שאלה חשובה,

שאלה חשובה,

זוכרים שאמרתי שיש לי כאבי ידיים[בשורש כף היד עד הכתף] ממחשב? הלכתי לשיעור אחד בשיטת אלכסנדר אך פתאום לאחר הטיפול היא מתקשרת ואומרת שהיא לא בטוחה שזה יעזור לי.. השאלה אם כדאי להשקיע כסף אצל מטפלת שלא בטוחה בעצמה וביכולתיה? [אף שטיפלה בעבר בהצלחה במקרים דומים] מה גם שנזכרתי שבגיל צעיר עשו לי בדיקת גב ומצאו לי עקמת בכתפיים לצד ימין[כי שמתי תיק רק בצד הזה] ודחיתי את הטיפול בבעיה..השאלה אם זה קשור לכאבי ידיים שהופיעו לי ר.ק שעבדתי על מחשב?ומה עלי לעשות?האם שיטת אלכסנדר תפתור את שתי הבעיות? ואם לא אז לאיפה עלי לפנות כדי להיות בטוחה שאתרפא וכמה שיותר מהר? ויש לי עוד בעיה ושמה א.ק.נ.ה:10שנים אני סובלת מזה!טיפול קוסמטיקאי לא עזר!אומגה לא עזר!משחות לא עזר!לדעתי זה בעיה הורמונלית!השאלה איך מאזנים את ההורמונים בלי תרופות? תודה מראש@

אגב,

בסוף קניתי את שמן הפלאים..לא שמעתי לכם!ו...זה לא עזר/= באסה 250ש"ח לפח! גם דיקור סיני לא שיפר את המצב גם אחרי 3טיפולים..450ש"ח לפח...!ה` יעזור וימצא לי את הרופא שירפא אותי כבר!

barakshiatsu

New member
עשר שנות אקנה ו3 טיפולי דיקור לא עזרו...?

באמת לא בסדר :) ועכשיו ברצינות, לעיתים, במיוחד בבעיות כרוניות חשוב להתמיד במשך תקופה בטיפול בכדי לראות תוצאות. לדעתי, רפואה סינית יכולה לעזור לך, ואגב, כמו שכבר ציינתי בפורום בעבר, דיקור לא חייב לעלות הון תועפות, תחפשי: "רפואה סינית קהילתית" בגוגל ותוכלי למצוא מספר עוסקים בדיקור המעניקים טיפולי דיקור גם ב-70 ש"ח, בתנאים פחות אישיים. (תמיד אפשר לשלב, לקחת טיפול אישי ועוד כמה טיפולים קהילתיים). דיקור בשילוב שינוי תזונה וצמחי מרפא בהחלט יכולים לעזור לאקנה. לגבי העקמת, יש צורך בהרבה עבודה אישית עם הדרכה נכונה, יוגה, שיטת אלכסנדר, פלדנקרייז הן חלק מהשיטות שלאורך זמן עוזרות להחזיר את הגוף לאיזון. למעט מקרים מסויימים כגון, העקמת נגרמה מאורך רגליים שונה, אז יש להשתמש ברפידה מתאימה לאיזון הרגליים, שיאזנו את האגן, שיאזן את עמוד השדרה, שיאזן את הכתפיים (חד גדיא, חד גדיא). לא להתייאש, שיהיה בהצלחה, ברק.

0 אור 0

New member
התייחסות

קודם כל , אני מאד מעריכה מטפלים שיודעים את גבולות היכולת שלהם. הרבה יותר מדאיגים אותי אלו שיודעים לטפל בהכל, גם אם לפי הכרותי את השיטה , כל הצלחה בה היא מקרית בלבד .. אפשר לדבר אתה ולראות מה היא מציעה על פי הבדיקה שלה, אפשר לנות טיפול אחר - למשל דיקור סיני או עיסוי רפואי (אין שום קשר בין הדברים , אבל אלו שתי שיטות שכל אחת מהן מציעה אמצעים אחרים לטיפול זה) לגבי איזון הורמונלי לפתרון בעית אקנה, כדאי מאד לשלב שיטת עומק כמו רפלקסולוגיה או דיקור עם שינוי תזונתי אם תמצא מטפל רב תחומי זה מעולה, ואחרת אפשר לשלב - אני כמטפלת ברפלקסולוגיה, תזונה וצמחים מפנה לצורך עיוסי רפואי לבן זוגי, ולעתים מפנה למטפל ברפואה סינית שאני מכירה וסומכת עליו.

