שאלה חשובה!!

duvdevanim

New member
שאלה חשובה!!

שלום, רציתי לשאול האם שימוש בתוכנת שיתוף קבצים ( כמו קאזה למשל ) היא נקראת "הפצת קבצים"...

אתה מתכוון להעלאת קבצים או להורדתם?

נראה לי שהורדת קבצים לא נחשבת להפצה שלהם, אבל העלאה של קבצים יכולה להיחשב כהפצה. אבל זו בעצם שאלה בעברית ולא שאלה משפטית.

duvdevanim

New member
אני שואלי את השאלה הנ"ל

בגלל שלפני כמה ימים כאשר חיפשתי תמונה לעבודתי בתוכנת שיתוף הקבצים " קאזה" מצאתי תמונה מזעזעת של אונס. עכשיו, אמרו לי בפורום משפט ואנינרטנט שכל עוד שהאדם שממנו הורדתי את זה משתמש בזה לעצמו ( וזה יכול להיות גם רק "בימוי" של אונס) אין בזה עבירה על החוק, אך גן צירפו לי סעיף בחוק שאומר שאין להפיץ, דברי תועבה... השאלה היא האם לפי הבחוק, הפצה נקראת גם אם מורידים ממך מתוכנת שיתוף קבצים?? וכי הרי בתוכנת שיתוף קבצים אתה מחפש את הקובץ הספציפי.. יש לי טעם להגיש כנגד המשתמש (שאני יודע רק את היוסר ניים שלו- אולי גם את האיפי) תלונה במשטרה?? תודה!

משהו ...

כשמדובר בעבירה פלילית, הפרשנות היא לטובת הנאשם וגם ספק יפעל לטובתו. לכן, אני מניח שהעובדה שמישהו הצליח באמצעות תוכנה לשיתוף קבצים, להוריד תמונה שהיתה במחשב של הנאשם - לא תיחשב כאילו שהנאשם "הפיץ" את התמונה. כבר כתבתי לך לפני כמה ימים את דעתי על כך שלא שווה לך להתלונן. מהשאלות שלך נראה שאתה עומד על זה. בסדר, זכותך, אבל במקום לחזור ולשאול כאן, אולי עדיף שתלך למשטרה, תגיש תלונה ותראה מה יקרה. אנא שתף אותנו בחוויותיך מהמפגש עם אנשי המשטרה.

duvdevanim

New member
ירדתי המעניין כבר... הסבירו לי

שחויות מהמשטרה הם "לא כל כך כיפיות" , וכמו כן הם לא מתעסקים עם ענינים שכאלו של פורנוגרפיה באינרטנט ברצינות- וביחוד בתוכנה לשיתוף קבצים..

למעלה