שאלה חשובה

שאלה חשובה

בימים האחרונים יש לי דימומים בזמן שתן וצואה בלבד. _( אנדו' ב- 2 השחלות, באגן/רקטום, ובמעי) ובמשך היום ללא דימום, אלא בשתן וצואה בלבד.. אני זוכרת שבביקורת האחרונה אמר לי הרופא שייתכן שזה יקרה בשימוש רציף בגלולות (מעבר ל- 3 חודשים), אבל היום אני לא יודעת אם לדימום כזה הוא התכוון או למשהו אחר. ואני לא יכולה לדבר איתו כי הוא, ד"ר רון שיינמן, וגם ד"ר סוריאנו, בחופש עד חודש הבא (עוד כמה ימים). בינתיים ניסיתי לברר עם כמה רופאים, אחד שלח אותי לכירורג, האחר למיון (ולא בא לי על משהו פתאומי/דרמטי בהלל יפה, שמנסיון העבר שלי אין להם נסיון באנדו' וכמעט ניתחו אותי אפנדיציט פעם סתם). רופא אחר, הכי מעצבן, באחד הפורומים אמר לי שכנראה נשאר לי קונדום ב"מנוע". מאיפה הוא הביא את זה? תבואי לבדיקה... הלו ד"ר אתה נשמע מטורף. סליחה על הבוטות אבל , זה נשמע לי ציני בהתחלה ומוזר אח"כ מה קונדום מה? מי משתמש בקונדום כשאני מסבירה שאני על גלולות ברצף עם אנדו'... עוד משהו חריג שאני חייבת לציין, לפני כמה ימים בזמן בדיקה אם הדימום הסתיים, ראיתי (סליחה על התיאורים) שק שנראה כמו שק עור מלא דם שחור. כמובן, שמייד צלצלתי לאמא שלי, שאמרה שזה בטח כרישי דם "נראה כמו כבד? היא שאלה" איכס לא. גרוע יותר. כשהיא ראתה היא הציעה שאקח את זה לבדיקה. נו באמת איך? בקופסת סיגריות שלי? כל כך מגעיל. סליחה שאני נשמעת נדנד, פשוט מוזר לי ואני בשוק. בכל מקרה מה דעתכן? מצטערת מראש אם הגעלתי. אוהבת אתכן בכל זאת. ואתן תקוותי האחרונה כי אני בחוסר שקט בימים האחורנים. ואתן גם הכי חכמות. עליכן אני הכי סומכת.

אלו לא

הדימומים שלעיתים מופיעים עם גלולות ברצף, דימומים תחת גלולות ברצף הם דימומים מהנרתיק ולא בזמן מתן שתן או יציאות. זה נשמע בהחלט משהו שכדאי לבדוק. האם התייעצת אם רופא המשפחה/הגניקולוג? האם זה נראה לו משהו שצריך לבדוק בדחיפות או האם לדעתו ניתן להמתין עוד שבוע? אולי כן כדאי לגשת למיון. באמת שלא יודעת מה לענות לך
לגבי התיאור השני שלך לי אישית זה נשמע כמו חתיכת רירית גדולה שנשרה, כך לפחות אני מאבחנת זאת כשאני רואה חתיכות כאלו אצלי בזמן המחזור וגם אצלי הן שחורות. וזה כן משהו שיכול להיות תחת גלולות ברצף, יש שינויים של הרירית עם ההורמונים ולפעמים היא נושרת (כמו במחזור) למרות הגלולות. ולא הגעלת
אנו רגילות כאן לתיאורים יותר גרועים

מיקולולי

התייעצתי עם הגניקולוג של הקופה והוא אמר לגשת לכירורג. (זה היה בשיחת טלפון אז הוא לא התעמק). לגשת למיון? לא יודעת אני ככה כבר כמה ימים ומרגישה בסדר. מיון הילל יפה! את עדיין חושבת שצריך לגשת? חבר שלי אומר שאני סתם יתבאס אם לא יתחסו אליי כמו מלכה:( זה לא נכון. אבל אני אתבאס אם שוב אומר כאבי בטן בלה בלה בלה והם יגידו אפנדיציט כמו פעם (כשבסוף זה היה אנדו'). אם זאת הרירית אז, זה משהו חדש לי. בכל מקרה תודה לך. ובעיקר משום שאת מרשה לי להוציא את התיאורים חחח

