שאלה חשובה!!

moshiko1030

New member
שאלה חשובה!!

שלום לכל חברי הפורום, ברצוני להציג שאלה שאשמח לקבל עליה תשובה מהירה ועניינית והכי חשוב, אמינה! בת זוגתי הינה אמריקאית שאביה יהודי ואמה לא ועל כן היא אינה יהודיה. עם זאת על מנת להחשב כיהודייה ביצעה גיור קונסרבטיבי בקהילה היהודית בעיר מגוריה. גם לאחר שסיימה את תהליך הגיור היא עדיין מבקרת בבית הכנסת בערב שישי, כולל ארוחת שבת ולימודי עברית. כשדיברנו על חתונה התחלנו לברר את נושא הגיור בארץ על מנת להתחתן ברבנות ונודע לנו שאיננו יכולים להתחתן כלל ברבנות מכיוון שאני כהן ועל כן יש איסור לקיחת גיורת. רציתי לדעת, במידה ונתחתן נישואים אזרחיים ובת זוגתי תעבור גיור בארץ, מהם ההשלכות על ילדינו לעתיד? הם יהיו יהודים מכיוון שהדת הולכת לפי האמא ועקב זה שהיא התגיירה הם יחשבו יהודים? האם יחשבו חללים למרות שלא התחתנו ברבנות? האם במידה ויבחרו בכך יוכלו להתחתן ברבנות בעתיד? אשמח לתשובות ובמידה והגעתי למקום הלא נכון אשמח להכוונה בנושא. בתודה, מושיקו

מנסה לעזור

1. במידה והיא לא מתגיירת ברבנות היא לא נחשבת יהודיה בעיני הרבנות, למרות שהיא יהודיה. אתם תאלצו להתחתן נישואים אזרחיים ותוכלו להתחתן גם ע"י רב/ה מסורתי/ת. הילדים יחשבו גויים ע"פ הרבנות ויהודים ע"פ כל יהודי אחר בעולם. 2. במידה והיא כן תתגייר ברבנות היא תחשב יהודיה בעיני כל העולם, אתם לא תוכלו להתחתן ברבנות ותאלצו להתחתן בנישואים אזרחיים. ותוכלו להתחתן גם ע"י רב/ה מסורתי/ת,. הילדים יחשבו יהודים חללים. הם יוכלו להתחתן ללא כל בעיה ברבנות כשיגדלו. ההגבלה היחידה על חללים היא שהם לא כשרים לשמש ככוהנים. שיהיה במזל טוב.

moshiko1030

New member
קודם כל תודה על התגובה המהירה והעניינית,

בנוסף רציתי לשאול, מלבד כשרותם של הילדים לכהונה, האם יחולו עליהם איסורים נוספים כגון על הבת יהיה אסור להתחתן עם כהן (מכיוון שלאותו כהן יהיה אסור לקחת חללה) ואיסורים נוספים שייתכן שאיני מכיר אותם.. תודה רבה!!!

לאונידס

Active member
גם גיור ברבנות לא יועיל לך

ראה מה שקרה עם הגיורים של הרב דרוקמן (המגייר מס' 1 בארץ) או הגיורים בצה"ל. הממסד הרבני אורטודוקסי בארץ לא מכבד את הגיורים של עצמו. צר לי שאין לי בשורות בשבילך, המסלול האורטודוקסי סגור בפניכם. לעומת זאת המסלול האזרחי פתוח דרך נישואים בחו"ל ואני בטוח שהקהילה שאיננה אורטודוקסית בארץ תקבל אתכם בזרועות פתוחות.

moshiko1030

New member
לאונידס תודה אבל זה לא מה ששאלתי..

אני מודע לעובדה שהממסד הרבני אורטודוקסי לא יחתן אותנו.. אני מדבר על כך שבמידה והיא תעבור גיור (לא בשביל החתונה אלא בשביל שהילדים יהיו יהודיים ולא גויים) מהן ההשלכות על הילדים, האם הם יקראו חללים? מה יהיו האיסורים עליהם?

אלוניס

New member
אתה צריך לשאול רב קונסרבטיבי

יש גם פורום "לשאול את הרב" פה בתפוז שבו יתנו לך תשובה מהפן האורתודוקסי. מה שלי לא ברור מכל מה שכתבת זה למה אתה עצמך מזלזל בה ומכנה אותה גויה. היא יהודיה כבר כעת וגם ילדיה יהיו יהודים. זה שיהיו להם ככל הנראה קשיים להתחתן ברבנות מאיזו שהיא סיבה - זה עניין של "דיה לצרה בשעתה". מכל מה שתיארת עד כה לא נראה לי שתגדלו ילדים שירוצו להתחתן דווקא עם מישהו במאה שערים כך שלא ברור לי למה הלחץ. כמו שאתה שם בצד בלב שלם את מעמדך ככהן למען האהבה שמצאת - יש לקוות שאם זה יהיה המצב של ילדיך הם יזכו לבן זוג שמוכן לאותה הקרבה.

לאונידס

Active member
כנראה שהם לא יהיו יהודים, אז מה קשור חללים?

