שאלה חשובה!

morpheus1234

New member
שאלה חשובה!

שלום לכולם! אני תלמיד י"ב וברצוני להגיש מועמדות לעתודה האקדמאית באחד ממקצועות ההנדסה\מדעים מדוייקים. השאלה שלי היא האם חייבים שאחד ממקצועות הבגרות יהיה פיסיקה ברמה של 4\5 יח"ל, כלומר האם תנאי למועמדות למגמת הנדסה\מדעים מדוייקים הוא פיסיקה ברמה של 4\5 יח"ל. בהנחה שהתשובה היא לא, נניח שברצוני להתקבל לטכניון, הרי כל משלא למד פיסיקה 4 או 5 יח"ל, עליו לעשות בחינות כניסה במכניקה וחשמל, השאלה שלי היא מתי עושים את הבחינות האלה, והאם זה בסדר מבחינת הצבא. אשמח מאוד אם יגיבו אנשים שלא למדו פיסיקה ברמה של 4\5 יח"ל בתיכון, והתקבלו לעתודה במקצועות ההנדסה\מדעים מדוייקים. שאלה נוספת: מה נותן לי 3 יח"ל בפיסיקה? (ד"א הנה פרוט של המקצועות המורחבים שלי בבגרות: מתמטיקה-5 יח"ל אנגלית- 5 יח"ל מדעי המחשב-5יח"ל אלקטרוניקה -5יח"ל מער´ חשמל- 5 יח"ל פיסיקה -3 יח"ל אשמח את תגיבו בקשר לסיכויי הקבלה שלי ע"ס המקצועות המורחבים) תודה מראש!!!

bodas18

New member
תשובה

ראשית כל אני מציין שכן למדתי פיזיקה ברמה מוגברת אז אני מניח שלא תסתפק בתשובתי... ואני קורא לכל מי שלא למדת פיזיקה והלך ללמוד מקצוע מדעי מדוייק להקדיש מעט זמן לענות לשאלה... תוכל להתקבל לטכניון, לדעתי, ללא שום בעיה. הינך לומד חשמל ואלקטרוניקה ולכן תהיה פטור מחלק זה בבחינות הכניסה לטכניון. כמו-כן 3 יח"ל פיזיקה שנותרו הם ככל הנראה מכניקה ומעבדת חקר או מכניקה ופרקי בחירה... אי לכך תהיה פטור גם מחלק הבחינה במכניקה. נדמה לי שאתה לומד רק 3 יח"ל פיזיקה מפני שאתה במסלול מיוחד ללימודי חשמל. אני, כדרכי בקודש, מבקש ממך לשקול שוב את רצונך ללמוד בעתודה לאור העובדה שאינך מציין כי אתה מגלה עניין במקצוע מסויים. מדובר בלימודים קשים ואורכים ואני ממליץ לך לבחון האם תמצא את עצמך משקיע לטווח הרחוק במקצוע מסויים. האם יש מקצוע כזה שתסכים בשבילו ללמוד 4 שנים ולשרת עוד 5? אם כן - לך על העתודה! בכל לשון!... אם לא... שקול שנית. בהצלחה!

morpheus1234

New member
תודה + כמה הערות

ראשית, תודה על תשובותיך. אכן, כפי שאמרת העובדה שאני לומד מער´ חשמל ברמה של 5יחל ,מקנה לי פטור מבחינת הכניסה בחשמל, אך 3יחל בפיסיקה אינן נותנות לי פטור מבחינת הכניסה במכניקה. אשמח אם יגיבו אנשים שהתקבלו לאוניברסיטה במסגרת העתודה למגמת מדעים מדוייקים\הנדסה ללא שלמדו פיסיקה ברמה של 4\5 יחל, אך תגובה תתקבל בברכה. תודה מראש!!!

arifell

New member
צ´מע

אני אמנם למדתי פיזיקה בתיכון, אבל... יש לי לא מעט חברים, עתודאים, שלא למדו פיזיקה בתיכון, חלקם למדו למבחן במסגרת המכינה, במהלך הסמסטר הראשון (שזה אומר יותר עבודה במהלך השבוע, ואתה לא מקבל על זה נק´, רק עובר- לא עובר...) ואחד מהם למד עצמאית וניגש לבחינה לפני שהסמסטר הראשון התחיל (אישרו לו חופשה מיוחדת מהבסיס כדי שיוכל לגשת). ובסופו של דבר: הלימודים לבחינות הסיווג בפיזיקה הם קוץ קטן בתחת, מעצבן, אבל לא נורא...

