שאלה חשובה

HGXEU

New member
ולמה אסור להמליץ לגוי להתגייר ? ....

תן מקור ...

אופירA

New member
מנהל
בית הדין מחוייב להפריע לגוי הרוצה להתגייר

ולשכנע אותו שלא כדאי לו. הסיבה לכך - לא כדאי לו. כדאי לו להיות מה שברא אותו הקב"ה. הקב"ה מתיר לגוי להפוך ליהודי, אבל זה מחייב אותו בסיכון לעונשי גיהנום קשים, שהוא לא היה צריך לקחת אם היה נשאר במצב שנולד בו. הכי כדאי לו להיות גוי חסיד אומות עולם - לקיים 7 מצוות בני נוח ולעזור לעם היהודי. רק גוי שהנשמה שלו בוערת להפוך ליהודי, וזה בא מתוך עצמו, בגלל הבנת ערך היהדות, ולא מתוך שכנוע חיצוני - כדאי לו להפוך ליהודי.

HGXEU

New member
מה פתאום !!??? אין שום בעיה להמליץ על היהדות!

א. בית הדין לא מנסה לשכנע אותו להיות גוי, אלא מברר עד כמה הוא רציני בגיור שלו. ב. הוא מסתכן יותר כשהוא גוי מאשר יהודי, שהרי גם יהודי חוטא ערכו גדול מהגוי. וחוץ מזה מסוכן להיות גוי בימינו(שהרי כמה חסידי אומות העולם, שמקיימים 7 מצוות בני נח יש בעולם ?? מסוכן להיות גוי) . ברור שהתכוונתי שלא סתם יתגיר אלא יברר בעצמו אם זה כדאי, כי סתם גוים שיצטרפו לעם יהיו סתם ספחת.

אופירA

New member
מנהל
אתה טועה לחלוטין

דעותיך הן דעות אישיות, ואינן נלמדות מן היהדות. בית הדין במפורש משכנע אותו שלא כדאי לו להתגייר. ובוודאי שלמי שלא פנה לבית הדין בבקשה להתגייר, ואין לו שום כוונה להתגייר - אין להמליץ לו להיות יהודי!!! טעות גמורה להסיק שהגוי בבעיה בגלל שהוא גוי, והיהודי במצב טוב ממנו גם אם הוא חוטא. אין שום קשר לערך. הערך של יהודי שנולד כיהודי בגלל שהקב"ה רצה, זה דבר אחד, ואילו הכדאיות של גוי להפוך ליהודי זה דבר שונה לחלוטין, וזה לחלוטין לא נכון. עדיף הרבה יותר לגוי לקבל את שכרו הרוחני כגוי, מאשר להסתכן בהכעסת הקב"ה בהיותו יהודי חוטא!

Guram100

New member
ואם הוא רוצה להיות יהודי?

ואם הוא מחובר לארץ, להיסטוריה, למסורת, לעם היהודי? אם הוא רוצה ורואים שהוא רוצה ומרגיש בלב, מדוע לא?

אופירA

New member
מנהל
מדוע לא להמליץ לו?

כי יהדות זה לא להיות מחובר לארץ או להיסטוריה. יהדות זה להיות מחובר לאמת האלוקית הכתובה בתורה, לעם היהודי - לא במובן של האוכלוסיה שגרה במדינת ישראל, אלא במובן התפקיד האלוקי הכלל אנושי של העם היהודי. אם הוא מחובר לכל אלו - הוא לא צריך המלצה ממני... אם הוא צריך המלצה ממני כי הוא מחובר לתכנים חיצוניים - אז זה לא טוב לו להפוך ליהודי בטעות, בלי להבין את משמעות התהליך. ולא טוב שאני אעזור לו בכך.

Guram100

New member
זוהי יהדות לפי הפירוש שלך

ומה יגידו היהודים החילוניים?