תראי אני לא רופאה

אני לא יכלה לייעץ לך מה באמת רצוי לעשות. אם את אומרת שאת מרגישה טוב ומכך אני מבינה שאין לך כאבים אז לדעתי כדאי לגשת לרופא המשפחה מחר ולהתייעץ האם זה נשמע לו דחוף או שאפשר להמתין עד שבוע הבא. גם לגבי המיון אני לא יכולה לענות לך, לא מכירה אישית את הלל יפה וגם בבי"ח במרכז לשמחתי לא נאלצתי לבקר במיון. האם מדובר בדימום קל או דימום כבד? ולגבי האבחנה של רירית זו פרשנות שלי לחתיכות השחורות שאני רואה בכל פעם - כמובן שיש מצב שאני טועה לחלוטין.

אולי כדאי שתלכי למאיר או כרמל

אני לא יודעת מאיפה את, אבל אני איתך באותה סירה על המיון של הלל יפה. או שתבררי עם הקופ"ח שלך אילו בתי חולים קרובים אלייך כדי שתוכלי לבחור אחד קרוב שהוא לא הלל יפה... לא כל כך הבנתי מאיפה הגיע ה"שק", אבל גם אני בכל דימום "יולדת" עשרות שקים ביום (אולי בזכותם אני אדע לבד מתי הלידה שלי תתחיל?
) ואני מדברת על מצב שפתאום אני מרגישה משהו שצריך לצאת, ואם תוך חצי דקה אני לא מגיעה לשירותים אז הלך עלי (ועל התחבושת) גם אני כמו מיקי חושבת שזאת רירית (למרות שלא ברור לי איך מרחם כל כך קטן יוצאים גושים כל כך גדולים
)

תודה לכל מי שעונה :) זה מאד עוזר

טוב קודם כל טוב לדעת שזה לא משהו חריג במיוחד, וטוב שיש את הפורום הזה, והנסיון שלכן, ואתן תמיד מרגיעות.. אני לא מתכוונת שצרת רבים מנחמת, אלא שגם לכן זה קורה, אז אולי אני סתם נלחצת עם כל דימום בגלל שהסבירו לי כמה זה מסובך שאקבל מחזור (בהתחלה לא רציתי לשמוע על גלולות/רעלים ברצף כל הזמן עד הריון) ועכשיו, משהבנתי שזה עלול לפגוע בפוריות, אני נלחצת מכל דבר. השק הזה, היה אחד ויחיד, לא היו לי עוד אחריו ולא היו לי כאלה לפניו. רירית, מוזר. אמא שלי ראתה את זה והייתה בשוק. יכול להיות שלנו יש "יציאות" של ריריות ולאחרות אין?

התייעצת היום עם הרופא?

אישית זה נשמע לי משהו שיכול לחכות לשבוע הבא. אני לא חושבת שאני הייתי רצה למיון. אבל שוב אני לא רופאה!!

גם לי נראה כמוך

רופא הנשים שלי, אמר כירורג. דיי תהיתי למה? מה הוא ינתח אותי עכשיו ככה סתם מה? בתל- השומר, לאחר שהרופאים אינם, שניהם בחופש, אמרו מיון. גם רופא משפחה אחד, שאינו הרופא שלי האישי (כי אין לי רופא אישי, לא הייתי בקופ"ח מגיל 12, להוציא רופאי נשים שונים ומשונים אולטרסאונדים וכו') נראה לי שאקשיב לגוף, אין לי כאבים אני נראת טוב, הנפיחות של הבטן ירדה. אחכה ששיימן יחזור מהחופשה שלו

