שאלה חשובה

סוזי1984

New member
זה מה שהיה רשום בלינק

מאת: yaelisam

נתחיל מזה שכמו שדניאל אמר- שוויץ הצטרפה למדינות אמנת שנגן לא מזמן, מה שאומר שהגבול עם שוויץ נראה עכשיו כמו הגבול עם אוסטריה. הווה אומר- כשאת נוסעת לשוויץ את לא יוצאת מתחום מדינות האיחוד. גם איטליה היא חלק מאמנה זו דרך אגב.

החוק אומר שמותר לך להיות על ויזת תייר במדינות האיחוד שלושה חודשים מתוך כל שישה חודשים קלנדריים- ואני אסביר:
בין ינואר לסוף יוני מותר לך לשהות 3 חודשים (לא חובה ברצף) ובין יולי וסוף דצמבר גם.

בקיצור, אין לך הרבה איך "לעקוף" את החוק הזה- עליך לצאת ממדינות האיחוד לתקופה של בערך שלושה חודשים (תלוי מתי נגמרת לך ויזת התייר, אם היא נגמרת בנובמבר- את יכולה לחזור כבר בינואר, לפי מה שהסברתי קודם).

TatyBar

New member
אין פה מה ״להתערבב״.

את יכולה לשהות בשנגן עד 90 ימים בכל 180 ימים, מרגע שנכנסת לראשונה.
איך נכנסת ומאיפה, לא חשוב.
והייתי נזהרת מאוד מסיפורים של כל מיני אנשים שאת לא מכירה שיצאו מפה ונכנסו משם ואז יצאו מחלון במקום אחר ונכנסו מהדלת השמאלית שוב מבלי שבדקו אותם והם הצליחו להערים על המערכת.
יש כללים והם ברורים.
ואת התכניות שלך תעשי רק לפי הכללים. כל תכנון אחר הוא סיכון.

סוזי צודקת

מדובר על 90 יום בחצי שנה קלנדרית.

having said that -

אף שוטר גבולות לא יקבל את הטענה "אמרו לי בפורום" כסיבה למה לא להחתים לה חותמת שחורה אם היא תחרוג מהחוק היבש ותיפול עליו ביום פחות טוב... ולכן - המידע המדוייק ביותר והיחידי עליו עליה להסתמך הוא של ind. לא יודעת איזה לינקים חנה שמה, אבל אם אחד מהם היה לind או לאתר רשמי של שנגן - אזי מה שכתוב שם הוא האסמכתא היחידה שלפיה יש לנהוג. כל שאלה נוספת, ותשובות שלנו שנגזרות ממנה - מהווה חפירה מיותרת (לדעתי) בתשובה שכבר ניתנה...

יקירתי - זה מידע פג תוקף מבחינתי

קריאת אמנות וחוקי הגירה להולנד/אירופה זה משהו שאני שמחה שאני פטורה ממנו

אני מסתמכת על מידע מפורום טיולים וחופשות בחו"ל... ושוב - אני חושבת ששמתי דיסקליימר ענק ומספיק שמן למידע הניתן בפורום

אני בזמני, ב1999, עשיתי גם כן את המסלול אל חיק אהובי דרך בלגיה כי אסור היה לי להכנס להולנד, ועשיתי עוד כמה דברים שאיך נאמר - לא ממש לפי ספר החוקים. אבל אני בשום אופן לא אציע למישהו לעשות אותם או אגיד שאפשר...
כתיירת הייתי בהולנד זמן קצר מאוד (10 ימים) אז לא הסתבכתי יותר מדי עם אמנת שנגן...

למעלה