שאלה חשובה...

zuri18

New member
שאלה חשובה...

היי לכולם! אני בן 21 וסיימתי את שירותי בצה"ל לפני כמה חודשים. היי מעוניין להתחיל ללמוד בשנה הבאה (אוקטובר)... אני יודע בערך מה אני רוצה ללמוד. שזה מינהל עסקים או כלכלה. יש לי כמה שאלות: 1. האם יש הבדל משמעותי בין מינהל עסקים לבין כלכלה? אם כן, מהם? 2. שמעתי על אוניבסיטת דרבי (שלוחת מנצ´סטר)... האם היא טובה? האם יש לה שם טוב? והאם יש לה תואר עם ערך גבוהה או טוב לפחות? 3. שמעתי גם על המכללה למינהל... אבל שם חייבים את המבחן הפסיכומטרי (לפי האתר שלהם)... ואני עדיין לא עברתי מבחן זה.. השאלה שלי היא, האם כדאי ללמוד ולחרוש לפסיכומטרי וללכת למכללה למינהל או פשוט ללכת לאוניבסיטת דרבי ששם לא צריכים פסיכומטרי... תודה לכולם מראש

כלכלה ומינהל עסקים

מדובר בשני מקצועות נפרדים שאמנם יד להם נקודות מפגש. מינהל עסקים ממוקד בשיטות ניהול, בהליכי קבלת החלטות ושאר נושאים שהם מתחום אחריותו של מנהל.כמנהל עליו להבין גם בכלכלה ולכן לימודיו כוללים גם קורסים בתחום הכלכלי, אולם הוא אינו בהכרח מומחה לכלכלה. בארגונים רבים שבראשם עומד מנהל מועסקים גם כלכלנים המספקים למנהל את הידע הדרוש לו.רבים נוטים ללמוד את השילוב- כלכלה ומינהל עסקים וכך לקבל השכלה רחבה יותר הפותחת יותר דלתות בתחום התעסוקה. אנו נמנעים ממתן ציונים למוסדות לימוד, אולם אני יכול לומר שהערכתי היא שתואר ישראלי ממוסד ישראלי הנתון לפיקוח המל"ג עדיף שכן אוניברסיטאות בארץ מתייחסות בהסתיגות לתארים זרים כשמדובר בהמשך לימודים לתואר שני. מעסיקים אף הם נוטים להתיחס בהסתיגות או חשדנות לתארים משלוחות זרות. החל מהשנה הבאה - תשס"ד , הבחינה הפסיכומטרית הופכת לבחינת רשות ולא בחינת חובה. עם זאת, מי שיגיש את ציונו הפסיכומטרי עשוי לשפר את סכויי קבלתו- הציון במבחן יובא בחשבון- אך ורק אם הוא משפר את סכויי המועמד. פרטים ראה בשורה הנעה בראש העמוד תחת הכותרת הליך קבלה חדש.

zuri18

New member
אם מישהו יודע...

רציתי לדעת איזה ציון מסיכומטרי דוקשים במכללה למינהל ללימוד כלכלה/מינהל עסקים...... הייתי האתר שלהם ולא רשום שם ציון ספציפי, רשום שם שתנאי הקבלה הם תעודת בגרות וציון פסיכומטרי... אז בבקשה אם מישהו יודע איזה ציון הם דורשים אנא עזרו לי... תודה מראש

למעלה