שאלה חשובה

שאלה חשובה

שלום, רציתי לברר משהו שמפריע לי כבר זמן מה. אני בת 22, וכמעט בכל פעם אחרי קיום יחסי מין (בלי קונדום, כי אני לוקחת גלולות) מגיע שלב שבו אני חשה צריבה. זה ממשיך לכמה ימים, ולפעמים מתפתח לדלקת. נכון לעכשיו יש לי צריבה חזקה במתן שתן, וזה מתסכל מאוד. דיברתי עם רופאת הנשים שלי לגבי זה, היא אמרה שאולי זה עניין של חיכוך. מה עושים במצב כזה? תודה מראש.

שאלה חשובה

גלולות הרבה פעמים גורמות ליובש בנרתיק . גם אם את מרגישה שיש הרבה הפרשות, הן בד"כ צמיגות ולא מסייעות מספיק בסיכוך בזמן יחסים. לכן יש חיכוך רב ונזק לרירית הנרתיק ומכאן תחושת הצריבה. אפשר לנסות להשתמש בחומר לסיכוך בזמן יחסים ( קונים בכל בית מרקחת) ולעיתים החלפת גלולות לסוג אחר יכולה ג"כ לעזור.

תודה! ועוד שאלה...

לפי ההרגשה הנוראית שיש לי עכשיו, קרוב לודאי שיש לי דלקת בדרכי השתן. העניין הוא שזה קורה לי די הרבה פעמים אחרי קיום יחסים - יום-יומיים אחרי כן אני עם דלקת בשתן, מושבתת מרוב כאבים. יש לציין שהגלולות הן הרמונט, ושאני מתייחסת לתקופת זמן ארוכה כך שזה לא רק בגלל פרטנר ספציפי אחד. זה לא מסוכן? למה זה קורה כל פעם? רק בגלל החיכוך? תודה מראש.

ועוד משהו ששמתי לב אליו עכשיו

מסתבר שאתמול בלילה (לילה אחרי קיום יחסים) שכחתי לקחת גלולה. לקחתי אותה הבוקר כשהתעוררתי (כי רשום שאפשר עד 12 שעות אחרי כן). מה הסבירות להריון במצב כזה? תודה שוב!

צריבה

ייתכן שיש לך דלקת בשתן ואז צריך לקחת אנטיביוטיקה. יש נשים שמפתחות דלקת בשתן כמעט בכל פעם בהן מקיימות יחסים. במצב כזה נוטלים אנטיביוטיקה בקביעות בכל פעם שמקיימים יחסים. אבל כדי לומר שזו באמת הבעייה, את צריכה לפנות לרופא המשפחה. אם מגיעים למסקנה שהיחסים זה הגורם, הטפול כמו שאמרתי.

למעלה