שאלה חשובה

lahav200

New member
שאלה חשובה

שמי אלון בן 28 ,התקבלתי לעבוד במקום די מכובד ,וכבר ביום הראשון אני מבחין בכך שדברים פשוטים אני לא מצליח להבין,כשהבוס מסביר לי אני לא מרוכז אני תמיד מבין את הדברים באופן שיטחי, ולא ממוקד בכל פרט ופרט .דברים שביום רגיל הייתי מצליח להבין אני מתלבט אם לעשות א´ או ב´ ולא מצליח להתרכז ולהחליט, קרו לי גם קטעים מביכים שהבוס אמר לי ככה ועשיתי אחרת והוא אמר שבכלל לא הקשבתי לו. בעיית הריכוז פשוט תוקעת אותי בעבודה, אני לא יודע אם זה נגרם כתוצאה מלחץ או מגורם אחר בנתיים אני מרגיש שאני לא עומד בציפיות ואני חייב לפתור את הבעיה. הבעיה הייתה קיימת כל השנים הדחקתי אותה ואיכשהו משכתי את החיים עד שהגעתי למצב הנוכחי שכל החולשות שלי נחשפו ונשארתי תקוע. אשמח אם תעזרו לי. בתודה מראש אלון.

michal shahar

New member
תתחיל באבחון הבעיה

הי אלון, פנה לנוירולוג של קופת החולים או תפנה למרפאה פרטית שמתמחה באבחון ADHD(מכון אניגמה למשל מפרסם פה בפורום). ישנם גם קבוצות תמיכה למבוגרים ADHD או ADD שניתן להגיע אליהם דרך עמותת ביחד - 03-5797004 או 03-5796926. בקישורים שנמצאים למעלה בפורום הזה יש הסבר קצת על ADHD והמלצות על ספרים כדאי לקרוא. לאחר האבחון יתכן שטיפול תרופתי יפתור את הבעיה. בהצלחה, מיכל

דליה.ד

New member
שלום אלון וברוך הבא!../images/Emo140.gif

שאלתי את עצמי (ואני שואלת אותך) אולי בעיות החוסר ריכוז נגרמות בשל לחץ ממקום העבודה החדש, כלומר מגורמים רגשיים ולאו דטווקא בגלל בעיות קשב וריכוז. אני עצמי נלחצת תמיד בתחילת שנת הלימודים (אני מורה ומחנכת), מרגישה אבודה וממש לא מרוכזת ולא ממוקדת, ממש "טובעת"....ולא, אין לי בעית קשב וריכוז, זה רק הלחץ הראשוני בתחילת דבר חדש שאיני יודעת איך אתמודד איתו. בסופו של דבר תוך שבוע שבועיים אני מתאפסת על עצמי והדברים מתחילים לזרום.... כמה עצות: 1. תן לעצמך כמה מי חסד... 2. תתחיל לרשום מה שאומרים לך, זה גם יראה טוב בעיני ה"בוס", שאתה רציני ולוקח דברים לתשומת לבך. 3. דברים שלא מובנים עד הסוף, בקש הסבר נוסף (אתה יכול לומר שאתה רוצה להיות בטוח שלא תעשה טעוןיות ולכן אתה מברר שוב). 4. חזור על דברי המנהל, אמור לו: "שמעתי אותך אומר ש.....האם התכוונת לx או לy...." 5. אם אתה עדין לחוץ, לא ממוקד אז שתי אפשרויות: ללכת לאבחון ולברר את הקשיים, או.....להחליף עבודה
וחוץ מזה בהצלחה.

lahav200

New member
לדליה

אם כתבתי שמדובר בבעיה שיש לי אותה שנים, ידעתי סבלתי והדחקתי כל השנים ,אל תנסי להעלות השערות משום שאם הסיבה הייתה לחץ ממקום חדש זה כבר היה מאחורי והייתי משתלב ,העניין הוא שרק בחודש האחרון שמתי לב שיש פורומים של הפרעות קשב וכבר הספקתי לקנות את הספר של ד"ר גרין כדי להבין שמדובר בדיוק בבעיות שקיימות אצלי כגון:לא יכול להיות ממוקד ומפר את הריכוז ע"י גירויים חיצוניים,מבין את הדברים באופן השיטחי ולא ממוקד בפרטים ,ויש עוד הרבה דוגמאות ,עכשיו מה אני עושה? אלון.

ברוך הבא. ../images/Emo39.gif

ממליצה לך לעשות אבחון לעצמך בניצן. (כן זה יקר אבל כדאי). אחרי האבחון תהיה שקט יותר ותדע אולי יותר מה לעשות ויתכן גם שתקבל מרשם לריטלין שיסדר לך את הראש ויעזור לך בעבודה. בהצלחה.

דליה.ד

New member
אכן, אלון, פנה לאבחון ועם זאת

שאר העצות שנתתי לך היו טובות למדי ויעזרו לך להתארגן יותר טוב בעבודה. בהצלחה.

lahav200

New member
שאלה נוספת

את יכולה לתת לי אינפורמציה לגבי ניצן (זו פעם ראשונה שאני שומע אתזה) ללכת לנוירולוג דרך הקופ"ח או לניצן מה עדיף? בתודה אלון.

zivadina

New member
אני חושבת שניצן זה רק לילדים.

תלך קודם כל לנוירולוג של הקופה, אבל תוודא שהוא מתמחה בהפרעות קשב ורכוז. אפשר גם למרפאות חוץ בבתי חולים שמתמחות בהפרעות קשב ורכוז ומקבלות מבוגרים. האבחון צריך להיעשות על ידי נוירולוג או פסיכיאטר, והם גם מוסמכים לתת לך תרופה לרכוז. שנית, אני מאוד מכירה את הבעיה של בלבול בעבודה חדשה, וגם מכירה בזה שיש לי adhd שאיבחנו לי רק בגיל 45. כך שאצלי זה קשור זה בזה. עד לאיבחון פשוט עבדתי יותר קשה מכולם בשנה הראשונה בעבודה חדשה, אם לא היו זורקים אותי לפני כן. אחרי האיבחון למדתי לקחת כדור כל פעם שלא הייתי מרוכזת, וכאשר תפסתי ביטחון בעבודה, הפסקתי עם הכדור, כי לא אהבתי את תופעות הלוואי שלו. לסיכום: האיבחון חשוב מאוד, כי הוא נותן לך כלים לטפל בבעיה שלך. ואז, כאשר יש לך כלים, אתה מחליט איך וכמה להשתמש בהם. בהצלחה. וחשוב מאוד, תדאג ללכת רק לרופא שמתמחה בקשב ורכוז, כי נוירולוג/פסיכיאטר שלא מתמחים בזה, ימצאו לך בעיה אחרת, או שיגידו שאין לך שום בעיה.

למעלה