שאלה חשובה

פז08

New member
שאלה חשובה

שלום בנות. קודם כל, אני חייבת לציין שאני נכנסת לפורום מדי יום ביומו, מאז שצויין בפני כי יש אצלי חשד לאנדומטריוזיס. אני נכנסת מדי יום ביומו, בין היתר במקום לצפות בתוכניות בסגנון ארץ נהדרת ושבוע סוף. מה אומר ומה אגיד? אתן הרבה יותר מצחיקות!! ולניק אני חייבת להגיד, בתור מי שלמדה מספר חודשים משחק, את חייבת לעשות משהו עם הכישורים שלך.... ועכשיו לנושא יותר רציני: היום הייתי בביקור בקופת חולים אצל ד"ר שינמן (הוא הרופא שלי ב "מרכז לבריאות האישה בכפר סבא), ולאחר בדיקה (יש גוש חשוד לאנדומטריוזיס מאחורי הרחם) ושיחה קצת ארוכה (כל הכבוד לו, "ביזבז" עלי חצי שעה....) החלטתי שאני הולכת על האופציה הניתוחית. לדבריו, היות ויש לי ביטוח רפואי פרטי (של הפניקס) אני יכולה לעשות את הניתוח באופן פרטי בבית חולים "אסותא" ברמת החייל. שאלתי היא: האם מישהי עשתה בעבר את הניתוח באופן פרטי? אם כן, איך היה? מעניין אותי בעיקר מההיבט של מה היה למחרת הניתוח (הוא אמר שהניתוח אחר הצהריים ואני נשארת לישון במהלך הלילה....). אז מעניין אותי מה קורה למחרת הניתוח, באיזה שעה משתחררים? מה קורה אם לא מרגישים טוב במהלך הלילה (למרות שנראה לי שאת זה אני צריכה לשאול אותו...) האם זה נשמע לכן, בנות הניסיון שכבר נותחו בעבר ואני מבינה שחלקכן נותחו בתל השומר, אופציה ראויה? אני חייבת לציין שאני ממש מתלבטת.... אני יודעת שזה אולי ישמע לחלקכן הזוי, כי רוב האנשים היו רוצים ניתוח פרטי (בדרך כלל חדרים קטנים יותר, יחס יותר אישי וכו'), אבל אני דווקא מודאגת, ואפילו אמרת את זה לד"ר שינמן. היתרון הכי גדול - לא צריך שמונת אלפים טפסי 17 או טפסים דומים, וניתן לקבוע תאריך כבר לשבועיים - שלושה הקרובים. עכשיו (אם לא עייפתי אותכן למוות), עוד כמה שאלות: לכמה מכן המליצו על שתיית מרוקן לפני הניתוח ולכמה מכן המליצו על חוקן או גם וגם? במידה וסבלתן מכאבים, איזה משככי כאבים קיבלתן? דרך הפה? בזריקה לשריר (למשל בישבן) או לתוך האינפוזיה? זהו, מקווה שלא עייפתי אותכן יותר מדי, בברכת לילה טוב ושנה טובה, פז.

זואילי

New member
הי פז

בנות נותחו כאן בפרטי באסותא, צריך לעשות חיפוש ולאתר את השירשורים שלהן ואולי לפנות אליהן במסר אם אינן פעילות כרגע. אם זכרוני אינו מטעה אותי, ואני לא נותחתי בפרטי - הבנות לא נתבקשו לעשות ריקון.. לגבי משככים לאחר ניתוח, (ושוב, נותחתי בציבורי) - נתנו לי מורפיום ונרות וולטרן מיד אחרי הניתוח כשהייתי בהתאוששות. אבל זה היה ניתוח ארוך מאוד ועם הרבה חיתוכים. אז כאב. אח"כ כשכבר הייתי בחדר, נתנו לי את הטרמדקס החביב לוריד ואופטלגין נוזלי לשתות כל זמן שביקשתי. מתוך הרגל של מכורה המשכתי לבקש משככים אבל אחרי 4 ימים כבר לא ממש היה בהם צורך כי זה כאב לי הרבה פחות מכאבי מחזור... ואז החלה הגמילה היפה והארוכה שלי מחומרים נרקוטיים שהיו מנת חלקי שנים ארוכות. היום, בשאיבות של IVF אני בד"כ מיידעת את הרופא והמרדים ששום נר לא יתקרב לי לתחת אלא אך ורק זריקת וולטרן. וכדי שלא תהיינה אי הבנות אז יש לי בתיק אמפולות... מה שכן, אני ממליצה בחום לבקש ואליום לפני הכניסה לניתוח. דברי איתי בעוד חודשיים, אספר לך מה יתנו לי בניתוח הבא..