הרבנות הראשית לא מכירה בגיור אורטודוקסי של צה"ל http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2894483/amarbig.jpg עמאר לנתניהו: טרפד החוק להכרה בגיור צבאי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3991427,00.html בית הדין הרבני לא מכיר בגיורים שנערכו ע"י הרבנות http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/980421.html?more=1 גם אם אישתך עברה את המשוכות הבלתי אפשריות האלו הרי מתנפנפת מעליה החרב של ביטול גיור: http://oknesset.org/vote/546/ עצם החתונה איתך (גם אם לא דרך הרבנות בישראל) מראה שהיא לא היתה כנה בקבלת עול תורה ומצוות ולכן הגיור שלה יתבטל ומכיוון שכך ילדיך לא יחשבו יהודים. כך שהשאלה שלך לא רלוונטית כי חללים יכולים להיות רק יהודים והילדים שלך יהיו גויים. לפי האורטודוקסיה אם אישתך רוצה להיות יהודיה היא לא יכולה להתחתן עם כהן, גם לא דרך הרבנות. כמובן שקהילות שאינן אורטודוקסיות יקבלו אתכם בזרועות פתוחות, אבל אתה רוצה להתקבל לאורטודוקסיה ואם זהו רצונך תעשה כפי שהם מנחים אותך.

באהבה1

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifבעזרת ה'

אז ככה... הגיור על פי התורה לוקח זמן!!! ואם תתחתנו ורק אחר כך היא תתחיל את הגיור אני לא בטוח שהילדים יהיו בכלל יהודים!!! לכן היא צריכה קודם כל להתגייר... אבל אם היא תתגייר רק כדי להתחתן איתך ולא כדי להתקרב לקדוש ברוך הוא אז זה לא גיור אמיתי... ואני לא יודע אם יקבלו אותה!!! וגם אם תצליחו "לעבוד" עליהם, על פי האמת היא גויה ולכן הילדים יהיו גויים!!! בר מינן... וגם אם תעבדו עליהם הם יכולים לבטל את הגיור מתי שבא להם... בקיצר לא כדאי לשחק משחקים עם הקדוש ברוך הוא... ורק אם היא באמת רוצה להתקרב ליהדות ולקדוש ברוך הוא אז היא יהודיה!!! אז אם היא באמת רוצה, והיא תהיה יהודיה, ואחר כך תתחתנו נישואים אזרחיים, אני לא בטוח שעל פי הרבנות אתם בכלל נשואים... ונראה לי שהילדים יקראו ילדים מחוץ לנשואים!!! שזה לא ממזרים אבל זה מאד לא טוב... וכן... נראה לי גם חללים... זאת אומרת שלא יוכלו להתחתן עם כהנים... אבל להתחתן ברבנות עם יהודים לא כהנים נראה לי שיוכלו... אבל כל הסלט הזה זה רק אם היא בכלל יהודיה!!! ואת האמת... לא נראה לי!!! כי זה שהיא באה לבית הכנסת פעם בשבוע לא נראה לי שזה קרוב להיות מספיק!!! כי גם הנוצרים הולכים פעם בשבוע לכנסיה... לא נראה לי שהיא משתוקקת ליהדות ולקדוש ברוך הוא... ואת האמת... היא לא מחוייבת!!! לגויים יש את התפקיד שלהם בעולמו של הקדוש ברוך הוא והם לא חייבים להפוך ליהודים!!! אז עשה לעצמך טובה ועזוב את הגויה בשקט... כתוב בחז"ל, אני חושב שבזוהר הקדוש שכשיהודי הולך עם גויה, אז כשהוא מגיע לעולם הבא, הנשמה של הגויה מושכת אותו למטה למטה!!! מסופר על יהודי שרצה להתחתן עם גויה, ואיזה רב לתמיד חכם לקח אותו לבית הכנסת ונתן לו להחזיק ספר תורה קדוש! ואז הרב אמר: תזרוק אותו על הריצפה... היהודי סירב! הרב שוב אמר... היהודי סירב! ככה כמה פעמים... והיהודי לא היה מוכן! הרב אמר לו: תדע לך שלהתחתן עם גויה זה יותר גרוע מלזרוק ספר תורה על הריצפה!!!!!!!!! בהצלוחה...

תשובות

אדם לא מתגייר בגלל נוחות. אם בת זוגתך באמת מבקשת להפוך ליהודיה, זאת אך ורק מפני שהיא מכירה בדת האמת ומבקשת להסתפח לעם ישראל. בתור גיורת עליה לקבל את כל מצוות התורה, ואם היא אינה מעוניינת לקבל עליה מצוות אלו, או לקבלן באופן חלקי, אין הגירות חלה. לפיכך אם כל כוונתה היא לשם שמיים, וברצונה להסתפח לעם ישראל, אין היא יכולה להפוך לאישתך שכן נמצא כי היא מכשילה אותך. ואם כל כוונתה בגיור לטובת נוחות ( להיות בת זוגתך גם מבחינה דתית ) - נמצא שאין הגירות חלה. בכל מקרה, עליך לזכור שלהיות כהן זו מעלה שלא נמצאת ברוב עם ישראל, הכוהנים הם היחידים הרשאים לעבוד בבית המקדש וחבל שתנשל את צאצאיך מזכות זו. כל שכן, שאם הגירות של בת זוגתך לא חלה להלכה, חבל שתנשל את צאצאיך מהיותם יהודים. לך עם האמת ותצליח !

למעלה