galim29

New member
היי../images/Emo26.gif

אם זאת פעם ראשונה שיוצאים לך גושים כאלו אז לא הייתי משווה את המצב לבנות אחרות ושוקלת כן ללכת למיון שמבין במחלה או לרופא שלך שמכיר אותך. יש סיבות רבות לדימום בשתן ובצואה ואם זה על בסיס יומיומי אז לא בטוח שזה מחזור. לא להתעסבק עכם זה יותר מדי זמן כי מעיים זה דבר רגיש שלא כדאי להתעסק איתו מניסיון אישי תרשי לטא להתייחס לרופא שאמר לך על הקודום - טמטום ברמות על שאם זה לא היה עצוב אולי הייתי צוחקת. גם לי פעם רצו להוציא את האפנדיציט כי נראה להם המקום... טוב שלא נתת להם. לא שמעתי דברים חיוביים על הילל יפה אבל אם הצפוניות מכירות רופא ברמב"ם שווה לבדוק את זה בהקדם. לחכות עד יום שני לרופאים שיחזרו מחו"ל? לא יודעת אם זה לא יותר מדי זמן. תעקבי אחרי המצב ולדעתי שווה גיחה למיון אם ממשיך.

בהחלט אשמח לקבל המלצה לרופא בעל שם

בהתייחס למה שGalim29 הציעה, וגם אתן, אם מישהי מכירה רופא מומחה לאנדו' באיזור שרון/מרכז, אשמח לשמוע מכן חוות דעת. בינתיים, לא התייעצתי עם עוד רופאים, כי העצות נראו לי מגוחכות. כירורג/מיון הילל יפה/ בואי לבדיקה אולי זה קונדום שנשאר. הדימום היום יותר חלש, ממש טיפות אחרונות והצואה והשתן חזרו לצבעם הטבעי. אני מקווה שזה היה באמת בגלל הרצף בגלולות. האבסורד הוא שעד שהרופאים יחזרו מחופש, הם יגידו שכל עוד הם לא רואים כלום, הם לא יכולים להחליט כלום. בדיוק כמו איש המחשבים שמגיע כשהכל תקין. הוא לא עולה על הבעיה, ומיד כשהוא הולך, היא חוזרת. אני מצטערת להגיד שאני לא כל כך סומכת על רופאים, לצערי, כמו עם האפנדיציט שרצו להוציא לי, ובסוף לא היה. כמו המוקד של האנדו' ברקטום, שגניקולוג אמר לי שאין קשר וזה כנראה שריר תפוס. כמו הכאבים ברגל ששלחו אותי לעשות מדרסים ולהחליף נעלים (ואלוהים, זה המקצוע שלי. מדרסים ונעלים. והסנדלר לא הולך יחף במקרה הזה). מהנסיון , הגוף משדר הכי טוב. לפני שידעתי, שמה שקורה לי נקרא "אנדו'" ידעתי שמשהו קורה לי, וזה לא פסיכוסומטי כמו שאמרו לי, וזה לא "כאבי מחזור שיגרתיים, וזה לא אינדודואלי וכל אחת מקבלת את זה אחרת". נכון שיודעים כשיש משהו, נראה לי שהדימום הזה, הוא אולי במקום המחזור, הדבר היחיד שמדאיג, זה השק הזה. לא ציינתי, שבעבר המאד רחוק, כשניסו לדחוף לי גלולות בגלל כמה פצעי בגרות, ובתמימות לקחתי אותן אז, היה לי דימום ממושך, שנמשך חודש שלם. כמו מחזור רק חודש שלם. ואז ביקשו ממני לקחת 2 גלולות ביום כדי שזה ייפסק, כשביקשו ממני לקחת 2 ביום ולהמשיך לחפיסה השנייה בלי הפסקה, זרקתי את הגלולות. העדפתי גלולות על הפנים (כמה חצ'קונים מאשר דימום תמידי), יכול להיות ששוב הגוף שלי מגיב ככה לגלולות. אין לי מושג