פלטרון

New member
תשובה בסגנון אחר ...

לדעתי , כדאי לך לקרוא את השירשור ( הקצר ) של כותבת בשם mickeym , ובמיוחד את תשובתו של oddedee . ( אמורים להיות בעמוד זה עדיין ). לדעתי זה תקף ונכון גם לך ( בגלל שרשמת "באחד ממקצועות ההנדסה\מדעים מדוייקים" ). אני כנראה לא טועה שזה שאומר שאין לך מושג מה אתה רוצה ללמוד, ואם יש לך מספר העדפות , אתה כנראה לא יודע במה מתעסקים עם זה בצבא , או באזרחות - אלא בגדול שהחומר התיכוני בנושא היה לך מעניין , אז בטח גם לימודי ההמשך יניו נחמדים. לרוב זה כלל לא ככה ! ואם טעיתי לגביך - אני מתנצל . כוונתי הייתה טובה . אני רוצה לספר לך משהו שאמר לי חבר טוב שלי לפני חודשיים ( הוא לא עתודאי , אבל החל ללמוד בטכניון בסמסטר האחרון ) : כשהייתי בתיכון , אבא שלי לחץ עליי ללכת לעתודה . הוא אמר לי שממש היה כדאי לי. שאלתי אותו : ואיך בחרת מה אתה רוצה ללמוד ( זה בגלל שהוא התייעץ איתי לפני כשנה על מקצועות לימוד - אז הבנתי שהוא בטח לא היה סגור על עצמו גם אז ) ? תשובתו : גם את זה אבא שלי אמר לי מה כדאי . מדובר בבן-אדם שלא סבל אלקטרוניקה - אבל רצה להירשם להנדסת-חשמל . שיהיה לך בהצלחה פלטרון

adr100

New member
אני התקבלתי בלי פיזיקה.

לאוירואטיקה וחלל, ואני מתחיל בסמסטר אביב. כרגע אני לומד לבחינת הסיווג שתהיה בינואר. ורק שתדע, שגם מי שלא עובר את הבחינה זה בסדר (לפחות למי שלומד אווירו-חלל) ואפשר להשלים את החומר במהלך 3 הסמסטרים הראשונים ופשוט לדחות קורסים שמצריכים ידע מוקדם למאוחר יותר.

morpheus1234

New member
../images/Emo51.gif +שאלה

קודם כל תודה! עכשיו: אם איזה סכם התקבלת? ומה היו המקצועות המוגברים שלך בתיכון? תודה מראש!!!

dynamike

New member
לגבי אווירו+חלל

התחום מושך אותי מאוד, אך האם יש עבודה באזרחי בזה? מה ניתן לעשות אם זה אח"כ? זה פרקטי למשהו חוץ מהצבא?

nasnat

New member
מסתבר שכן....

אנחנו הולכים מהפקולטה למלא סיורים בתעשייה ושם די מתחננים שנמלא פרטים, וחלק אפילו מגוייסים במקום לעבודה.

nasnat

New member
לא הייתי מגזים...

בתור הפקולטה היחידה בארץ הם מרשים לעצמם יותר מדי, כי לאף אחד אין אפשרות אחרת אלא לקבל את מרותם, חרא של מרכז לימודי הסמכה.

H20

New member
תשמע...

כל העניין של הפיזיקה לא קשור להיותך עתודאי או לא. אתה כאמור יכול להתקבל בלי בעיה ללא פיזיקה, זה תלוי בסכם שיהיה לך. אני עכשיו בסימסטר הראשון שלי, ועושה השלמות חשמל (את מכניקה עשיתי בקיץ, איכשהו). תקשיב לי, ותקשיב לי טוב: זה מעצבן. זה תקוע. זה בא על חשבון מקצועות אחרים. אני כל הזמן נקרעת בין חדו"א להשלמות. אין זמן להתכונן לבחינה. או שתעשה פיזיקה בתיכון, או שתיגש לבחינת הסיווג (אתה תצטרך רק מכניקה, כי מערכות חשמל פוטר אותך) לפני תחילת הלימודים. הנה עצה ששוווה זהב, בחינם.

סייפיי

New member
לפי מה שאני יודע...

