שאלה חשובה

hurgin96

New member
שאלה חשובה

שלום נולדתי בארץ אבל כל המשפחה שלי עולים מאוקראינה. אבי יהודי מלא, אבל לא נימול, ואמי לא יהודיה(יש איזה קשר קטן יהודי מצד האב). מה אני????
תודה!

masorti

New member
לפי ההלכה אינך יהודי.

היהדות נקבעת לפי הדת של האמא בלבד. הדת של האב לא רלוונטית. זה כמובן לא מפחית מערכך כאדם.

אתה מה שאתה מרגיש שאתה

לפי ההלכה אתה אכן לא יהודי, אבל גם זה בר שינוי (גיור...אם תרצה בכך)

hurgin96

New member
תודה

טוב לי עם הכל, כולם טובים, ה' אחד.. מה זה משנה איך קוראים לו....

אופירA

New member
מנהל
מצוין שטוב לך

טוב לגוי להיות גוי. הוא לא צריך להיות יהודי ולהכניס את עצמו לקשיים שלא נגזרו עליו. הקב"ה ברא אותך כפי שרצה לברוא אותך, וטוב מאוד שטוב לך עם הכל. יש לגוי תפקיד בעולם, וככל שהוא עוזר לעם היהודי בתפקידו, כך הוא נחשב לחסיד אומות העולם, וטוב לו מאוד בחלקו.

hurgin96

New member
פעם ראשונה שקוראים לי גוי...

לא אוהב את זה, נשמע לא טוב. ה' אוהב את כולם בצורה שווה. יהודי לא יותר טוב מנוצרי או מוסלמי רק בגלל שהוא נולד יהודי.

hurgin96

New member
אז מי אני?

בנצרות זה לפי האב, אז אני יהודי. אבל ביהדות זה לפי האם, אז אני נוצרי. ???

masorti

New member
אף אחד לא מנסה לפגוע בך...

וגם לא לנהל איתך ויכוח האם יהודי שונה מגוי. באת לפורום ושאלת שאלה לגבי מעמדך ההלכתי. ענו לך שלפי ההלכה אינך יהודי. מה לעשות... זה המצב. יכול להיות שבתור חילוני החי בסביבה חילונית כולם רואים בך יהודי וטוב לך עם זה. אחלה. אף אחד לא מכריח אותך ללכת לרבנות ולבצע תהליך פורמלי של גיור. חבל שתנסה לריב במקום בו אף אחד לא נגדך. שיהיה לך רק טוב.

אופירA

New member
מנהל
באמת סיבכו אותך

מה לעשות, כשיהודי מתחתן עם גויה, הוא מסבך את כל העולם. ככה זה, כשעוברים עבירות חמורות. הצאצאים מסתבכים. כל העולם מסתבך... בכל אופן, התורה היא האמת האלוקית, ולפיה אתה גוי. יש לך בעיה, כי לפי הנצרות תיחשב, בטעות, יהודי. בימינו זה לא כל כך בעיה, נראה לי. אם תרצה להתחתן עם יהודיה, יבהירו לך שזה בלתי אפשרי (ומובהר לך כבר מעתה). עם נוצריה לא תהיה לך בעיה להתחתן.

hurgin96

New member
להתחתן עם מי שאתה אוהב זה "עבירה חמורה"?

עזוב.. אני יתחתן עם מי שבה לי... יהודיה מוסלמית או בודהיסטית...

masorti

New member
אופירה, בשביל מה זה היה טוב?

בא בן אדם וביקש חוות דעת משפטית על מעמדו. הוסבר לו מצבו בלי שיפוט ערכי. בשביל מה ההטפות שיחסי הוריו הם פויה? האם זה יחבב עליו את היהדות ובפרט את הגירסה החרדית שלה? דרך אגב, אם הוא ירצה להתחתן עם יהודיה יבהירו לו שזה אפשרי בקלי קלות ע"י טיסה ליומיים לקפריסין. המדינה תרשום אותו כנשוי, וממש לא ישנה לו ולבת זוגו מה הרבנות תחשוב על זה. ואם כבר, תהיה לו בעיה להתחתן עם נוצריה בדיוק כפי שתהיה לו להתחתן עם יהודיה. לפי הנצרות הוא אינו נוצרי, ולכן כומר לא יחתן אותו עם נוצריה (אלא אם יתנצר קודם). מבחינת המדינה הוא ובת זוגו אינם בני אותה דת (נצרות), ולכן יש להם בדיוק אותה בעיה כמו בנישואים עם יהודיה. כל ההבדל בין המקרים הוא שההתנצרות לצורך נישואים עם נוצריה קלה יותר מאשר ההתגיירות לצורך נישואים עם יהודיה.

אופירA

New member
מנהל
צריך לחבב את היהדות על מישהו?

הפרשנות לגבי שיפוט והטפות היא לחלוטין שלך. תוכל לוותר עליה ולקרוא את דברי ממקום אחר לחלוטין. כמו שאמרתי, יש לו בעיה מסוימת בגלל מעשי הוריו. גם אתה אומר שיש לו בעיה מסוימת. מה נשתנה?

masorti

New member
ההבדל בינינו הוא פשוט...

אני אומר שמבחינה משפטית-טכנית הוא לא יהודי. אני לא אומר האם זה נהדר או נורא, וגם לא מה דעתי על הוריו שיצרו את המצב הזה. את מסבירה שיש משהו רע מבחינה מוסרית בכך שהוריו הם זוג מעורב.

אופירA

New member
מנהל
חוזרת על דברי:

ותר על הפרשנות המאוד אישית שלך, וקרא את דברי ממקום אחר לגמרי.

חוששתני שלשנכם היה שיפוט לא הכי נכון מה

להשיב לבחור הנחמד. אופירה- אני מבינה אותך, זה באמת לא פשוט לאדם מאמין לשמוע על מקרים כנ"ל (גם לי זה לא קל), אבל אנחנו חייבים להבין שבדור שלנו זה המצב, לא לקבל חלילה או לשמוח במצב, אבל לדעת איך להתנהל בצורה חכמה, לכן עדיף ממש לשקול מילים (בעיקר בפורום שעניינו לקרב את העם ולהשכין שלום). מסורתי-"האם זה יחבב עליו את היהדות ובפרט את הגירסה החרדית שלה?", שלום לך מסורתי! בעז"ה תתחזק באמונתך בבורא ובאהבת ישראל שלך! אך, חשוב שתדע, שאין דבר כזה "גרסה חרדית של היהדות", היהדות אינה מחולקת להשקפות של- חרדי, מסורתי, דתי, התורה מאד חדה וברורה, אמנם יש חולקים הלכתית וכדומה..אך עדיין עיקרה מקובל על כולם (תורה אחת לעם אחד). לכן, אין עניין לומר שזו גרסה חרדית. באמת ישנה בעיית התבוללות קשה וצריך להבין את זה ולדעת כיצד למנוע אותה..(אם תרצה אסביר לך על הבעיה הקשה שונצרת עקב כך במסר אישי). לגבי הבחור הנחמד- אמך נוצרית, ולכן גם אתה, אם אתה אוהב את העם היהודי, ומאמין כי האל שלנו הוא אל אמת, אתה יכול בשמחה לקיים את 7 מצוות בני נח (הוספתי לינק) המון ברכה והצלחה. שה' ישלח ישועות ונזכה לראות פני משיח צידקנו במהרה! עם ישראל אתם עם קדוש!

HGXEU

New member
למה שלא תתגייר, תצטרף אלינו !!!!

אמנם זה קשה, אבל ... כדאי.

למעלה