שאלה חשובה

וגם: כן

תלמידי אמנויות לחימה עשויים במקרים רבים להיות בטוחים יותר לסביבתם מאשר יתר האנשים.
זה יכול לנבוע, למשל, מאמנות הלחימה שהם לומדים ומדרך לימודה (לדוגמה, הכללים אותם ציינת).

מיומנויות לחימה קטלניות הכלולות בלימודיה של אמנות מסויימת, יכולות להזמין אותנו להיות זהירים יותר, אחראים יותר.
אמנויות הכוללות בתוכן מיומנויות לחימה הינן לעתים אמנויות הרמוניות של שלום ובריאות.

האמנות שאני לומד ומלמד, לדוגמה, הינה מעין "מערך התפתחותי" שמיומנויות לחימה הינן רק חלק מוגדר בתוכו, בעל תפקידים ידועים וחשובים.
אני יודע שכך הוא הדבר, בצורות ובמידות שונות, במרבית אמנויות הלחימה.

Zeev Foux

New member
וגם עם זה אני מסכים

עם זאת, אני עדיין חושב שלאומנות לחימה אין קטלניות מובהקת יותר ממברג, מאזדה 3 או סכין יפני, וכמורה לא צריך (אם כי זה מאד נעים) לעשות מזה עניין.

אני גם לא בטוח אם אומנויות הלחימה התובעות חזרות ממושכות, סבלנות ויכולת להתגבר על תסכול (לדוגמא), מנפות את הקהל ומגיעות למתאמנים עם תמהיל האישיות הנכון או מחנכות את הקהל ויוצרות את התמהיל הנ"ל.

זאב

הכל נכון, אבל - בהתייחס לשאלה המקורית - איך

זה רלוונטי לדיון? רישוי נהגים הוא עניין של משרד הרישוי, וחוץ מלצעוק "מי נתן לך רישיון?!" או להחליף קריירה להוראת נהיגה אין לנו השפעה בעניין. כך גם על הפטישיםם, מברגים, רובים וכו'. על הוראת אמנויות לחימה יש לנו השפעה, ועל זה הדיון כאן.
או שלא הבנתי?

Zeev Foux

New member
דוד, לא התייחסתי לשאלה המקורית, אלא לתגובת בן

התייחסתי לאמירה "אמנויות לחימה הם סוג של כלי נשק קטלני"
אני לא חושב כך, וממילא אינן יותר קטלניות מכל דבר אחר.

אם כבר, אומנויות לחימה הם מסגרת כללים ומידע, שחלקו מתייחס להריגה
לא כלי נשק - מסגרת ומידע

זו, על כל פנים, דעתי.

הו, זה לא בדיוק מה שכתבתי.

למיטב הבנתי אמנויות לחימה אינן בהכרח סוג של נשק קטלני, אלא תלוי באמנות הלחימה הנלמדת ובדברים נוספים.
בתגובתי תיארתי חלק מהזווית שלי כמורה לאמנות לחימה.

אינני מזדהה עם האמירה "אמנויות לחימה הם סוג של כלי נשק קטלני".
בהקשרים מסויימים היא יכולה אמנם להיות נכונה לגמרי; בהקשרים אחרים, לגמרי לא.

כשכתבתי:
"לימודי אמנות הלחימה מבחינתי מקנים לאדם מערכת כלי נשק.
חלקם קטלניים.
שאי אפשר לקחת ממנו."

התכוונתי לחלקים מסויימים בלימודים המוכרים לי.
אני יודע שאמנויות לחימה רבות מכילות מיומנויות קטלניות.

אני רוצה להבין טוב יותר את כוונתך.
נדמה לי שאתה מצביע בין היתר על כך שבמקרים רבים לא נכון לבודד מחשבתית את אמנות הלחימה ולהתייחס אליה כאל "כלי נשק".
אם זוהי אכן כוונתך, אנחנו תמימי דעים בנוגע לנקודה זו.

לגבי כוונתי שלי -
כאשר אדם שמיומן לחסל אדם אחר תוך שניות בלא צורך בנשק כלשהו, השוויתי מיומנות זו שלו לכלי נשק.
כמובן שאין זהו כלי נשק במובן של מקל או אקדח, אלא במובן אחר, בעייתי אף יותר במובנים מסויימים.

jujutsufight

New member
במידה מסוימת כן

משום שהזמינות של "כלי הנשק" שלהם מוטמעת ומוטבעת באופן פנימי, {בניגוד לרכישת כלי נשק חיצוניים אחרים}. או במילים אחרות: הנשק שלהם טעון בצורה תמידית ומוכן לשימוש. דווקא מרבית מקרי האלימות מתרחשים ביידים ריקות, ללא כלי נשק - מה שבעצם אכן הופך תלמידי אומניות לחימה לאזרחים בעלי פוטנציאל קטלני יותר מאחרים. {אפילו באופן מובהק}

jujutsufight

New member
ואם יורשה לי להוסיף שאם באמני לחימה עסקיננו

אז התשובה היא בהחלט כן. {ולא רק במידה מסוימת} אם תלמידי אומניות לחימה במידה מסוימת בעלי פוטנציאל קטלני יותר מאחרים באופן מובהק, אזי שאמני לחימה בהחלט בעלי פוטנציאל קטלני יותר מאחרים.

העוג

New member
נרחיב לכלי עבודה

מן הסתם היית חושב פעמיים אם היית בעל חנות לכני עבודה לפני שיית מוכר מבער אציטלון למי שלדעתך ישתמש בו בצורה לא בטוחה או יצטיין בו בחיתוך כספות.
אם אתה מוכר למישהו סחורה כלשהיא, [ כולל ידע באומנות לחימה ] , זכותך לבחור שלא למכור למי שאתה חושב שיעשה בסחורה שלך שימוש לרעה, שימוש לא חוקי, או שימוש לא בטיחותי.

סליחה, הייתי חייב

https://www.youtube.com/watch?v=L0uoeZwCOCY

למעלה