ומה הפתרון לדעתך

לעקמת קלה בכתפיים? לא אהבתי את שיטת הדיקור..זה רק עשה לי סחרחורות! ועיסוי,יש מצב שזה טוב אך הבעיה שאני צריכה מעסה[ולא גבר] שיש לה הצלחות בתחום..ושהמחיר יהיה סביר ושהיא תהייה במרכז!יש חיה כזאת?

ub8

New member
עקמת היא לא בכתפיים

עקמת יכולה להיות בעמוד השדרה. זה יכול להשפיע על הכתפיים אבל לא בטוח שזה המצב אצלך. לגבי טיפולים, זה עניין של סדרי עדיפויות. מה חשוב לך יותר.מטפלת מקצועית לא תיקח פחות מ 150 ש"ח, וגם זה, במידה והיא צנועה.

0 אור 0

New member
הפתרון לעקמת הוא לדעתי תנועה

אלכסנדר, יוגה, קאראטה, טאי צי' .... העיסוי הוא רק כדי לסדר לך את מה שנדפק בשרירים כתוצאה מיציבה לא נכונה, אבל כל מה שהעיסוי יסדר יתחרב שוב אם לא תתחזק בתנועה. פה אני יכולה להגיד לך מנסיוני האישי - יש לי גב דפוק לגמרי (סקוליוזיס, לורדוזיס, קיפוזיס - כל הקללות), אני גם עובדת על המחשב שעות רבות מאד ביממה במשך שנים, אז אם אני מזניחה את התרגול אני מיד מרגישה את זה. לכן פעם בשנתיים -שלוש אני זקוקה לסדרת טיפולים כדי לחזור למצב תפקודי. ושוב מנסיוני - אם המטפל טוב, אז פחות חשובה השיטה - בטיפולים היותר ארוכים שלי כבר טופלתי בשיאצו, גרינברג, תאילנדי ועיסוי רפואי. כולם עזרו, כל אחד בזמנו.

0 אור 0

New member
לבחור שיטה לפי מה שמרגיש לך נכון

אין שיטה הכי טובה - יש שיטה שמתאימה לך בזמן מסויים, יש מטפל שמתאים לך בזמן מסויים

0 אור 0

New member
לדעתי דרש שילוב של שיטות

לעקמת יעזור השילוב של תנועה עם עיסוי/מגע - העיסוי ישחרר מקומות תקועים, והתנועה תשמור על כך שזה לא יקרה שוב, לאקנה, צריך טיפול פנימי יותר ו/או גם טיפול בעור עצמו. לפעמים יש מטפל שמצליח לשלב בדיוק את השיטות הנחוצות לך, ולפעמים יש התייעצויות בין מטפלים .