אופירA

New member
מנהל
החילוניים אינם צריכים להתגייר -

הם נולדו יהודים. אם הם עוברים עבירות, או לא מבינים יהדות (כי לא ממש לימדו אותם) - זה כבר עניין שלא קשור בכלל לנושא הפיכת מהות מגוי ליהודי. זה לא קשור בכלל לגוי, שצריך להתגייר כדי להיות יהודי, כלומר להפוך את מהותו. אי אפשר להפוך מהות מתוך חטא לאותה מהות... מי שהופך את מהותו חייב להיות יהודי כשר. חייב להבין מה זה יהדות. מה הוא הולך להיות. אם הוא לא יודע מה הוא הולך להיות, אז איך הוא יהפוך את עצמו? למה הוא יהפוך את עצמו? לקיקיון של הגיורים הרפורמיים? או ללענה של הקונסרבטיביים? משל למה הדבר דומה - אני ישראלית, והחלטתי להיות אמריקאית, לקבל אזרחות אמריקאית. אבל אני לא רוצה לגור באמריקה ולא לעבוד בה. גם הורי לא נולדו באמריקה. אבל אני רוצה לקבל אזרחות אמריקאית (כדי ליהנות מכל מיני הטבות). איך תהיה לי אזרחות אמריקאית? בצורה כזו לא תהיה לי, גם אם אני אתעקש. בשביל לקבל אזרחות אמריקאית אני צריכה לעמוד בתנאים שמהווים מהות של אזרח אמריקה. אבל אמריקאי שנולד באמריקה, גם אם הוא יהגר לישראל או לסין בגיל שנה וחצי ויחיה מחוץ לאמריקה 1000 שנה, הוא יהיה בעל אזרחות אמריקאית. כי הוא לא צריך לשנות את מהותו, שנולד באמריקה. אולי הוא אזרח פויה, אבל הוא אמריקאי.

HGXEU

New member
עדיף להיות חוטא יהודי מאשר...

כי אחרי שהיהודי יענש בגהינום מעלתו תהיה גדולה משל הגוי... אני לא רואה בעיה לומר לגוי שכדאי לו להיות יהודי.

אופירA

New member
מנהל
מה אני אעשה שאתה לא רואה?

היהדות כן רואה. ההלכה ברורה בנושא זה, ואין בה מחלוקות הפוסקים. ליהודי אכן עדיף להיות יהודי חוטא מאשר גוי. אבל לגוי לא עדיף להיות יהודי חוטא, אלא גוי חסיד אומות העולם. זה כמו שלגבר יש יותר מצוות מאשר לאשה, אז לכן עדיף להיות גבר?... לא בדיוק - לגבר, אכן עדיף יותר להיות גבר. לאשה עדיף יותר להיות אשה. למה? כי הגבר נברא להיות גבר. אז למהות שלו יותר טוב לו להיות גבר. האשה נבראה להיות אשה, אז למהות שלה יותר טוב לה להיות אשה. היהדות אינה מעוניינת בגרים, משום שזה סותר את מהותה. מהות היהדות היא לא שזו דת האמת שכולם צריכים להאמין בה. אלא שזו דתו של העם היהודי, מקבל התורה, ושאר העמים אינם מחויבים בדת זו, אלא יכולים לנהוג בכל דת שעומדת בכפיפה אחת עם 7 מצוות נוח. למעשה היהדות אוסרת על גוי לקיים את כל המצוות ואוסרת ללמד אותו תורה. כל העניין ביהדות, הוא לתקן את העולם התחתון עפ"י הרצון האלוקי. אז היהודי מתקן עפ"י הרצון האלוקי, והגוי מתקן עפ"י הרצון האלוקי, והאשה מתקנת עפ"י הרצון האלוקי, והגבר מתקן עפ"י הרצון האלוקי, והכהן מתקן עפ"י הרצון האלוקי, והלוי כנ"ל, ואפילו הממזר. וכל אחד מתקן עפ"י הרצון המסוים עבורו, ולא עבור מי שאינו מסוגו. להבדיל מן האשה, שהיהדות לא מאפשרת לה להפוך להיות גבר או כהן, לגוי היהדות מתירה לבחור להיות יהודי, ולהפוך את מהותו למהות חדשה. אבל בתנאים מאוד מסוימים, כמובן. אם הוא נורא נורא רוצה.

HGXEU

New member
ברור שלא התכוונתי שיתגייר ולא ישמור מצוות-

שאז יש בעיה עם הגיור, אני התכוונתי שכדאי לו להתגייר ולהיות יהודי ירא שמים. לפי נבואת הנביא ישעיהו בסופו של דבר הגויים יהיו יהודים ... והיהודים יהיו כהני האומות. גוי שרוצה להצטרף ל'כנסת ישראל' (המהות האידאית של העם היהודי) מצורף ברצון. תשמע, שאלתי תלמיד חכם אחד (חיבר ספרים והרבה מעריכים אותו) האם יש איסור לשכנע גוי להתגייר, והוא אמר לי שאין בזה שום בעיה. אלא שאנחנו לא צריכים לעשות את זה...

