שאלה חשובה...

Im All That

New member
שאלה חשובה...

יצא לי לראות לאחרונה את בת הים הקטנה בערוץ דיסני ג'וניור, ושמתי לב לדבר מזעזע - הם שינו את הדיבוב.
אוי, כמה שזה היה נורא. וזה היה פרק עם אורסולה, הם החליפו את רחל אטאס שהייתה מדהימה במישהי שהקול שלה ממש לא התאים.
בכל אופן, אני יודע שדיסני מתכננים לשחרר בקולנוע בסתיו 2013, חידוש של בת הים הקטנה בתלת מימד כמו שהיה עם מלך האריות.
השאלה שלי היא במידה ויחליטו שזה יהיה רווחי להוציא את הסרט בקולנוע בארץ, האם הם מתכננים לשנות את הדיבוב?!
האם במקום רחל אטאס ז"ל שהתאימה כל כך לתפקיד, נקבל מישהי שהקול שלה ממש נוראי?
האם במקום שלומית אהרון הנוסטלגית, נקבל את משי קליינשטיין (שהיא לא כזאת נוראית אבל עדיף שתישאר רפונזל ולא אריאל)?!?

barak97

New member
במלך האריות השאירו את הדיבוב הישן

אז אני משער שגם כאן ישאירו את הישן.. אלא אם משרדי ההפצה יחליטו אחרת

porky169

New member
הדיבוב המחודש נעשה רק בערוץ דיסני

משום מה ערוץ דיסני החליטו שהדיבוב הישן של הסדרה לא מתאים לערוץ, אז החליטו לדבב אותה מחדש.

porky169

New member
ד"א רק שתדעו

שישראל היא המדינה היחידה שלא מדבבים בה את הסרטים הישנים של דיסני מחדש.
זה כנראה בגלל שהדיבוב בארץ הוא כל כך טוב לעומת ארצות אחרות שאין צורך בכלל לדבב אותם מחדש.

Im All That

New member
וסתם לשם המחשה בנוגע לעד כמה זה גרוע...

הנה טליה ברקאי בתור אורסולה
http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3939789-.html
בלי לזלזל בה, אבל היא ממש לא מתאימה לתפקיד.
לעומת רחל אטאס המדהימה
http://www.youtube.com/watch?v=AyqHGGIFB2Q
אין פה מה להשוות, והקטע המעצבן, זה שהיא הופיעה רק ב-4 פרקים, יכלו להשאיר את הדיבוב המקורי איתה.
לפחות זו רק הסדרה והיא גם ככה פחות חשובה, אבל שלא יעזו לגעת בסרט!

barak97

New member
אני חייב להודות שטליה אכן לא מתאימה לדמות...

כלומר, אורסולה צריכה להיות ממש רעה, צריכים לשמוע בקול חספוס כזה ומשהו שיסמל רוע, ולדבר בטון נמוך זה לא מספיק.. זה לא נשמע מאיים מספיק.
אי אפשר להשאיר את הדיבוב המקורי, כי אין את ההקלטות שלה נטו. יש להם קלטת של מיקס סופי, ערבול של כל הקולות כולל המוזיקה. להפריד ביניהם זה בלתי אפשרי..

Hawkgirl

New member
אבל תמיד משנים את הדיבוב בסדרות, לא?

או שהסדרה הייתה קיימת בעבר עם כל הקולות המקוריים שהיו בסרט......?

כי אני זוכרת שגם היה טרזן פעם בטלוויזיה והדיבוב היה שונה מזה של הסרט~
שזה היה נראה לי מובן מאליו, כי המדבבים בסרטים עובדים בעיקרון כשחקנים ולא כמדבבים~
כך שהם לא ישתתפו גם בדיבוב של סדרות S:
(ואני משערת שיש גם מעורבות כספית בעניין...?)

Im All That

New member
הסדרה הייתה קיימת..

עם הדיבוב של האנשים מהסרט מלבד שלומית אהרון, רמה מסינגר החליפה אותה.

porky169

New member

וגם חוץ מאיתי בארלי שהתחלף לו הקול מאז הסרט.
הסדרה שודרה בערוץ 2 בזמן דיסני. ומה שאני לא מבין זה איך אלאדין וטימון ופומבה שודרו בדיבוב המקורי ודווקא את בת הים הקטנה הם החליטו שהדיבוב לא מתאים?

למעלה