עקמת היא

בעמוד השדרה - כעמוד התווך של כל ישותנו, הפיזית והנפשית . הסיבה לעקמת היא תנועת גוף משובשת . מקור תנועת הגוף, במצבים ובתנוחות השונים בחיי היומיום, בקשיים פיזיולוגיים ונפשיים כאחד. אם אנחנו מאוזנים ברגיעה ובשלווה - לא נפעיל ונניע את גופנו באופן שגוי. בוודאי לא באופן קבוע. מדי פעם - לא נורא. ישיבה, הליכה, עמידה, שכיבה, ריצה, טיפוס, נשיאת ילקוט בי"ס כבד/ תיק כלשהו - כאשר נעשים בחוסר שביעות רצון למטרות בלתי רצויות ומכוונות רעועות - יגרמו לנו - לא בכוונה בד"כ - להתנועע רע, פחות או יותר, ושימוש בגוף ייעשה באופן ובצורה בלתי מאוזנים. עקמת, שהשתרשה, כמובן תפעיל גם את הגפיים והראש באופן שגוי. ומי מהם יסבול יותר ויכאב. לכן, כדאי ללמוד יציבה נכונה - מהי. לגוף אינסוף אפשרויות להתנועע. וכמו שנראה אצל ילדים קטנים, שמגוונים את תנועת גופם ומאזנים אותה. כך, מתווספת להם גמישות מופלאה וחיים, שמאפשרת להם לחיות בשמחה תמידית. עד ש.......באים המבוגרים וכופים עליהם התנהגויות, לפעמים מוזרות - ובכל מקרה, שאינן תמיד רצויות, ואולי אינן רצויות רק באותו רגע.למשל, לשבת לשולחן האוכל המון זמן - עבור ילדים נורמליים - מבלי לקום ולסיים את האוכל - שלעתים, אינו ממש ערב לחכם ואולי אף אינם רעבים כלל. לשבת את "שעת הריכוז" בגן, כשמשתוקקים עדיין להתרוצץ בחצר ולהשתעשע בחופשיות התנועה. ועוד דוגמאות רבות. נכון, שהחיים שלנו במסגרות חברתיות - בית, גן, בית-ספר, וכן הלאה - מחייב להישמע לכללים. והרי, אי-אפשר שכל אחד יעשה מה שבא לו, ויהיה בלגן - חס וחלילה. אי-אפשר לאפשר לכל אחד חינוך מיוחד ועצמאות משלו. ככל שאנחנו עצמאיים יותר באישיותנו - ואם אין לנו תכונה של צייתנות/כניעה/ויתור - נמרוד יותר בגלוי. אך אם אנחנו נשלטים מתוך פחד מעונש כלשהו וחשים מאוימים מאנשים חזקים/גיבורים/סמכותיים - כך ניפגע יותר. הפגיעות תהיה לפי הנטיות התורשתיות ואישיותנו - הן בגוף והן בנפש. כך, מתפתחות עקמות בעמוד השדרה, גמגום, ליקויי ראיה, חוסר קשב וריכוז, חוסר שליטה (מחדש) בהפרשותינו בד"כ בשינה - כי, כך, אנחנו כאילו איננו אשמים ואיננו אחראים לתקלות - כך, אנחנו זועקים להבנה ולעזרה, סוף סוף. כל זה מניסיוני עם הרבה ממטופלי בתחומי בעיות השונות. לדאבוני, רבים מהמבוגרים אינם מבינים זאת, מלכתחילה - למרות כוונותיהם הטובות. וכמו שאומרים, הדרך לגהנום, רצופה בכוונות טובות. ולפעמים זה ממש כך. שיחות והבהרות לאדם הפגוע / להוריו/ למטפליו - להאיר להם את דרכם, שתהיה נכונה יותר - והרי, כולנו חפצים בטוב ובנכון ובבריא ובישר - באמת. תנועה גופנית עם/בלי מוזיקה מתאימה ועם עזרים - כדורי-משחק, הולההופ, ועוד - טיפולי מגע למיניהם - אלה כלים מוצלחים עם הדרכה נכונה, כמובן. והאדם יכול להשתחרר ממכאוביו, תסכוליו, מצוקותיו וכדומה ו-לפרוח מחדש לחיים מאושרים ומוצלחים לפי אישיותו האמתית והשורשית. בבחינת "חנוך לנער על פי דרכו - גם , כי יזקין - לא יסור ממנה".
בהצלחה ותודה על תשומת-הלב
שלומית

עקמת מושפעת מרגשות - כן.....

