שאלה חשובה

gabi46

New member
שאלה חשובה

לכל חברי הפורום שלום בתור מעירץ נלהב ותומך של עמיר יש לי שאלה חשובה... אני לא בא לזלזל ולבקר אבל מאז חזרתו בתשובה של עמיר הוא מעולם לא הופיע בעומר והופתעתי לגלות שהוא היום הופיע בערוץ 24....מישהו יודע מאיפה בא השינוי??

odery

New member
ובהמשך לדבריו:

יש מצב שמישו מקליט מצלם עושה בייביסיטר על הראיון הזה עד לג בעומר בשבילי?

הגורר98

New member
את שיר השירים קוראים בעומר זה גם שירה

אז מה לא בסדר ה/ אוהב זמירות בכל מקרה ועוד במיוחד את נעים זמירות ישראל הצדיק עם הצדיק שר אז על בטוח הוא יודע מה מותר ומה אסור לי אישית נראה לי שמותר לשיר למה לא בגלל שמגדלים זקן ואבלים על חורבן הבית ועם פתאום יבוא המשיח לא נשיר לכבודו נשיר גם נשיר יש תר/ייג מצוות ויש הלכות וזה אומר ככחה וההוא יומר ההפך בקיצור שירים זה דבר טוב וכל אחד לפי מינהגיו ינהג ואני בטוח שהצדיק הוא יודע מה מותר ומה אסור שבת שלום
דגים בטח לא שרים

odery

New member
אח שלו,הסכת.

יש הלכה,ושומרי תו``מ הולכים על פיה.עמיר קיבל היתר כדי לקרב,סבבה,כל אחד יבדוק אם הוא נכנס לגדר הזה.ושיר השירים ומוזיקה אין ביניהם דבר!כאן מדובר על שירה מולחנת,וזה אסור!

הגורר98

New member
../images/Emo189.gifאז לפי דברייך שירה לא מולחנת

מותרת כל הבעייה זה ההלחנה את צודקת לגבי שבת ביום חול למה לא טוב בכל מקרה כל אחד עושה מה שהוא מבין כי70 פנים לתורה מה לא ככחה נב שמעי משהו אמיתי לי ולאחי היה ויכוח בבית הכנסת עם אני צריך לקרוא את ספירת העומר או לא וביד היה לנו אותו סידור תפילה אחי אמר לי לפתוח באותו מ/ס עמוד כמו שלו אני פותח ומשהו לא מסתדר לי מה קרה צדקתי לא הייתי צריך לקרוא מהשמים סידרו לי דף שונה משלו וזה אותו סידור עם אותו מ/ס עמוד חבר של אחי ראה את כל זה והיה המום אז אני שואל מי יכול להבין דברים כאלה בכלל ואין סתם יש למעלה מלאכים חבל על הזמן הם רק יודעים מה מותר ומה אסור אה והם לא מדברים אבל סימנים הם נותנים בשפע וזה סיפור אמיתי אודליה הנחמדה ביי שבת
מלאך|

odery

New member
בגלל שכמה מהחברים פה

הביעו את מורת רוחם מפולמוסי דת אני ממש אקצר...לשבת ויום חול יש הבדל בדיני אבלות,לדג` לא יושבים שבעה בשבת,אבל גם לא מתגלחים ולא שומעים מוסיקה...כך גם בענין האבלות של ספירת העומר ,לא אמורים לשמוע שירה מולחנת,יעני מוזיקה,יעני כלי זמר.לא אמורים להסתפר,יעני להתגלח,ולגבי 70 פנים לתורה-אל תוציא דבר מהקשרו,לא כל אחד יכל לבוא ולפרש את התורה לדעתו וטעמו,אחרת מה פסול בקראים או בממשיכי דרכם המודרניים הרפורמים? אינני יודעת על מה נסוב הויכוח בדבר הספירה,סימנים אלוקים שולח,משחשוב זה שצריך להזהר בפרוש שנותנים להם.

