שאלה חשובה

Afrodita121

New member
שאלה חשובה

אז ככה, אני בת 19 ...עד לפני כחודש הייתי אוכלת כמו חיה, ללא גבולות... הייתי יכולה לסיים פיצה משפחתית לבד, לסיים עוגה שלמה לבד...שווארמה, המבורגר והכל ביום אחד. בקיצור, יכולתי להגיע לכ-3500 קלוריות ביום חופשי... למזלי לא הייתי אף פעם שמנה ואפילו לא מלאה...גובה- מטר 69 משקל 61 בערך... הייתי אוכלת ככה כל חיי, רק שעד גיל 17 זה לא השפיע עליי בכלל, שקלתי כ-52 והייתי אותו גובה כמעט...ומגיל 17 התחלתי להשמין למשקל שבו אני כיום. בנוסף, נהרס לי החילוף חומרים. מגיל 17 אני לא ממש מרוצה מהגוף שלי, מאוד מתביישת ללכת לים ולבריכה בבגד ים, או ללבוש בגדים צמודים. ובכללי, מרגישה מאוד לא בנוח עם עצמי- וזה לא טוב!! לכן, לפני כחודש החלטתי להתחיל אורח חיים בריא. לא רק בשביל להרזות ולהיראות יותר טוב, אלא גם בשביל הבריאות שלי (שהעמדתי בסכנה בגלל הרגלי האכילה המופרזים שלי)... אי אפשר לקרוא למה שאני עושה דיאטה ...כי אני כן שותה שקית שוקו בערך פעם ביומיים שלוש, ואני כן אוכלת איזה שוקולד פעם בשבוע... אי אפשר לקרוא לזה דיאטה אבל מה שבטוח הוא שאני אוכלת הרבה הרבה פחות. ועושה כושר במשך כשעה במשך כל יום. ה-BMR שלי הוא בערך 1440 ...אז אני מנסה לאכול בערך 900 קלוריות ביום...כך שזה יהיה פחות מה-BMR שלי וכך אוכל להרזות. את כל זה אני עושה כבר כמעט חודש, ואני כבר רואה שינויים (קטנים אבל אני עדין מרוצה) במשקל ובמראה של הגוף. אני בסה"כ רוצה לחזור למשקל הגוף המקורי שלי. שנחשב דווקא למשקל תקין כך שהכל בסדר. שאלתי היא מה אני עושה עם חילוף החומרים שלי שנהייה מאוד איטי בשנתיים האחרונות. אני הולכת לשירותים רק פעם או פעמיים ...גג שלוש פעמים בשבוע. כשהכי בריא בעצם ללכת 3 פעמים ביום, או לפחות כל יום!! לאחרונה אני שותה מלא מלא מים, אוכלת ירקות ופירות...מרקים ...עושה כמה שיותר כדי להגביר את כמות היציאות אבל כלום לא הולך... בגלל זה שתיתי כמה פעמים תה טיבתי וזה ממש עזר...היו לי הרבה יותר יציאות, אבל אני לא רוצה להתמכר לתה הזה וגם לא רוצה לשתות אותו יותר מדי כי שמעתי עליו דברים לא טובים. אני רוצה יציאות טבעיות... מה אני אמורה לעשות עם זה???? והאם כמות יציאות נמוכה קשורה להרזיה?? אם זה נשאר בפנים זה נאגר לשומנים?? או מה בעצם הולך עם זה?? איך מטפלים בזה??? יש לזה תרופות ??? או שזה משהו שמשתפר עם הרגלי אכילה...?? האם זה מה שהופך את חילוף החומרים שלי לאיטי?? או שזה פשוט עצירות תמידית?? תודה מראשש

קודם כל

יש לך מעט מאוד ידע בנושא, וחבל שהסקת על פי הידע המוגבל הזה מסקנות. לא צריך לצאת 3 פעמים ביום, פעם אחת מספיקה. לפי הגובה המשקל שלך תקין לגמרי, כנראה לכן את לא מצליחה לרדת. ועוד סיבה- את מאכילה את עצמך בפחות מדי (מי אמר לך שאת צריכה לאכול 900 קלוריות לBMR 1440? שטויות במיץ). דיאטה מינימאלית, ממש מינימאלית, מתחילה מ1200 קלוריות. כשאת מרגילה את הגוף שלך ל900 את דופקת עוד יותר את חילוף החומרים, ולכן ביום שתאכלי יותר הוא יתייחס אל זה כמשקל עודף. מותר לך לאכול שוקו, מותר לך לאכול שוקולד. את צריכה להתייחס לזה כצורת חיים חדשה, ולא כדיאטה, כי אם תעשי דיאטה ותרזי ותחזרי לאכול כמו שאכלת- תשמיני שוב. מותר לאכול מהכל אבל במידה נכונה. תה טיבטי- אם תמשיכי לשתות אותו תתמכרי אליו ולא תוכלי ללכת לשירותים בלי לשתות תה, כמו כמה מחברות שלי. תפסיקי עכשיו, לפני שהתמכרת. תאכלי יותר פירות וירקות, יותר סיבים, סובין, שזיפים מיובשים, זה יעזור לך ליציאות. אם את אוכלת מעט, מן הסתם כמות היציאות שלך קטנה. וזה לא אומר שזה בריא. אין כזה דבר נשאר בפנים. הפסולת הולכת לצואה. כנראה שאת באמת לא אוכלת מספיק ולכן אין לך יציאה. כאלה שעושים הרבה דיאטות ומפסיקים וחוזרים דופקים את חילוף החומרים שלהם. את צריכה לאכול נכון, אם תאכלי פחות מדי הגוף שלך יכנס לטראומה ורק יאגור את המזון שאת מכניסה לתוכו.

