שאלה חשובה

מירב189

New member
שאלה חשובה

תוצאה של בדיקת דם של ויטמין בי 12 שהיא 769, האם היא תקינה או למרות שהיא בערך התקין היא הינה נמוכה וצריכה להיות סביב ה- 500.
מאחר ורופאת המשפחה שלי אמרה לי שהיא תקינה עבורי (בת 42) ואילו הדיאטנית של אמא שלי שאמא שלי קיבלה גם כן אותה תוצאה בבדיקת הדם, טענה שלמרות שהיא בערך התקין, אבל עדיין זה נמוך כי זה צריך להיות סביב ה- 500.
לטענתה שיש גישות שונות בגלל שאמרתי לה שהרופאה משפחה שלי אמרה שזה תקין והיא המליצה לי לקחת כדור מתחת ללשון של ויטמין בי 12.
אודה לך על התשובה המהירה.

בתודה ובברכת גמר חתימה טובה,

מירב

Gidi Shemer

New member
היות ובדיקת ריכוזי הויטמין בדם

היא גם ככה לא אמינה במיוחד ולא מעידה על פעילות הויטמין הפעיל (הבדיקה מודדת גם ויטמין לא פעיל)ף יש לך שתי אפשריוות טובות:

1. לעשות בדיקה לפעילות הויטמין (mma או הומוציסטאין, אחת משתי הבדיקות) כדי לקבל תמונה אמיתית (למיטב ידיעתי זה לא ממומן על ידי הקופות וצריך לשלם בנפרד).

2. לשים כדור מציצה מתחת ללשון (שתי טבליות פעם פעמיים בשבוע). לא מזיק, לא יקר ועוזר להרבה שיש להם בעיות ספיגה ולא מודעים להן.

אם הבדיקה לא אמינה

אז יש מצב שיש לי רמה יותר גבוהה של בי12 מזו שהושגה בבדיקה?
ומה הפער בין הבדיקה לבין רמת הוויטמין האמיתית?

Gidi Shemer

New member
לא, אין מצב כזה.

הבדיקה עלולה להיות לא אמינה מכיוון שה- B12 שנמדד בדם נותן תמונה חלקית לגבי כמות הויטמין הפעיל (דגש על פעיל). ייתכן וכל הויטמין שנמדד הוא פעיל וייתכן ורק חלקו (קיימים אנלוגיים צמחיים של B12 שאינם פעילים). לכן- המקסימום יהיה שרכוזי הויטמין משקפים פעילות אבל לא יותר מזה.

לא הבנתי

אם הטענה היא שה-B12 צריך להיות סביב ה-500 אז איך 769 זה נמוך? אם כבר אז זה גבוה, מאוד. (וככל הידוע לי בכל אופן אין בעיה עם B12 גבוה).

תשובה

שלום רב,
769 -תקין ולא מצריך טיפול אך הבנתי שמדובר בטעות הקלדה והכוונה 269 - אכן ערך נמוך, צריך להיות מעל 300 (ולא 500)
כדאי לתקן עם תוסף בהתאם להנחיות הדיאטנית שמטפלת בך

למעלה