הגורר98

New member
שבוע טוב גם לך אודליה

אמרת יפה לא כל אחד יכול לבוא ולפרש את התורה לדעתו אבל יש כמה שכן יכולים ו/ה שולח לא רק סימנים דרך המלאכים כמובן הוא שולח גם שליחים שמעת על הנביאים למשל בטח ששמעת כי את לא יעני מבינה את יעני חרשת בכתובים את זה כבר הבנתי צדקת יפה כל הכבוד לך ולא ביעני ועוד דבר אודליה החמודה תמיד יש את הכלל ואת היוצא מין הכלל תמיד זאת אומרת לא לפחד מין הפחד כאשר משהו לא מובן לא ברור לא צריך לפחד מהפרוש שנותנים לא נהפוך הוא זה טוב לשאול טוב לשמוע כל מיני דעות אחרות שונות כי לזה התכונו ב70 פנים לתורה נכון שיש כתובים והכל אבל העולם השתנה וכמו שחוקים משתנים אפשר גם להתגמש בדברים מסוימים לדוגמא לפי עובדיה יוסף מי שסובל מיגדול הזקן בספירת העומר אבל ממש זה מציק לו מתירים לו ביום שישי להתגלח ובמשך השבוע לא להתגלח ואני מה זה קטן בידיעת חוקי התורה אבל את זה אני יודע איך שאלתי דתי ספרדי חבר ואני סומך עליו שהוא יודע מה הוא מדבר אה עוד משהו אני בכלל חילוני וכן אני אוהב לשמוע מוזיקה מולחנת ולא מולחנת גם את שיר השירים אני אוהב ואת הדין שלי אני כבר יתן למעלה לא מפחד כי בנתיים לא עשיתי רע לאף אחד אוהב מוזיקה ובמיוחד את עמיר הצדיק טוב בקיצר יעני זה היה קצר קצר המונולוג המעניין הזה לילה טוב

odery

New member
ממ כמה תיקונים

הרב עובדיה יוסף הוא אחד הענקים אז אפשר לפרגן לו "הרב". אני לא אמרתי שתתן דין,אני לא נכנסת בחשבונות של הקב"ה,כמו שתראה,אני עניתי שעמיר קיבל היתר מרב,אני לא נכנסת בהיתר הזה,אני אמנם צריכה לעשות תשובה,כמו כולנו,אבל לי אין היתר לשמוע. שיהיו בשורות טובות.

הגורר98

New member
מהבוקר אני מנסה לכתוב לך משהו טוב

ולא מצליח אני כמעט מסיים וזה נמחק לבד באמת משהו מוזר ננסה שוב את צודקת אכן נכון שעובדיה יוסף שייבדה לחיים ארוכים וטובים וגם הרב כדורי זצ/ל הם מגדולי הדור אמן שזכותם תגן עלינו ועל עם ישראל ואמן שנזכה כולנו לתשובה אמיתית ולפי מה שאני מבין בתור יהודי אנחנו פה בתיקון אמן שנצליח בתיקון ושנשמע בשורות טובות אמן והמון שירים יפים של הצדיק עמיר בניון יום טוב אודליה

שם חדש10

New member
כי את לא מתפרנסת ממוסיקה

ואת על המרקע שלוש שעות זה לא קירוב רחוקים (כי את לא מוכרת ומושכת קהל, לא בגלל שאת לא יכולה, כמובן)

odery

New member
שלום לך

אין לי היתר להקשיב להנאתי! במקרה בתור עורכת מוסיקה ושדרנית בקול ישראל(רשת א` ותחנות חינוכיות) קיבלתי היתר מאותו רב שהתיר לעמיר.זו פרנסתי,משלמים לי עליה ועלי למלא את שליחותי.כל הברכות.

שם חדש10

New member
הבעיה שלי עם זה היא (אני שואלת לדעתך)

כשהוא מתיר לך לשדר מוסיקה, האם לא יהיו אנשים שיקשיבו למוסיקה הזו להנאתם? אבל ברור שבהשוואה לזה שעלולים לפטר אותך אם לא תעבדי עד ל"ג בעומר, אז עדיף שכן תעבדי, והרב אורי שרקי אמר - אמרו לי שאמר, לא שמעתי אותו - שאם היו רבנים מספיק חזקים בימינו היו מבטלים את מנהגי האבלות של ספירת העומר

odery

New member
הרב שרלו רב אמיץ!

הוא אמר אתזה על קטניות,לא על דיני האבלות של ספירת העומר.לפחות ממה ששמעתי באזני.לגבי שאלתך הראשונה,נראה שדיני האבלות בעומר חמורים פחות מבשלוש השבועות,הם בין המצרים,אני לא יודעת אם הם חמורים עד כדי כניסה לגדר של ``לפני עיור לא תתן מכשול`` אולי לא כולנו בדרגה כזו שמדקדקים איתם כחוט השערה,...הרבה אולי,אם תרצי אשאל את הרב.

שם חדש10

New member
לא שרלו - שרקי, ממכון מאיר.

הרב שרלו ידוע כמקל, אך לא עליו דיברתי. האם משרלו קיבלת היתר לעניני העומר? משום מה לא מתחבר לי עמיר בניון והרב שרלו.

למעלה