כבר החלטתי ללמוד קרב מגע או איגרוף תילאנדי) האם ג´וג´יטצו דורש ציוד אחר מאשר קרטא או ג´ודו? (איזה חליפה משתמשים שם? של קרטא או של ג´ודו? יש לי שתיהן...) והאם צריך כפפות? לסיכום אני כרגע לומד כבר ג´ודו ואני מחפש משהו במקביל וכמו שקראתם אחרי הרבה חיפושים זו האופציה היחידה שנשארה... לפני זה למדתי קרטא שוטוקאן אבל נמאס בסוף (למדתי את זה כמעט 4 שנים) אה כן ועוד משהו איך לדעתכם ג´וג´יטצו בתור הגנה עצמית? בתודה מראש, אסף

WhiteBear

New member
אתה שואל הרבה שאלות ... יופי ../images/Emo13.gif

לגבי שוני ב"ציוד" בין שיטות לחימה. יש שיטות שונות שמשתמשות באותו ביגוד, ויש שלא. מקסימום תצטרך לקנות חליפה אחרת. (ואתה לא צריך אותי בשביל לומר לך את זה) לגבי אישור הלימוד בהולנד רק למעל גיל 18, אין לי מושג מה הסיבות. אבל אתה מוזמן לשאול את המדריך שלך ולספר לנו (נשמע כמו אינפורמציה מעניינת) לגבי האם השיטה יעילה או לא - כבר דנו הרבה בשאלות כאלה. עבורי - כל שיטה ששרדה יעילה כאומנות לחימה (לעומת כלום). ואם יש לך כמה אלטרנטיבות, אז הדעות שלנו פחות חשובות - יותר חשוב שתעבור על כולם ותראה עם מה אתה מתחבר. ומה שעוד חוזר על עצמו זה שמי שחשוב זה המורה. אם יש מורה שווה, אז שווה ללמוד אצלו, גם אם זה מקרמה-ג´יטסו-צ´וואן... (בלי להעליב תלמידי מושיקו כמובן) לגבי האם שווה ללמוד "רק" 5 חודשים. תלוי מה אתה מחפש להשיג מהלימוד. לדעתי האישית, ותעשה איתה מה שאתה רוצה - אם המורה הוא מוצלח, אז תלמד ממנו מה שאתה יכול, ותקח את זה איתך לאן שתלך. מכל מורה אפשר ללמוד דברים שאח"כ יעזרו לך במקום ושיטה אחרת. גם יהיו דברים שתצטרך "לנטוש" או "לדחות" אם תעבור שיטה. אבל כל עוד אתה לא פוצע את עצמך (אם זה חשוב לך
), אז כל "זמן לימוד" מלמד אותך דברים שרק יגדלו אותך. שיהיה הרבה בהצלחה, וספר איך ילך, טל.

זה פשוט מעולה, הגיל 18

פשוט מהתעלולים השיווקיים היותר מוצלחים ששמעתי בתחום אומנויות הלחימה בזמן האחרון. האפור (שגם אצלו זה רק מגיל 18, אבל זה בגלל הסכינים)

שי רגב

New member
ג´-ג´יטסו של רוברט קלארק!

1. כדאי. 2. יש גם נציגות (מאוד מכובדת) בארץ: בראשות סנסיי אמיר ברנע. 3. ציוד: כמו ג´ודו + (בהמשך: כפפות איגרוף, מגיני עצם ובהמשך - כלי נשק). 4. הג´ודו יצא משם. לכן - "אח קרוב" של הג´ודו. 5. קרוב מאוד גם לנינג´יטסו.

למעלה