שאלה חשובה

שאלה חשובה

מה שלומכם קודם כל? 1- במצב של פריצת מילחמה -איך מערך החירום כיבוי אש מתפקד במצב כזה? 2- האם אתם עובדים -במצב חרום בכוננות ספיגה? 3- האם הצופים בתגברים אותכם במצב כזה או שאם נשארים אם המישפחות שלהם? 4-האם אני כאזרח לכל דבר כיום אני יכול מצב חרום לבוא לעזור לכם בתודה מראש רועי

BoSco

New member
גבאי...

אני לא יודע מה הצופים לוקחים חלק בזה אבל אני בתוך שבמקרה כזה אני לא ירצה להישאר בבית כי אז אנ ירגיש שאני לא עושה כלום

זהו בגלל זה אני שואל

אני בעיקרון מתנדב לעזרה במצב של המילחמה בפיקוד העורף ככונן. רציתי לראות איך זה איתכם בכיבוי ובצופים היות ויש פה כבאים וצופים אז זה עניין אותי לדעת מה קורא אני גם יעלה את זה בפורום של המשא"ז וזהו

homer jay

New member
ממממממממ

לפי מה שזכור לי מנוהל ברד אדום... עובדים במתכונת של 24/24 למרות שזה אינדיוידואלי יכול להיות שהכבאים יגויסו לכל מהלך המלחמה אבל זהו העיקרון. גיוס כבאים "ירוקים" מהצבא. לצופים לדעתי אין מה לחפש בתחנה מיותר לחלוטין. אין לצופה הגנה הוא יכול להיפגע וכ´ו. לאזרח אין מה לחפש בתחנת כיבוי אלא אם כן עבר הכשרה כלשהי(כבאי תעופתי היה כבאי בצבא כבאי לשעבר וכ´ו) יום טוב :) אתה מוזמן לקרוא את פקודות ברד אדום בתחנה הקרובה לביתך אבל זה אמור להיות משהו סודי :))

fireman

New member
בנוסף לזה קרא את פרוטוקול 458

שהעלה גיא מנשרוב זה יענה לך על המון תשובות אגב רותם עניין הכבאים הירוקים כבר לא עובד כמו שאתה חושב ממה שכתוב בפרוטוקול המדובר (ע"ע הודעתו של מנשרוב)

עוד שאלה קטנה

מה ההבדל ביןהכבאים הכחולים לכבאים הירוקים מה זאת אומרת? לא הבנתי תכוונה

fireman

New member
ובכן

כבאים ירוקים הם כבאים שמשרתים ככבאים סדירים/מילואים בצבא כבאים כחולים הם הכבאים שבשביל לקבל את השירות שלהם אתה מחייג 102

ערן

הכבאיות הצבאיות פשוט על הפנים רק לידיע כללית בקושי זזות...... ראיתי את זה שלמדתי בצריפין

רועי יש בצבא שני כבאים

מה זאת אומרת? יש כבאי רגיל כמו בצריפין תה"ש שהם מטפלים רק במבנים, צמחיה. ויש כבאי תעופתי שהוא נמצא בבח"א (בסיס חיל אוויר) הוא מטפל במטוסים, מסוקים, מבנים, צמחיה, ת.ד, ועוד לא עלינו. אם יש שאלות אשמח לענות

אבנר.............

קח בחשבון שיש בצריפין 3 נקודות כבוי אש שבהם הכבאיות על הפנים אני ראיתי אותם בקושי זזות טרנטות אני ישלח לך מסר פשוט הייתי מעדיף לא לעלות את זה על הדפים פה-מבחינת בט"ש. אבל ראיתי אותם הם בקושי זזות- הסירנה חורקת-כי הנדנדה של סבתא שלי באשכרה ככה חחחחח. היה תרגיל של פיקוד העורף הראו את זה בטלויזיה-הראו הכל לגבי המילחמה לגבי ההכנות זהו-

Amitg

New member
רותם יש לך טעות גדולה בקשר לצופים..

העזרה של הצופים בעת מלחמה היא ענקית! אני לא יודע איך זה באיגודים אחרים אבל בת"א בתחנה הראשית היא הופכת למקום מרכזי שמאחד גם גורמים שונים וגם צריך הרבה עזרה שלנו! במלחמה הקודמת נגד עיראק הצופים עזרו מאוד! אם יש צורך לחסן או לתת כדורים לכבאים (שלפי מה שהבנתי קיבלו לא מעט תרופות במלחמה הקודמת) או אם יש צורך לחלק אוכל או תרופות לאוכלוסיה הצופים עוזרים המון אז אני מציע שאם חס וחלילה תפרוץ מלחמה (דבר שלצערנו כנראה יקרה) וההורים שלך לא עושים לך "סרטים" תגיע לתחנה ותעזור! כי יהיה הרבה מה לעשות!

טל פורן

New member
בחולון

לפי החלטת המפקד אם אני לא טועה לצופים אסור להגיע בשעת מלחמה. לפי מה שהבנתי הסיבה היא שאין מספיק חליפות מגן או משהו כזה(כי הכבאים לובשים חליפות מגן לכל הגוף-לא חליפות של אירועי חומס למרות שבמקרה של נפילת טיל הם ילבשו את זה מדובר על חליפות מסוג אחר שנועדו ללבישה כל המשמרת) אז גם אם אנחנו רוצים אנחנו לא יכולים

למעלה