שאלה חשובה !

goldflower

New member
שאלה חשובה !

חבר שלי הציג לי תג שכולל תעודה מפלסטיק ותג ממתכת (עם חריטה של המשטרה). על התעודה היה רשום "מינוי מיוחד" רציתי לדעת האם זה נכון שהוא "שוטר" על אמת, הוא שהוא מתנדב ? התג ממתכת נראה כמו של שוטר (עם מספר והשם שלו מוטבע על זה). מה זה המינוי המיוחד הזה ?

BoSco

New member
הוא מתנדב פשוט

אלה הן התעודות החדשות שהמתנדבים קיבלו (ית"מ) או שהוא זייף... אבל שוטר הוא לא... אם רשום "מנוי מיוחד" אז הוא לא שוטר

goldflower

New member
מה לגבי התג ממתכת עם השם שלו ?

האם כל מתנדב מקבל כזה ? או רק שוטרים ?

BoSco

New member
שם? רק שוטר אבל אם כתוב

מתנדב משמר אזרחי אז הוא מתנדב.... אבל זה לא בעיה סע לתחנה המרכזית תעשה לך אחד זה שמותר להסתובב איתו אני לא בטוח

dz108

New member
שוטר מיוחד

מינוי לשוטר מיוחד זה רק יח"מ (בילוש, תנועה, נוער, סיור) - לא קלאסי.

כנסו שניה לפה

הבנתי על מה אתם מדברים כי תתג הזה שהבחור ציין אפשר לקנות אותו בת"א........... אני ינסה לעלות את זה מתי שהו וזהו

מתנדב

New member
זה לא תג ששוטרים משתמשים בו או ....

מתנדבים, לשוטרים יש תעודת שוטר, ולמתנדבים יש תעודת מתנדב....

מתנדב

New member
נו ואז?, כל מתנדב יכול לקנות גם...

אזיקים, אז זה אומר שזה אפשרי להשתמש בו?, התעודה היחידה שזה משמש אותך בתור מתנדב, זה תעודת מינוי שאתה מקבל. והתג הזה לא בשימוש, ואתה לא יכול להציג את זה לאף אזרח....

ofirgaon

New member
למה אי אפשר להשתמש באזיקים?

אם אתה צריך לעכב/לעצור מישהו, והוא מתנגד בצורה חריפה אזי שימוש באזיקים יהיה בגדר שימוש בכוח סביר.

goldflower

New member
לא הבנתי

היה לו תג ממתכת עם השם שלו על זה. בנוסף היתה לו תעודה מפלסטיק וראיתי שרשום שם "מינוי מיוחד" האם הוא שוטר או מתנדב ?

dz108

New member
מה אתה לא מבין?

אני אכתוב עוד הפעם: "מינוי מיוחד" זה מה שכתוב על התעודות של היח"מ, לא על כל התעודות זה רשום רק על מי שמתנדב כבר כמה שנים (על חלק מהתעודות שחולקו בשנה האחרונה זה לא היה כתוב). בקיצור: מ ת נ ד ב

ה דרומי

New member
נו שוין אז גם לי היה פעם תג ממתכת

ותג {תעודה}מפלסטיק כובע זיהוי{כובע בילוש} ובנוסף אזיקים שקניתי לבד אקדח {פרטי} צקלק´ה{לרכב הפרטי שקבלתי מהמשרד. נו אז מה ? אף פעם לא עצרתי משהו וכבלתי אותו ככה סתאם תמיד שהוא נעצר ונכבל זו היתה לפי הוראה של הרכז מודעין\או בלש {לא עבדנו לבד.} אצלנו{אצלי} היה רשום דרגה סק"מ שוטר מיוחד. אבל אף פעם לא "זרקתי" את הצקלק´ה על הגג {והיו לי מלא פעמים לזה} באקדח לא השתמשתי {למעט במטוח"מאושר כמובן" שבצעתי באופן פרטי} כובע זיהוי חבשתי רק בזמן בדיקות רכבים חשודים\וצוי חיפוש. לצין שלבדיקה של רכב חשוד תמיד כובע על הראש ו\והוצאת תעודה שבא רשום הפרטיים שבר צינתי למעלה. עד כמה שאני זוכר למתנדב קלאסי אסור ל"עצור" ככה סתאם כול מי שבא לו. נגמרו ימי המערב הפרוע. ולגבי נוער בכלל אסור להם לעשות כמעט כלום? זו דעתי האישית. הדרומי פעם ימע"ר היום קלאסי קלאסי זה אחי הכי.
ותשמרו על ה... שלכם.

מתנדב

New member
goldflower.......

התעודה מפלסטיק שכתוב עליו מינוי מיוחד, זה מתנדב ולא שוטר.... ועם התג ממתכת אתה אי אפשר לעכב / לעצור אדם, וזה בכלל לא שימושי במשטרה, כך שאם תנסו לשלוף זאת באירוע הסיכוי שתסתבכו הוא גדול מאוד, אך ורק עם התעודת מינוי (מפלסטיק), ניתן להשתמש....

BoSco

New member
אז ככה:

התג ההוא זה דבר דבילי אני יודע מה הציג לך תג כסוף כזה אתה רוצה אחד? לא בעיה תנסע לתחנה המרכזית קומה 6 חנות בשם מרינס תבקש תג שוטר היא תביא לך התג עולה 150 שקל ועוד הנרתיק סך הכל 179 זה דבר דבילי שאפשר לקנות זה לא משהו רשמי מהמשטרה התעודת מינוי מיוחד שהוא הציג לך זאת אומרת מתנדבי יח"מ לא זוכר מי הזכיר פה אזיקים אבל היו על זה דיונים בעבר למתנדבי קלאסי אסור להשתמש ואפילו ללכת נראה לי עם אזיקים גם לי יש אזיקים (מחבר של דוד שלי ב NYPD מגניב לא?) אבל עדיין אני לא הלכתי איתם כך 79 שקל שוב במרינס תקנה את האזיקי מתכת הכי פשוטים ותלך איתם אז מה זה אומר שיש לך אישור? לא זה רק אומר שיש לך 79 שקל פלוס כרטיס נסיעה לת"א אזיקים כל אחד יכול לקנות פה תג כל אחד יכול לקנות פה נשק כל אחד יכול לקנות פה מדים כל אחד יכול לקנות פה כובע בילו ואפילו כובע רגיל כל אחד יכול לקנות וגם צקלקה רק חסר לחבר שלך ולוו לבנה שירשום בלוחית רישוי שלו 1 ואז הוא נהיה לך המפכ"ל... תתגעה חבר שלך הוא מפכל המשטרה!

למעלה