פז08

New member
תודה זואילי!!

קודם כל, תודה על התגובה המהירה.... טוב, אצלי אני חושבת וגם מקווה, שלא יהיה ניתוח ארוך ולא הרבה חיתוכים, היות וכרגע כל מה שיש זה מוקד קטן מאחורי הרחם, קטן קטן אבל מאד מפריע לי לאיכות החיים, וזו הסיבה שאני רוצה להסירו... בנוסף, ציסטה בשחלה השמאלית, אבל ציסטה קטנה, שלא גדלה ורובה נראית צלולה, כך שכנראה לא מדובר באנדומטריומה.... אני לא צופה כאבים חזקים, אבל הפחד הגדול שלי, זה שהיות והניתוח שלי לא אמור להיות ארוך ומורכב, היחס לכאבים שלי יהיה בהתאם, ומה שיציעו לי זה משככי כאבים דרך הפה או נרות למניהם שאין לי שום כוונה לדחוף!!!! בכל אופן, אני מקווה לעבור את הניתוח בטווח של עוד כחודש, לכן נראה לי שאני יוכל לעדכן אותך... בכל מקרה אם אצלך צפוי ניתוח כמו הניתוח הראשון, אין ספק ש"מגיע לך" נרקוטיקה. ומתוך היכרותי את המערכת (מכירה טוב מאד, אני אחות בבית חולים....) סביר להניח שגם תקבלי.... ושוב, תודה רבה, פז.

זואילי

New member
אה... יאמי ../images/Emo3.gif... אז אפשר שאלה...?

למה נותנים את הזריקה הכואבת רצח הפרין ולא מסתפקים באיזה קלקסן קטן?

פז08

New member
לגבי קלקסן והפרין

זואילי יקירתי, הכל תלוי במדינויות המחלקה. יש מחלקות שכן משתמשות בקלקסן, ויש מחלקות שמשתמשות בהפרין. הכל תלוי בשיקולי מדיניות ולפעמים שיקולי עלות... לא שידוע לי מה יותר זול, קלקסן או הפרין... לפעמים פשוט מנהל המחלקה שייך לאסכולה כזו או אחרת ומאמין במתן הפרין ולא קלקסן וכו' בכל מקרה, מנסיון (לא שלי אישית ,אלא של החולים להם הזרקתי.....) גם קלקסן כואב.... אם מזריקים לאט, זה אמור לכאוב פחות, וכמובן אם האחות לא מדי אגרסיבית...

זואילי

New member
הבנתי, אז הנה סיפורון

כשהלכתי בשבוע שעבר למח' אישפוז כדי לדבר עם אחות ולתת להם את התיק שלי, בדרך חזרה פגשתי במעלית את האחות שבניתוח לפני שנתיים הזריקה לי את ההפרין... אמרתי לה שלום. היא הנהנה במבוכה ושאלה אותי מאין אנחנו מכירות, אז אמרתי לה שהייתי מאושפזת שם וזה יקרה שוב, הזכרתי לה שאני מהאנדואיות ואז... אמרתי לה, את זו שהזרקת לי... והיא הסתכלה עלי במבט של אחות רחמנייה ואמרה לי, אה... בגלל זה את זוכרת אותי, כי הכאבתי לך...(לא סיפרתי לה שגם 3 חודשים אח"כ היה לי כתם רצחני בזרוע) אז צחקנו והיא איחלה לי בהצלחה והעיקר שזה יקדם אותי למטרתי (לא שאמרתי לה משהו על מטרתי אבל היא כנראה כבר מנוסה ביותר באנדואיות...) איזו חמודה! תודה על האינסייט אינפו!

המממ...

