שאלה חשובה

שאלה חשובה

בפורום תרבות עברית אנחנו עורכים בעיקר דיונים הרי גורל. אחד הדיונים מתקיים כבר כמה חודשים והחל לגלוש לפורומים אחרים (מוסיקה ישראלית, אפי היקרה והיד עוד נטויה) והנה אני בא לשאול את דעתכם: לורד מול טוש - האין זה ברור כשמש שלורד הוא העבה?

Guy K

New member
כמובן

שלורד הוא העבה וטוש הוא הדק. וזה צריך להיות ברור ומובן למה: לורד הוא תואר כבוד - שהיה מופנה לסולתה ושמנה של החברה. סולתה ושמנה אמרנו? כמובן כי הרי המעמד העליון תמיד היה עבה פיזית מהמעמד הנמוך. טוש נשמע כמו שם חיבה ושם ילדותי ומה מתאר ילד יותר מדקיקות? ברור. לורד - עבה. טוש - דק. ובא לציון גואל ולתופס עוגב מנוחה.

robbi53

New member
תשובה מדוייקת,קבל 10..../images/Emo127.gif

כתבת יופי..השמן תמיד ידחוף את הרזה...

tali az

New member
Maybe it´s a Jerusalem thing!!

I can definitely remember that we called those 12 pack of thin markers "lordim" in Jerusalem. But then again, we also call a cat "Chatooola" so I guess I might be wrong

billy miligan

New member
בירושלים

lord is lord and tush is just like a marker thick and gogoim ajuim and the famous mataim

shellyland

New member
טלי את צודקת לגמרי.

טושים זה העבה. יובלי, פאדיחות בפורומים של אחרים מילא, אבל בפורום הבית שלך לדבר שטויות? טושים זה העבה!

ליילה

New member
אני מצטרפת אליך יובל

לורד הוא ללא ספק העבה, וטושים זה הדקים האלו שבאים בחבילות של 8, 12, או יותר. הלורדים זה אלו עם הגוף הצהוב והמכסה בצבע של הלורד - הם באים בדרך כלל בשחור אדום ירוק כחול וגם כתום וצהוב לפעמים.

diday

Member
ברור שלורד זה העבה

אבל אני באמת זוכר את הווכוחים בחופשות הקיץ בירושלים (כל שנה, כמעט כל החופשה, גאולה שעדיין חיו בה קצת חילונים) כשהמקומיים טענו שמה שאני מחזיק ביד זה טוש ולא לורד. לא יחסנו לכך חשיבות רבה, היו להם עוד הרבה דברים הפוכים. שלא לדבר על השמות המשונים שקראו ללחם, לפיתות הערקיות וכד´. או את הבקורים בטבריה וסביבותיה שבה למדתי שגלובוס זה לא כדור הארץ אלא עט כתיבה זולה. ממה בה השם לורד? אולי היה יצרן/מוצר בשם הזה. (ראה גלובוס). מצא את המוצר, קבלת את התשובה.

אז אני זוכרת...

שפעם קראו לזה לורד... ואח"כ המציאו לזה שם טוש. אולי בגלל שבהתחלה הם היו כאלו עבים ואח"כ פותח דור חדש של דקים.

נוטריה

New member
אין שום שאלה

ברור שלורד הוא העבה! מזה שנים שאותו ויכוח מתקיים אצלנו בעבודה, ואני לא מצליחה להבין מאיפה נובעת הבורות. לדפוק את הראש בקיר...

לורד זה העבה כמובן!!

זה שכותב על ניילון ופלסטיק וחבילות ששולחים לחו"ל או קרטונים שאורזים את הבית כשעוברים דירה.

sirpad

New member
הבהרות!

לורד מגיע מכיוון שיש חברה/מותג לורד לטושים. בדרך כלל כשאומרים טושים מתכוונים לאלה מפלסטיק ובזול שמגיעים בשלל ספקטרום הצבעים בתוך קלמר ניילון. כשאדם אומר לורד הוא מתכון למותג. כמו שיש אוטו ויש ומרצדס ככה יש טוש ויש לורד.אף אחד למעט מקמות יחודיים לא קונה טושים של חברה לורד בגרסתם הדקה כי המחיר מופקע ולכן רוב העם מכיר בלורד כעבה בלבד.טיול קצר למכבסה הקיבוצית הקרובה למקום מגוריכם ייראה לכם שיש לורדים דקים לכתיבה על בגדים וזה. כיום מאוד קשה למצוא לורדים בכלל, החברות שיש בשוק זה ארטליין וסנומאן(גם נתפסים כעבים עקב חוסר תפוצה של הדקים שבהם) מתנצל אם הרגתי לכם את הוויכוח אבל אפשר לעבור ולדון בשם לסופשלהלחם 1. נשיקה 2. לשיקה 3. סירה עוד ויכוח עתיק יומין,אה אגב ירושלמים אתם מדברים דיאלקט אחר בכלל אתם לא משתתפים

עדכונים מהשטח:

אז ככה, דבר ראשון בשרשור באפי היקרה כבר יש יותר מ40 תגובות, בשרשור בפורום תרבות עברית יש כבר קרוב ל60 תגובות, בפורום מוסיקה עברית קטעו את הדיון באיבו והכי חשוב: יש בפורום תרבות עברית סקר בענין - רוצו להצביע

תותי-בת

New member
אוקיי אז הרי לך עוד תגובה ../images/Emo8.gif לורד = עבה טוש = דק ואהבתי את הפירוט של גיא ../images/Emo8.gif רצה להצביע בפורום תרבות עברית...

למעלה