וזה בא מהמורה שלי שהיתה בכנס של הטכניון: ציון 75 ומעלה בפיסיקה 5 י"ל פוטר אותך ממבחן בפיסיקה כנ"ל באלקטרוניקה... אני לא בטוח אם זה 75 או 80 אבל בשאר אני בטוח.

morpheus1234

New member
רגע רגע...

ציון של 75 או 80 באלקטרוניקה פוטר ממבחני הסיווג בפיסיקה בטכניון??? זה לא משרשום באתר של הטכניון(כתובת מצורפת). תודה מראש

Gal-Mo0D

New member
נצל"ש : תואר שני לא במדעים

מה בנוגע ליציאה לתואר שני שלא במקצועות ההנדסה והמדעים המדויקים ? האם עדיין זה אפשרי (ורק כפוף לאישור מפקד היחידה) ? האם מי שעושה תואר שני בזמן הצבא חייב לחתום עוד שנה קבע ? והאם תואר שני משפיע על המשכורת ? ושמש, תודה על המסרים, אבל אני יכול לקרוא ולא לכתוב מסרים (נטסקייפ!) ולכן אין טעם לחכות לתשובה

שמש27

New member
תענו כאן, חבר´ה, את השאר אני אמחק

עוד מעט... אויש, גל, אתה והנטסקייפ שלך ! תיכף תגיד לי שחזרה ל gopher ול mozaic ! חח
על מה אתה עובד ? קומודור 64 ? אני מבין שהשאלה שלך נגעה ליציאה לתואר שני שלא במקצוע (או בסביבות) של התואר הראשון שלך (שהרי ההומניים בודאי ירצו לצאת לתואר שני הומני - לא ככה ?) אז הסבור הסברתי שכל תואר שני עובר קודם כל את עיני המפקד שלך - ואתם מדסקסים על הנושא. אם תצליח לשכנע אותו - תוכל ללמוד גם פילוסופיה לתואר שני (פעם הסברתי את כל התסבוכת הזאת - שזה תלוי בעד כמה אתה "מבוקש" בעיני המפקש לך... אני אמצא לך את זה, יא נייטסקייפ אחד - הכל צריך לעשות בשבילך !
סתם, כן ?) מי שעושה תואר שני בעתודה, כלומר בזמן הדח"ש, מייד אחרי הראשון (עשרה גאונים בשנה), מתחייב לשנת קבע נוספת (זה שווה מאד - הסבר במסרים). תואר שלישי (עוד יותר נדיר) - שנתיים נוספות. מי שעושה במהלך השירות הצבאי, בין אם בחובה ובין אם בקבע - שום השפעה של הקבע. משפיע על המשכורת ? כן. כמה ? בערך (!) 700 ש"ח, לפעמים טיפה יותר. זהו ? יופי.
ותעבור לאספלורר, סבא !!!!

Gal-Mo0D

New member
תודה שמשון. אבל אני מדבר על תואר

שני שכן במקצוע שלי - למשל תואר שני בפסיכולוגיה. האם יש תשובה שונה במקרה הזה ? איך אני מבקש מהצבא לעשות את הראשון+השני ביחד ?

שמש27

New member
גל ! יש לך בעיות בהבנת הנקרא !

אני אמליץ למשרד החינוך לבחון אותך שוב !
למרות שעניתי על הכל, אענה שוב, רק בשבילך, יקירי: 1. לא, התשובה לא שונה במקרה הזה. אם אתה בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ורוצה לעשות תואר שני בפסיכולוגיה, כך או כך, תצטרך לשבת ולדבר עם המפקד שלך, ולצאת לדרך בהסכמתו ובעידודו. כמובן שיותר קל לצאת לתואר שני בתחום שלך, זה לא ברור ? 2. אתה לא מבקש מהצבא לעשות תואר ראשון ושני ביחד. אתה לומד תואר ראשון בעתודה, שומר על ממוצע 90 ומעלה, ובסמסטר לפני האחרון אתה מגיש בקשה להמשך לימודים לתואר שני. הסיכויים קרובים לאפס - אבל שיהיה בהצלחה. מ ה ע כ ש י ו ל א ב ר ו ר ? ? ? לנשום, לנשום, אני יודע....

arifell

New member
היי

אל תרד על קומודור 64! זה היה המחשב הראשון אצלינו בבית! אז מה אם אין לו דיסק קשיח?!

למעלה