אופירA

New member
מנהל
ולמה הוא אמר שאנחנו לא צריכים לעשות את זה?

אם איננו צריכים לעשות את זה, אז מה העניין לעשות את זה? זה לא לטובתו. אנחנו בגלות נוראה. ישעיהו מדבר על חזון אחרית הימים, לאחר שתמלא הארץ דעה את ה', ויתקיים " להפנות אליך כל רשעי ארץ, יכירו וידעו כל יושבי תבל, כי לך תכרע כל ברך תישבע כל לשון, לפניך ה' אלקינו יכרעו ויפולו ולכבוד שמך יקר יתנו ויקבלו כולם את עול מלכותך ותמלוך עליהם מהרה לעולם ועד, כי המלכות שלך היא ולעולמי עד תמלוך בכבוד... והיה ה' למלך על כל הארץ, ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד". על היום ההוא מדבר ישעיהו. אז יהיה טוב לגויים להפוך ליהודים. לא עכשיו, בגלות, כשהם מועדים לחטאים והאמת נעדרת.

masorti

New member
את בגלות נוראה?

את מתכוונת בגלות נוראה במדינת היהודים תחת הגנת צה"ל?

אופירA

New member
מנהל
כידוע לכל,

המונח גלות אינו מתאר את מיקומו הפיזי של בשר גופתנו, או את כמות הרובים בצה"ל, אלא מדבר על מצב רוחני של חוסר השראת השכינה וריחוק רוחני מהקדושה. מצבנו גרוע אפילו מגלות מצרים. בגלות מצרים היו היהודים עובדי עבודה זרה, ונטמאו בכל טומאות מצרים, אבל 210 שנים לא שינו שמם, לשונם ולבושם. ואילו אנו - לא רק ששינינו את לבושנו, אלא גם הורדנו אותו כמעט כליל... לשוננו היא בעיקר לשון הרע... ויש לנו שם גרוע מאוד בעיני הגויים... למעשה, עם ישראל נתון לקלס ולמשיסה. לצערנו, למרות הצה"ל המדהים, העם הישמעאלי מסובב את עם ישראל על האצבע הקטנה, בגדול. כמות העבירות בעם היהודי אסטרונומית, ולומדי התורה נאנקים תחת שנאת התורה של אחיהם ותחת גזירות מגזירות משונות נגד התורה ונגד קיום המצוות. היהודי נאלץ לראות כשגרה יהודים אוכלי חמץ בפסח, חסר סיכוי לשמור על עיניו. בזכות ההתקדמות הטכנולוגית בתקשורת, הפיתויים לעבירות הם בעוצמות על ואין שנייה לעצירה כדי לעשות חשבון נפש. אנשים חיים חיי אייפון ופייסבוק, וברור שכאשר יגיע משיח, זה רק יפריע להם בגדול... מיום ליום יש קושי יותר גדול לשמור את המצוות. אז לא מזמינים את הגויים להסתכן במצב כזה, של גלות נוראה.

masorti

New member
מצבנו טיפה פחות גרוע מגלות מצרים...

שם היינו עבדים ופה אנחנו אדונים לעצמנו (לפחות כל זמן שאובמה לא ממש כועס). מילא תגידי שמצבנו לא אידיאלי, אבל "גלות נוראה"? ואני רוצה לתקן אותך... בני ישראל שינו את שמם במצרים ועוד איך. משה הוא שם מצרי, ופנחס הוא שם מצרי, ואם תרצי אביא לך עוד כמה דוגמאות כוללל מהתנ"ך. ולפני שתקימי קול צעקה לגבי הטענה ה"חילונית" שהשם משה הוא מצרי, הנה לך ציטוט מדברי האבן עזרא בפירושו הארוך לספר שמות פרק ב: "שם משה מתורגם מלשון מצרים בלשון הקדש. ושמו בלשון מצרים היה מוניוס. וכך כתוב בס' עבודת האדמה הנעתק מלשון מצרים אל לשון קדרים. גם ככה בספרי חכמי יון. אולי למדה בת פרעה לשונינו או שאלה. ואל תתמה בעבור שאיננו משוי. כי השמות אינם נשמרים כמו הפעלים."

