שאלה חשובה

סוזי1984

New member
שאלה חשובה

אם שהיתי בהולנד שלושה חודשים וחזתי לארץ אני יכולה לטוס לבלגיה? או שזה מהווה בעיה בגלל האיחוד?
תודה לעונים
:)

FalseFlat

New member
אמנת שנגן

שאת רשאית להיות 90 יום במשך 180 יום בתוך מדינות האמנה.
משמע שאני חושב ולא בטוח שאי אפשר לצאת ולחזור
היו על זה ויכוחים ודיונים בפורום (הכי טוב לשאול את חלב מוקצף, היא איכשהו יודעת הכל :) ).

FalseFlat

New member
תיקון טעות

לפי מה שאמרו בזמנו בפורום מועצת החכמים אז כן אפשר 'לרענן חותמות' בישראל (=מחוץ לאמנת שנגן ואז לחזור)

סוזי1984

New member
עדיין מבולבלת

אז רגע לא הבנתי.. אני יכולה לצאת לארץ ואחרי זמן קצר לטוס לבלגיה? מי זו חלב מוקצף? אני חדשה פה לא מכירה איך הכל עובד. :/

FalseFlat

New member
תראי, תשמעי

יש המון דיס-אינפורמציה באינטרנט, לפי מה שאני מבין ושמעתי,
לפי הבנתי, מותר לך לשהות 90 יום מתוך 180 לא משנה אם יצאת לישראל,
או בפשטות זה שיצאת לישראל לא מאפס לך את השהות, ואסור לך לחזור לבלגיה מבחינה טכנית.

-הכי פשוט יהיה לחכות 3 חודשים בין לבין ואז לטוס שוב, וגם הכי חוקי.

מה שעוד רשום באינטרנט בלינק באנגלית שמצורף למטה שהנושא הזה לא נאכף (ובפרט מצויין הנושא בהולנד) בצורה יעילה ביותר.
המנטליות האירופאית ובמיוחד ההולנדית תומכת בלהיות נורמלי ולא לעשות בעיות, אבל הישראלית לא.
את יכולה לקחת סיכון, השאלה אם זה שווה לך את זה. אני חושב ש3 חודשים זה לא הרבה זמן ועדיף להיות ילד\ה טוב :)

-- חלב מוקצץ היא אחת ממשתמשות הפורום, את מוזמנת לעשות חיפוש למעלה משמאל בפורום כמו שאמרתי היו כמה דיונים בנושא.

מקור בעברית : http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=996&MessageId=127367556
מקור באנגלית : http://www.vagabondjourney.com/schengen-visa-questions/

Kindofrandom

New member
אני מסכימה

ביררתי לגבי הנושא בעבר מספר פעמים ועדיף לעשות את זה עם ההמתנה של שלושת החודשים. אף אחד לא מרים גבה במקרה הזה.
העניין של האם מדובר בשלושה חודשים או 90 ימים לעומת זאת מאוד מטושטש - אבל גם אליו לא ממש התייחסו, וגם פקידים לא יכלו לענות לי על זה מדוייק.

יצא לי פעם, מזמן, להיות באיחוד בלי אשרה כי לא שמתי לב שהאשרה הקודמת עדיין הייתה בתוקף ונגמרה - למרות שלא אמרו כלום ולא שאלו דבר, אני אניח שיצאתי בזול :)

חנהר

New member
היי

הלינק השני לא רלוונטי לישראלים. ישראלים לא צריכים ויזה לאירופה.

חנהר

New member
דבר קטן

התכוונתי שכדי לנסוע ולחזור לאירופה ולשהות כל פעם שלושה חודשים לא צריך ויזה. מי שרוצה לשהות מעל לשלושה חודשים כמובן שכן

חנהר

New member
היי

בזמנו 05-12/2010 טסתי להולנד מגרמניה (נחתתי בדיסלדורף), שהיתי בהולנד שלושה חודשים עם הדרכון הישראלי שלי, חזרתי לישראל לשלושה שבועות ושוב טסתי לגרמניה (נחתתי בדיסלדורף) שהיתי בהולנד עוד שלושה חודשים, חזרתי לישראל לשבועיים קיבלתי ויזה להולנד וטסתי להולנד.

נ.ב,
גרמניה שייכת לאמנת שנגן.

TatyBar

New member
בעיה

כי את יכולה לשהות עד 90 ימים במהלך תקופה של 180 ימים בשנגן.

סוזי1984

New member
הבהרה אחרונה

הבנתי שתקופות ה 180 ימים הן ינואר עד יוני ויולי עד דצמבר
זאת אומרת אם האשרה שלי נגמרת בסוף מאי . אני יכולה כבר לחזור בסוף יוני שמתחיל הסבב מחדש?

TatyBar

New member
בכל מקרה, לא חשוב.

180 ימים נספרים לך מרגע שנכנסת לראשונה לשנגן.
אין קשר ללוח שנה בכלל.

למעלה