שאלה חשובה

שאלה חשובה

אני מעוניינת לדעת איפה בדיוק נמצאת לשכתו\ביתו של שר התחבורה אפריים סנה,בעקבות ההחלטה הפושעת לפסי רכבת חדשים בדרך לירושליים-שכוללת חציבות של קילומטרים בהרים המיוערים,והפיכה את העליה לירושלים למשהו מבוטן,מגעיל ותעשייתי... מישהו יודע? בתודה, טלטול

Roobie

New member
הרצליה

אבל אני לא אתן יותר פרטים. למה את מתנגדת לרכבת בירושלים? אז יחצבו קצת בהר, בתכל´ס זה יעזור המון לאיכ"ס. הרבה פחות עשן ופיח של מכוניות.

Neta558

New member
החלטה פושעת? את בטוחה?

האם לא צריך, לדעתך, לחבר את ירושלים למערכת הרכבות של ישראל? האם לא צריכה להיות תחנת רכבת בנתב"ג? כיצד יכולה מדינה להזניח את דרכי התחבורה לעיר הבירה שלה? ובכלל, לנתק עיר גדולה ומרכזית מאמצעי תחבורה כה יעיל, מהיר ולהזכירך-סביבתי! ובכך לנתק אותה משאר הארץ? פסי רכבת חדשים לירושלים הם נחוצים, מאחר שאין כל טעם לשפץ את הישנים ולעשות בהם שימוש. על הפסים הישנים, רכבת תגיע מת"א לירושלים בזמן ארוך יותר מהאוטובוס, והיא לא תעבור בנתב"ג (או במודיעין
) ומדוע שהעליה לירושלים תהפוך למשהו מבוטן, מגעיל ותעשייתי, כדבריך? התוכלי לתת דוגמאות בהן מסילת רכבת הרסה את הנוף, אל מול אלטרנטיבה של כביש, למשל?

סליחה שלא פירטתי...ככה..

מה שקורה,זה שיש תשתית לפסי רכבת שלפי מיטב זכרוני מהכתבה נעשה על ידי מומחה איטלקי לפני בערך מאה שנה. התשתית לא פוגעת באיכות הסביבה,עוברת באיזור מודיעין אם אני לא טועה,ונוסעת באיזור מישורי. על מעצ הוטל להכין תשתית חדשה,בטענה שתשתית מלפני מאה שנה כנראה כבר רעיון מיושן. ככה הגיעו לידי החלטה של הכנת מסלול חדש שיצבו בהרים,ויהפוך את העליה לירושליים לנסיעה במנהרה. לא חבל? טלטול

הפגיעה באיכות הסביבה

מתבטאת בעיקר (אבל לא רק) בכריתת שטחים מיוערים רבים,שגם ככה חסרים לנו. טלטול

Neta558

New member
את יכולה לקשר לכתבה המדוברת?

אין מסילת רכבת או תשתית לכך באיזור מודיעין, אך עם כל הכבוד המפוקפק שאני נותנת למודיעין, התחנה החשובה יותר בדרך היא עדיין נתב"ג
נסיעה לירושלים לא יכולה להיות מישורית בלבד מבלי לעבור במנהרות, זה לא מסתדר עם התנאים הפיזים... תשתית הרכבת הישנה לירושלים שקיימת אינה מתאימה לשימוש. שיפוץ המסילה לא יועיל בדבר, ואף על פי שיעלה פחות, כל השקעה כספית בכך תהווה בזבוז מיותר מאחר שלא תהיה לכך כל תועלת. שיפוץ המסילה הקיימת יצור רכבת של שעה או יותר מת"א לירושלים (אוטובוס עושה זאת ב45 דקות) ולא במסלול המבוקש. סלילה של מסילת רכבת לא דורשת הרס מאסיבי מדי של יערות, וכשמשווים זאת ליעילות הסביבתית של השימוש ברכבת, אני חשובת שניתן להתגבר על הנזק. אני רואה חשיבות רבה ברכבת שתשרת אנשים רבים שהיום משתמשים באוטובוסים, או גרוע מכך, מכוניות פרטיות.

הגינגי

New member
בתור מי שגר ליד ירושלים

אני גר בשטחים המיוערים שלך ורציתי להודיע לך שאני גאה שסוף סוף בונים פה משהו כי זה שירושלים לא מחוברת לתשתית רכבות ארצית זה גועל נפש. אז יהרסו שלושה עצים וחמש שיחים, לפחות אנשים יוכלו לחיות בצורה נורמלית.

למעלה