היות, שמערכת העצבים המרכזית עוברת בתוך ובצדי עמוד השדרה ; והיות, שמערכת העצבים - מתפקידה הטבעי, כידוע - להעביר מסרים מהמוח לחלקי הגוף השונים - לתפקוד מעשי/ גשמי/ ממשי , ו-גם רגשי-נפשי ; והיות, שחוליות עמוד-השדרה ועצמות הגוף, כולם, בנויים מחומר חי וקיים, שמתחדש כל העת - טוב / רע - תלוי בנתונים שונים ; והיות, שכל מקום מושפע ממה שעובר דרכו ועל-ידו - אין אפשרות לעמוד-השדרה, אלא, שיושפע ממצבים רגשיים-נפשיים, כמו גשמיים. עמוד השדרה - על חלקים השונים, כולל חוליות , שרירים , כלי דם ולימפה ,ו-כמובן ~ מערכת העצבים. דוגמת אדם שמח ומאושר, רעננן וערני - שקדמת-גופו תהיה פתוחה, מרווחת, רחבה וארוכה ; לעומת, אדם עצוב, כעוס, חרד, מפוחד, עייף ומותש, קופא מקור - שקדמת-גופו תהיה מכווצת, מצומצמת, סגורה וקצרה. והיות שעצבים יש בכל מקום בגוף וגם הם "משהו" חי וקיים ; וודאי, שכל העקמות מושפעות ממצב רוחנו ונפשנו, רגשותינו, כמו כל אבר וחלק בגוף. מי שמתכחש לכך - חוסם חלק משמעותי מאוד בנפשו ורגשותיו. טיפול נאות בעקמת - ישחרר רגשות טובים ונפלאים וחשובים. מומלץ בכל מקרה. היות, שעקמת איננה מאפשרת לאברי הגוף - ריאות, לב, מערכת העיכול ומערכת הרביה, הראש והגפיים - לתפקד בחופשיות לבריאות איתנה ורעננה. = משהו נפגע, מי יותר ומי פחות - תלוי בעקמת ובנטיות התורשתיות של כל אחד. עקמת היא פתח לבעיות נוספות בעתיד. לכן, יפה שעה אחת קודם......
בהצלחה ותמיד לרשותכם באהבה שבוע טבו ומבורך חודש , תמוז, טוב ומבורך בשורות וישועות, שלומית נצח

0 אור 0

New member
כן ולא

כן - כי אכן ההליכה הזקופה והשמחה והפתוחה יוצרת מציאות לא פחות מההתכווצות, מהבושה בחזה הגדל, מהפחדים שגורמים להליכה מכונסת ועוד גורמים ידועים לעיוותים שונים לא - כי אחוז מאד גבוה של בעיות עקמת (סקוליוזיס) נובעות מבעיות בשלד ובמבנה העצמות (למשל רגל קצרה יותר), כי גם כאשר הבעיה נובעת מבעיה רגשית שהיתה או ישנה, או מתנועתיות לא נכונה בגיל צעיר , אז לאחר שהמצב כבר התקבע, והשרירים כבר התקצרו, אז פתרון רגשי בלבד לא יספיק ונחוצה גם עבודה ישירה על האיזור. אני יכולה להגיד לך שכמטפלת ברפלקסולוגיה, שמאד מאמינה בשיטה וביכולותיה העצומות, כאשר יש לי בעיה רצינית בשרירים ושלד, אני לא מטפלת בכף הרגל עצמה אלא מטפלת בשרירים ובמפרקים עצמם (בעצמי או על ידי הפניה לשיטה אחרת)

../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif תומכת

אור יקרה - מסכימה עם כל מה שאמרת. דעתי כדעתך. כל מצב שהתקבע לממשי - נכון לטפל בו בדרך ממשית - מסג' ים שונים לפי הצורך, הפעלה תנועתית, תרגילים לעבודה עצמית ועוד. תודה על הארותיך בברכת שבוע טוב וחודש טוב שלומית נצח

למעלה