galim29

New member
היי../images/Emo26.gif

מחר יום חמישי כבר ואז סופ"ש. אם אין לך יותר את הגושים ואין כאבים אז שווה אולי להתקשר מחר על הבוקר לחגית ולדרוש תור ליום שני אם את מטופלת במרפאה. איזו קופת חולים את? אני יודעת למשל שדרך מכבי מגיע לנו 3 פעמים בשנה ללכת לרופא מומחה והם מחזירים חלק מהסכום (עד 540 ש"ח אם אני לא טועה). אז אולי ללכת למנהל מחלקה בבית חולים בצפון? אבל זה בטח לא יהיה מהיום למחר. תראי, אני אישית מרוצה מהמרפאה בתל השומר, יש בנות שלא.זה מאוד אינדיווידואלי. כל אחת מוצאת את המקום שמתאים לה. אני מאוד מתחברת לבדיקות מסביב שלא קשורות לכלום ונאלצת לעבור וכל השטויות ששמעת...
רק היום שאלתי בחורה שלומדת שנה כמעט שישית רפואה אם יש לה מושג מה זה אנדומטריוזיס כי נדמה שאחרי שהם מסיימים את הלימודים הם שוכחים מה זה בכלל... היא דיקלמה לי את הטקסט של מה זה אומר כמו ילדה טובה ואמרה שזאת מחלה כמו כל המחלות... והיא עוד עושה התמחות של חודש וחצי במחלקת נשים בהילל יפה... לא מחלקה מהמומלצות ללמוד מהם ממה ששמעתי על המקום
אז מה נותר להגיד עוד על הרופאים אם הסטודנטים לרפואה לא נותנים לזה חשיבות יותר מדי? יקירתי, את הרופאה הכי טובה של עצמך מבחינת הצרכים שלך ואם מרגיש לך לא נוח עדיין ולא נוח, אל תוותרי עד שתמצאי את הרופא שימצא מה קורה שם.
לי זה נשמע כמו בכיוון של גניקולוגיה אבל אני לא רופאה.... מה עם גסטרו? יש את באר גבל שמ'קבל בתל השומר וחש לו מרפאה ליד תל השומר שאני הולכת אליו שרך מכבי ואולי מקבל עוד קופות חולים... לבדוק את עניין המעיים.

גלים תודה לך

השעה מאוחרת לי יחסית, אבל היה לי חשוב לבדוק מה נכתב כאן, אז אענה בקצרה: מעיים? אלוהים. לא חשבתי על משהו כזה. אני יודעת שיש אנדו' במעי, ולפי מה ששיינמן אמר זאת יכולה להיות הסיבה להקאות והשלשולים. אני בקופ"ח מאוחדת , אבל אני מאמינה שגם שם יש איזשהו הסדר נוח. אין לי מושג, אני לא כל כך מעורבת. אני מרוצה מהמרפאהה בתל - השומר. יחסית. סה"כ הייתי שם 3 פעמים, פעמיים אצל אותו רופא, שבכל פעם אמר לי משהו קצת שונה. ביקשתי פרטים על רופא אחר, כי שיינמן בחופשה. וחשבתי שאוכל בינתיים להתייעץ עם מישהו אחר שמבין. רופא הנשים שלי , שדרך הקופה, נתן לי גלגולת אמר שזה יעזור לכאב, וכשזה לא עזר, הפנה אותי לתה"ש ונראה לי שבזה הוא סיכם את האנדו'. פעם ב.. אני מגיעה אליו לקבל תפסי 17, או מרשמים לגלולות נוספות. כך שאין מישהו חוץ מהמרפאה בתה"ש שאני מרגישה שמבין על מה אני מדברת. ואתן כמובן!!! זאת הפעם הראשנה שקורה לי משהו כזה "חריג", משהו שלא קראתי עליו קודם בשום מקום, ואולי הסיבה שלא רצתי בהיסטריה להיבדק, היא שממש לאחרונה חברה שלי לקחה אותי ל"מתקשרת" , שאמרה לי "קודם כל תירגעי! את בנאדם כל כך חיובי זה קודם כל. ותרפי מהרחם שלך. את בסדר וזה לא יתשפט יותר. תהיי רגועה. ויהיו לך ילדים. עכשיו מה עוד את רוצה לדעת?" הייתי בשוק. לא יכולתי לשאול עוד שאלות. זה דיי עודד וחיזק אותי (כאילו איך היא ידעה?) והחלטתי להרפות ולא לעשות מהאנדו' הזה עניין. אולי נראה לכן יורמי, או פאטתי מצידי , אבל זה הרגיע אותי. אז נראה לי שאחכה עוד כמה ימים עד ששיינמן יחזור לא? ד"א לא בקטע פירסומי או משהו, אבל היא הייתה מדהימה. אני לא מאמינה במתקשרות וכאלה, אבל איך היא ידעה להגיד לי על הרחם, וגם דברים אחרים, כולל שם של הבנזוג שלי. ועל הביקורים בתה"ש. נוח לי להאמין לה. והיא עזרה לי מאד להירגע. יותר מהפרחי -בך