Afrodita121

New member
אבל גם כשהייתי אוכלת מלא

היציאות שלי היו כאלה (פעם פעמיים בשבוע)...

Afrodita121

New member
למה לעזעזאללל להאשים אותיייי

בזה שיש לי מעט מאוד ידע בנושאאא??? אני למדתי תזונה בבית הספר 5 יחידות !!! וזה ידוע שהכי בריא זה שיהיו 3 יציאות ביום !!! זה פשוט ידוע ועובדה שאצל הרוב זה ככה!! אין צורך לתקוף אותי ...אני בסך הכל שאלתי שאלה. אשמח בכל זאת לקבל תגובה יותר מקצועית מאחת המנהלות של הפורום. תודה. וקצת פחות התנשאות לא תזיק לך ...

אף אחד לא תקף אותך

ולא האשים בכלום. את גורמת לעצמך לנזק לגוף ולבריאות, גם מאטה חילוף חומרים בגלל שאוכלת מעט מידי, וגם גורמת להתרגלות לחומר משלשל- התה תיבטי, וזה האשם בעצירות. אם לא תפסיקי איתו במהרה, יהיה מאוד מאוד קשה להסדיר פעילות מעיים. אופלייה דווקא ענתה לך מאוד יפה ונתנה ידע רב. ותזונה של 5 יח' בבית ספר עם כל הכבוד זה לא "ידע". ולא, לא הכי בריא 3 יציאות ביום. מספיק פעם ביומיים. למעשה יש כמה קריטריונים על מנת שתחשב לעצירות באמת, ואם פחות מ3 פעמים בשבוע זה נחשב. ולא, זה לא ידוע, וממש לא עובדה שככה אצל הרוב. למעשה אצל הרוב יש נטייה לפחות מפעם ביום, עם המזון המעובד של היום.

Afrodita121

New member
אף אחד לא תקף אותי???

אפשר היה לכתוב גם בצורה קצת אחרת... פחות להתנשא, פחות להתנשא !!! "יש לך מעט מאוד ידע..." די באמת?? אז למה אני פונה לפהה??? אם היה לי הרבה מאוד ידע בנושא לא הייתי מסתכלת בכלל על הפורום הזה?? היגיון לא? 1+2... אם פניתי לפה אז כנראה שרציתי לשאול, להתייעץ... להיות טיפה יותר נחמדים לא יזיק... זה הכל . ביי

לא תקפתי אותך ולא האשמתי אותך בכלום,

אמרתי שחבל שכשהידע שלך כל כך מועט את מסיקה מסקנות על פיו.

תשובות

קודם כל תיאום ציפיות, לא אמורים לחרבן 3 פעמים ביום. פעם ביום זה יפה מאוד, ואפילו אם ביום מסויים זה לא קורה, זה ממש לא עצירות. עצירות מוגדרת כקושי במתן צואה, בתדירות של פחות מ 3 פעמים בשבוע ו/או בכאבים במתן צואה. אין קשר בין צבירת שומן לבין עצירות. כן, הצואה מצטברת בפנים, היא מתקשה ולכן קשה יותר להוציא אותה והדבר מכאיב. פתרונות: צואה בעלת נפח גדול יותר מגרה את המעיים להתכווץ ולהוציא אותה, לשם כך כדאי לצרוך יותר סיבים תזונתיים שבצירוף נוזלים מעלים את נפח הצואה. את יכולה להוסיף לתזונה שלך ירקות ופירות, דגנים מלאים, דגני בוקר עתירי סיבים (פיבר 1/בראן פלייקס וכד') או סתם דייסות סובין בתוספת הרבה מים. במקביל גם פעילות גופנית יכולה לעודד את היציאות. מאוד מומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי מכיון שדיאטה של 900 קלוריות ללא השגחה אינה דבר מומלץ.

תשובה

שלום רב, חשוב שתדעי שמה שאת עושה לעצמך מזיק וזה מה שפוגע לך בחילוף החומרים - בטווח הרחוק הדבר יהיה משמעותי יותר ותראי שמאכילה של מעט מאוד מזון את עלולה לעלות במשקל. אכילה של 900 קלוריות אינה מומלצת ואינה מספקת לגוף את מה שהוא צריך. את צריכה גם לדעת שאת לא אמורה לאכול הרבה פחות מה-BMR שלך מאחר וה- BMR מבטא את כמות הקלוריות שהגוף שלך שורף במנוחה בלי לזוז כלל כלומר את שורפת יותר ביום מאחר ואת גם זהה ופעילה. אין קשר בין חילוף חומרים לבין יציאות. לגבי היציאות - ברגע שאין מספיק אוכל לא יהיו יציאות וברור ששימוש בתה טיבטי ומשלשלים אחרים רק תוביל לתלות בסופו של דבר. ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ מקצועי אצל דיאטנית קלינית כדי לרדת במשקל בצורה מסודרת ובריאה. בברכה נטלי

למעלה