שאלה חשובה

• פותח הנושא Amse
  • פורסם בתאריך

Amse

New member
שאלה חשובה

קראתי כבר את הרשומות והאגדות 3 פעמים ואת אחים לנשק ,כבשן ושישיית המפגשים פעם אחת וממש נהניתי מהספרים (במיוחד מהרשומות והאגדות) מה לעשות??? אין לי יותר מה לקרוא, אני דיי מבואס מזה. כדאי להתחיל לקרוא את מחזור שער המוות ?? תייעצו לי בחוכמה. תודה

Palass

New member
איזו שאלה!

כמובן שלקרוא את "שער המוות" שער המוות - סדרה מצוינת הסדרה עולה אף על רומח הדרקון. יש כאן אמנם כאלו שיחלקו עלי בנושא אבל אני לא בדעתי במיעוט!

thug4life

New member
שמע יש ספרים אב להם עוד לא הגיעו

לישראל וגם יש ספרים של סופרים "משניים" אני לא ממש מכיר אז תצטרך לשאול אנשים אחירם

אין שום קשר בין שתי הסדרות

ובוודאי, היית כבר צריך לקרוא את שער המוות מזמן! ספרים נהדרים!

SaberTooth

New member
המממ...

אתה תמיד יכול להמשיך אל הסדרות באנגלית שעוד לא תורגמו לעיברית. למשל, למרות שעוד לא קראתי, שמעתי שסידרת מלחמת הנשמות טובה.

nedisrael

New member
בהחלט!

מחזור שער המוות סדרה מצוינת, ולדעתי מתחרה ברומח הדרקון.. כשתסיים כדאי לך לקרוא את שיר של אש ושל קרח, אם עדיין לא קראת (;

nedisrael

New member
באמת?!

הראשון/ה ששמעתי שלא אהבו את שאוש"ק... אפילו דודה שלי אהבה.. והיא זקנה, קצת מעל 40 ((:) אישית, שאוש"ק היא הסדרה הטובה ביותר שקראתי ועולה בהרבה על רומח הדרקון בגלל המציאותיות. רומח הדרקון מצטיינת בכל הקטע של משחקי תפקידים.

Arana

Well-known member
מנהל
מחזור שער המוות

הוא חובה בלי שום קשר. סדרה נהדרת!!! ואחר כך כדאי להתחיל לקרוא את ה-spin-off´s של הרומח באנגלית, למרות שהם לא אחידים ברמתם. אני ממליצה על כל קבצי הסיפורים הקצרים, כי בד"כ יש לפחות סיפור אחד של וייס והיקמן בכל קובץ, וחוץ מזה יש שם פנינים שחבל לפספס.

Magma99

New member
נכון מאד

סדרה טובה מאד. חובה לקרוא אותה (ועדיף לפי הסדר) חוץ מזה התחלתי לקרוא את טרילוגיית מגיני הקסם והספר הראשון לא רע בכלל (Night of the eye)

skie

New member
רומח הדרקון באנגלית

קרא את רומח הדרקון באנגלית. לפני שקראתי את דרקונים של להבת קיץ (שיש לו תרגום בעברית) קראתי את The Second Generation באנגלית והגעתי למסקנה שבאנגלית רומח הדרקון פשוט נשמע הרבה יותר טוב. אז קראתי גם את דרקונים של להבת קיץ באנגלית ועכשיו אני קורא את Dragons Of A Fallen Sun שזה הספר הראשון של מלחמת הנשמות. האנגלית לא יותר מדי מסובכת (למרות שיש מילים "גבוהות") בכל מקרה במקום ללכת למילון בד"כ מבינים תמשמעות הכללית.

Arana

Well-known member
מנהל
לא חושבת שזו דמות מסוימת

זו תמונה יפהפיה של לארי אלמור שנמצאת באתר שלו. סביר להניח שהיא היתה שייכת לאיזשהו ספר שהוא אייר, אבל אין שם פרטים.

ilbe182ebli

New member
אני רוצה להיראות כמוהה רק בלי האוז

ניים!! וקראתי את מחזור שער המוות ספר ענקי הכי מרגש בחזרה אל תוך המבוך רק הפסדתי נראה לי שני ספרים כי לא מצאתי בסיפרייה הארורה.. נראה לי את הכי אחרון, אחרי בחזרה אל תוך המבון (יש כזה?) ועוד אחד שהוא במקום הזה שיש מלא אש.. לא זוכרת איך קוראים לזה.. יו זה עומד לי על קצה הלשון אבל אני לא מוצאת! חחח..

Arana

Well-known member
מנהל
סדר הספרים הוא:

1. כנף הדרקון 2. כוכב הרפאים ("Elven Star"! איך הגיעו לתרגום כ"כ דפוק!) 3. ים האש 4. קוסם הנחש 5. יד הכאוס 6. אל תוך המבוך 7. השער השביעי

ilbe182ebli

New member
טוב אז

קראתי את 1, 2, 6, ובטוח שעוד אבל את אלו אני זוכרת בטוח... כי אני וזכרת שהפסדתי רק שניים או שלוש הכי הרבה..

Arana

Well-known member
מנהל
ב"צומת ספרים"

מוכרים את כל הסדרה (לפחות נכון לפני שנה או שנתיים בערך). אני קניתי את רוב הסדרה בחנות לספרים יד-שניה בתחנה המרכזית הישנה בת"א והיה חסר לי רק "כנף הדרקון", ואותו מצאתי ב"צומת ספרים". אם את רק רוצה לקרוא, יש את הסדרה בספריות עירוניות. אם את רוצה לקנות, אולי אוכל להכווין אותך (אם את גרה באזור המרכז, ויש גם כמה מקומות באינטרנט).

למעלה