HGXEU

New member
"איש מצרי הצילנו"-הוא נתן להם הרגשה שהוא מצרי

מכמה סיבות: א. המצרים היו עם כהי עור, ומשה היה בהיר (העם העברי היה בהיר יחסית למצרים הכמעט כושים), מן הסתם כשהציג את עצמו אמר שהוא מצרי. ב. למשה לא היה זקן (כי במשפחת המלוכה היו ממיתים את שורשי השיער), לעברים היה זקן, המצרים היו מגולחים, והעברים היו מזוקנים. סביר שהוא ראה עצמו מצרי.

masorti

New member
אתה בטוח שמלכי מצרים היו מגולחים?

תסתכל על שני הפסלים האלה של רעמסס השני (בן תקופתו של משה): פסל ראשון פסל שני בשני הפסלים רעמסס מתואר עם זקן מטופח. ברור לגמרי שאם מלכי מצרים היו מקפידים על גילוח עד כדי המתת שורשי השיער, הפסלים שלהם לא היו מראים אותם בעלי זקן.

HGXEU

New member
היו מגולחים !

היו מדביקים זקנים (ככה טוענים החוקרים, לפי מאמר שקראתי פעם).

HGXEU

New member
כמות כזאת של טעויות בהודעה אחת...זה מזעע !

אין דבר כזה 'גלות הרוח'. המהר"ל נותן הגדרות מאוד ברורות לגלות ואף אחת מהם לא חורגת מהתחום הפיסי. לא שינו את שמם- רוב הישראלים עם שמות יהודיים (לא מצאתי קריסטיאן וג'ורג' בארץ, רק מעטים עם שמות נוכרים). לשונם- עברית... ?.... לבוש- גם בימי בית שני לבשו בגדי יוונים- זה חטא ? הרעיון של המדרש הזה הוא לומר שראו עצמם כעם אחד ולא רצו להתבולל, ישראל נזהרת מהתבוללות כמו מאש. בימי עליית בית שני העם היו נשואים עם גויות ! ובימינו ?... לא היה זמן טוב לתורה כמו בימינו ! מדינת ישראל תורמת מליוני שקלים למוסדות דתיים (ישיבות, בתי מדרש, בתי כנסיות וכדומה)- נראה לך שדוד המלך נתן מלגות ללומדי תורה ?- לא ! המדינה כן ! נראה לך שדוד נתן פטור ללומדי תורה ממסים וצבא (בלי להכנס לויכוח על זה) ?- לא! המדינה כן ! בדיוק אתמול קראתי מאמר של חילוני (בספר על המדינה) שהתלונן עד כמה שהמדינה הזאת דתית מדי, ודואגת לדת בצורה קיצונית. מספיק לבכות על מר גורלנו ! במקום להתבכיין תשפיע אתה על המדינה ! יושב בצד, ומתלונן... קום ותנהיג את המדינה (לא אתה הפרטי, התכוונתי לציבור) !

HGXEU

New member
המלצתי לו להתגייר כי הוא גר במדינת ישראל

אדם כזה שגר במדינת ישראל- עדיף שיהיה יהודי, כי אסור לגוי לגור בארץ (אנחנו נצטווינו של יחיו איתנו גוים, אולי כדי שלא נתקלקל, יסלחו לי הזועקים) אז עדיף שיתגייר וכך אני מקיים מצווה של ביטול "לא תחונם", כי אני מסלק גוי שגר באיסור בארץ (לא את הגוי עצמו, כי לפי חוקים בינלאומיים אני אהיה פושע, אז אני מסלק את הנשמה של הגוי) אם זה היה עבירה לגרום לו להתגייר- אז אתה צודק, אבל אין איסור, ולכן המעשה שעשיתי הוא מצויין. לא הוכחתי מישעיהו שצריך לגייר היום גרים. אם ככה הובן אז לא הסברתי את עצמי טוב. ואגב, אנחנו לא בגלות.... (לא בגאולה האחרונה אמנם, אבל בשלב די מתקדם).

למעלה