galim29

New member
אין על מה../images/Emo140.gif

תנסי לקבוע תור לבאר גבל למרפאה בתל השומר עם טופס 17 ואם לא אז תתקשרי למרפאה שלו ברמת גן (ממש ליד תל השומר) 03-6359875 ותשאלי את המזכירה אם הוא מקבל מאוחדת. שוה לבדוק אם יש הקאות ושלשולים אם יש מעורבות של מעיים שדי שכיחה באנדו. גם אני הלכתי לאיזה רב בפסח כדי לשעשע את עצמי אחרי חודש של סבל ויסורים וגם לי הוא אמר יש שלא תהיה לי בעיה להיכנס להריון... אבל, קודם כל, הדרך לשם ארוכה עדיין ויכולה להיות רצופה בבלגאנים, שנית, לא ממש לקחתי אותו ברצינות יתר כי הבריאות שלי יותר חושבה ואני לא יכולה להתעלם מהאנדו גם אם רוצה. אף אחת לא יכולה. יש לאנדו נטייה מרושעת להזכיר על נוכחותו במיוחד אם מנסים להדחיק אותו אז אני פשןט מחפשת דרך לחיות איתו/איתה בשלום...
תחזרי לשיינמן ביום שני ואל תוותרי עד שתהיי שקטה. סופ"ש רגוע

גלים החמודה

את ממש מתוקה ואני אוהבת מאד את הגישה האופטימית שלך, "חיה עם האנדו' בשלום", אני הייתי בשוק שהמתקשרת , ,אמרה לי לבד מעצמה על הבעיה ברחם, ררק שהיא אמרה שהיא לא מכירה את המחלה הזאת ושאלה אותי "מזה? מש יש לך ברחם? אני לא מכירה את המחלה הזאת", אבל אמרה שאין לי מה לדאוג יותר מידי. ואמרה לי הרבה דברים חיובים על החיים שלי , אז יצאתי בחיוך גדול למרות האנדו' שבגללו באתי אליו, והתרגשתי מאד לשמוע אם היא תגיד על זה משהו ומה היא תגיד, וכאילו היא הרגישה שזה מה שהכי מטריד אותי ומיד לפני הכל דיברה על זה. הייתי אצל רבנים בעבר, אף אחד לא אמר לי על זה כלום. ולפעמים אותם רבנים בפגישות שונות סתרו את עצמם לגבי הזוגיות שלי והחלטות שעשיתי. היא הייתה מדהימה וקלעה בדברים שמאיפה היא יכולה לדעת? בגלל זה הצלחתי להירגע ממנה. תודה לך על הפרטיםץ רק הרופא שהבנת אותי אליו הוא גניקולוג? או שזה לגבי מעיים?

galim29

New member
אין על מה../images/Emo140.gif

תנסי לקבוע תור לבאר גבל למרפאה בתל השומר עם טופס 17 ואם לא אז תתקשרי למרפאה שלו ברמת גן (ממש ליד תל השומר) 03-6359875 ותשאלי את המזכירה אם הוא מקבל מאוחדת. שוה לבדוק אם יש הקאות ושלשולים אם יש מעורבות של מעיים שדי שכיחה באנדו. גם אני הלכתי לאיזה רב בפסח כדי לשעשע את עצמי אחרי חודש של סבל ויסורים וגם לי הוא אמר יש שלא תהיה לי בעיה להיכנס להריון... אבל, קודם כל, הדרך לשם ארוכה עדיין ויכולה להיות רצופה בבלגאנים, שנית, לא ממש לקחתי אותו ברצינות יתר כי הבריאות שלי יותר חושבה ואני לא יכולה להתעלם מהאנדו גם אם רוצה. אף אחת לא יכולה. יש לאנדו נטייה מרושעת להזכיר על נוכחותו במיוחד אם מנסים להדחיק אותו אז אני פשןט מחפשת דרך לחיות איתו/איתה בשלום...
תחזרי לשיינמן ביום שני ואל תוותרי עד שתהיי שקטה. סופ"ש רגוע

למעלה