שאלה חשובה

vegi force 1980

New member
שאלה חשובה

אם אני מתחתן בארץ חתונה אזרחית כלומר הסכם נישואים אצל עו"ד זה תופס בת"ז? המדינה מכירה בי כנשוי? ואם אני עושה את זה בקפריסין אז מה העניין עם המדינה? מה העניין עם הת"ז?

PolarBear

New member
תשובה חשובה

אני התחתנתי בנישואים אזרחיים, ולכן אני די מבין בעיניין הזה. אז ככה: נישואים אזרחיים בארץ: תלוי איזה נישואים. אם הכוונה לסתם הסכם נישואים, אז זה לא תופס בארץ, לכל היותר אישתך תקרא "ידועה בציבור". בתעודת הזהות לא יהיה כתוב "נשוי". אם הכוונה לנישואי פרגואי (או דומים להם) אז זה כן תופס. נישואים בקפריסין: תופסים בארץ, ובת.ז. שלך יהיה כתוב "נשוי". אני התחתנתי בקפריסין, ואני מאוד ממליץ- שילוב נהדר של חתונה + ירח דבש, ובמחיר סביר. כעיקרון, המדינה מכירה בכל נישואים שהם חוקיים במדינה בה נעשו: בפרגואי חוקי להתחתן בנישואי התכתבות, אז זה תופס גם פה. בקפריסין חוקי להתחתן בנישואים אזרחיים, אז גם פה זה תופס. יש חברות נסיעות שמתמחות בנישואי קפריסין (כולל נוטריון וכ´), ומומלץ לקנות אצלם חבילה כזאת. באתר חופש יש הרבה אינפורמציה בעניין זה- כדאי לקרוא. ולסיכום: מזל טוב!!!

vegi force 1980

New member
תודה רבה אבל

תוכל להסביר לי מה זה נישואי פרגואי? מה זה נישואי התכתבות?

PolarBear

New member
כן, בודאי. נישואי פרגואי

ונישואי התכתבות זה בעצם אותו דבר. מדינת פרגואי מאפשרת לרשום זוג כנשואי ללא צורך להיות נוכח שם. הזוג מתייצב בארץ אצל עורך-דין או נוטריון, והוא מתווך בין הזוג לפרגואי. הוא שולח לפרגואי את כל המסמכים הדרושים, ואחרי זמן כלשהו מקבלים מהם אישור נישואים. היות ונישואים אלו חוקיים בפרגואי, הם יהיו חוקיים גם בארץ, ולכן תהיו מוכרים כזוג נשוי לכל דבר מטעם המדינה. זה כל מה שאני יודע בעניין זה. סוג הנישואים הזה לא זכה לפופולריות בארץ. אינני יודע למה. אולי המחיר גבוה מידי. אולי לוקח הרבה מידי זמן לקבל את אישור הנישואים. לא יודע. כנראה שתיאלץ לחקור בעצמך יותר לעומק. אתה בטוח שאתה לא רוצה נישואים בקפריסין? לדעתי זה הכי כדאי. אם יהיו לך שאלות נוספות, אני אשמח לענות (עד כמה שידיעתי מגעת...)

PolarBear

New member
יופי! ../images/Emo49.gif../images/Emo24.gifמזל טוב!

אני מאחל לכם הרבה שמחה ואושר! שתקימו בית יהודי כשר, ושתזכו רק לבנים זכרים (סתאאם!) אולי זה קצת מאוחר, אבל מצאתי לינק של שי"ל (שרות יעוץ לאזרח) שמדבר קצת על הנושאים הללו (נישואי קפריסין, נישואי התכתבות, חוזה נישואים וכ´). אני חוזר על המלצתי לפנות לחברת נסיעות שמתמחה בנישואי קפריסין. זה יחסוך לכם הרבה התרוצצויות ובלבולי מוח. ושוב- מזל טוב!

למעלה