לכתוב לך תסריטים? (ואני מקווה שההודעה הזאת **כן** תישלח!!) אני ניק ואני מכורה לפורום ולזוזו!

shirshir22

New member
היי פז

אני ביצעתי ניתוח פרטי, דר סוריאנו נתח אותי וגם לי היו כמה מוקדים מאחורי הרחם ובאגן, לא המליצו לי על שתיית מרוקן לפני הניתוח, מה שכן חצי שנה לפני הניתוח קיבלתי זריקת לוקרין לדיכוי שלפי דר סוריאנו מקטינה את המוקדים ומאפשרת ניתוח קל ופשוט יותר. הניתוח עבר ממש מהר וללא כאבים מיותרים, חייבת לציין שזה הניתוח השלישי שלי, הראשון בפרטי, וגם הראשון שאחריו ישנתי כל הלילה כמו תינוקת. הכאבים למחרת ממש לא נוראים וכל משכך כאבים עושה את העבודה. מאחלת לך המון בהצלחה ואני כאן אם יש לך עוד שאלות

luli74

New member
אני נותחתי פרטי ואני מאוד ממליצה

אותי ניתח דר' סוריאנו. הניתוח התחיל בחמש אחה"צ, התקבלתי בערך בשתיים וקיבלתי חדר פרטי. חזרתי לחדר בסביבות חצות 0הניתוח היה ארוך מאוד). סוממתי קשות דרך הוריד...כדי שלא יכאב, ובמשך כל הלילה האחות בילתה בחדר שלי- הרגשתי רע והקאתי- ובמשך לילה שלם האחות ניקתה, ניגבה אותי במגבות לחות וחמות, והרגיעה אותי. ביום שלמחרת המצב השתפר, ושוחררתי בערב. לא קיבלתי מרוקן קודם לניתוח- אבל הייתי בצום ממזון 18 שעות, ומים 12 שעות. גם לי יש ביטוח בפניקס- הם נותנים אישור מיידי (אני נותחתי בתוך שלושה ימים) ואין השתתפות עצמית. שיהיה לך בהצלחה!

טל249

New member
אני עשיתי פרטי בהרצליה מדיקל סנטר

אצל פרופסור דיקר (אבל אני חושבת שהוא עבר עכשיו לאסותא). אחרי שילדתי בתל השומר אני לא מוכנה לחזור לשם גם לא כדי לשים פלסטר.. (דעתי האישית כמובן..) כמו שכתבת - אישפוז לילה אחד, צריך חוקן וגילוח קל לפני הניתוח (מדובר על לפרוסקופיה נכון?!) משכך כאבים: היחיד שעוד משפיע עלי - אופטלגין נוזלי (לפה כמובן, מר ומגעיל אבל עושה את העבודה) לילה טוב טלי

זואילי

New member
אני בהלם... איך לא שמעתי על זה עד עכשיו?

כאילו, זו לא לידה... אז מה, בשביל הצלקת התחתונה? בשביל זה יש הסרת שיער מקדימה אצל קוסמטיקאית לא?

כנראה שבשביל החתך התחתון ביותר

לא היה צריך לגלח הכל, רק עד אזור מסויים (קצת קשה לי לתאר...
). ועד כמה שזכור לי בזמנו שאלתי על כך בפורום...

טל249

New member
לי אמרו בזמנו להוריד משהו כמו 2 או 3 ס"מ

מלמעלה כמובן... וכנראה שזה רק למקרה של סיבוך

פז08

New member
לכל המשיבות

תודה רבה לכל מי שהשיבה לי!! אותי הולך לנתח ד"ר שינמן שהוא מקסים ואני מאד סומכת עליו.... האמת, שאני שאלתי אותו שאלת "קיטבג" בסגנון - "אני אצטרך לשתות מרוקן לפני?" והוא אמר "כן, או מרוקן או חוקן" עכשיו אני רק צריכה להחליט מה יותר מרנין: לשתות מרוקן (איכס) ולשלשל את נשמתי (זוועה....) או לדחוף חוקן (גם לא נשמע לי מי יודע מה כיף....)... מה לעשות, מי ששואל שאלות דביליות, סופו לדחוף חוקנים... נראה לי שרוב הסיכויים שאלך על פרטי, אני רק מודאגת מה קורה אם אני לא מרגישה טוב בלילה. זה לא שיש רופא כירורג תורן.... זהו, בטח בהמשך יהיו לי עוד הרבה שאלות... (פחות בפרטים הטכניים, יותר בהרגשה וכו'). בכל מקרה wish me luck ושנה טובה ומדהימה לכל בנות הפורום, אתן באמת משהו מיוחד.... פז.

זואילי

New member
נו שוין, ניתן לשני השעוונית להתמודד עם זה

כל פעם היא מציעה לי ברזילאי ואני מסרבת. אולי אבקש ממנה לעצב לי לב או פרח, או כיתוב "בהצלחה".

למעלה