שאלה חשובה

גרא.

New member
אתה אולי קצין,אבל אינך ג´נטלמן...

סגנון הדיבור שלך לא מקובל עלי,גם אם דעתך שונה משלי,איני מוכן לסגנון כזה של דיבור.ולגבי הצלחתך כקצין בתפקיד ניהולי,אתה לא במקרה בתפקיד הזה, מרבית אלה השואפים להגיע לקצונה,חולמים על תפקיד פיקודי,ולא להנמק כקצין שלישות,או אפסנאות..ולבטח שמעת,על השימוש הנרחב בצבא בשאלונים סוציומטריים,להערכת כושר המנהיגות של הקצין המיועד.אין לי ספק,שאם אכן אתה סובל מחרדה חברתית,הקרירה הצבאית שלך זורמת בכיוון שונה,מאלה שאינם כל כך מתקשים ביצירת יחסי אנוש..ואם אני טועה,אנא תקן אותי...

גרא.

New member
קצין וג´נטלמן,לא במקרה אתה ראש

פרוייקט תוכנה.אני בטוח שהכישורים האינטלקטואליים שלך,הם גבוהים ביותר.אבל,שים לב,כפי שבקשתי להדגיש,אי אפשר לעסוק בפסיכולוגיה ללא יכולת לאינטראקצייה מיידית וטובה עם אנשים,ללא יכולת לאמפטיה, ללא מיומנויות חברתיות מתאימות..שווה בנפשך,שבכל מפגש עם יחיד או קבוצה,במקום להקשיב,להגיב ולהיות אמפטי,אתה ,כן אתה,כדבריך עסוק בהתמודדות עם הפחדים שלך.לא במקרה מאד קשה להתקבל ללימודי פסיכולוגיה באוניברסיטאות,למרות שלמרבית הפונים,ציונים גבוהים מאד בבגרות,ובפסיכומטרי,רבים נפסלים בגלל אישיותם,וקשייהם באינטראקציות חברתיות...אישית,הגישה שלי להתמודד עד כמה שאפשר עם האמת..ולא להחליק בדברי כיבושין,ובדברי נועם את המצב..אכן המסר שרציתי להעביר היה,אם אכן את סובלת אינך מתאימה לעתודה,כל עוד את סובלת מזה.אפשר לטפל בכך,אבל היא,הפונה,הצהירה שאין לה כסף כדי לשלם עבור השתתפות בסדנא מתאימה...אני מאמין שהשלייה עצמית,הופכת לבסוף לאשלייה,לאכזבה ולתסכול מתמשך..אגב,במקום חרתה,צריך לכתוב כמובן,חרה... ולבסוף,הדעות שלנו שונות אמנם,אבל לי הזכות לומר את שלי,ואתה את שלך, בצורה הוגנת,נקייה,ותרבותית,ובעיקר ללא שפוט הכותב.

שאלה חשובה

בתור מועמדת לעתודה עלי לעבור,כמו כולם,את מבחני המיון במכון שפי קינן. המיון כולל מבחנים רבים שרובם לא מפריעים לי ואני לא נותנת את דעתי יותר מדי עליהם. יש רק מבחן אחד שהולך להיות בעייתי בשבילי ועלול לפי הבנתי להכשיל אותי. לפי מה שהבנתי נקרא הדבר "דינמיקה קבוצתית". משמע-מושיבים אותי בקבוצה עם עוד כמה מועמדים ופסיכולוגים-שבוחנים את ההתנהגות שלי. אנחנו אמורים להיפתח ולדבר עם האנשים שם ולא להיות סגורים ולהשתתף בדיון,להתווכח ולהעלות הצעות שונות,וממה שהבנתי..."לקטול" אותם. מה שאומר להרגיש הכי חופשי והכי נוח בעולם עם אנשים שבחיים לא ראיתי. הבעייה היא שאני סובלת מאז שאני מכירה את עצמי מחרדה חברתית. כשאני נמצאת עם אדם אחד אני מביעה את עצמי בצורה מלאה, חופשית,פתוחה ומשוחררת. כל זה נפסק ברגע שמצתרף אלינו עוד בן אדם-יכול להיות אפילו מישהו שאני מכירה-ובכל זאת מרגע זה אני מרגישה שהדבר היחיד שאני רוצה זה להיעלם מהמקום ומרגישה מיותרת. עבורי מסמל המבחן הזה את הסיוט ממני נמנעתי מאז ומתמיד-עם קבוצת אנשים לא מוכרת כמו ילדים חדשים בכיתה הייתי יוצרת קשר רק שנה לאחר שהכרתי אותם...ומעולם לא הייתי משתתפת בויכוחים ובטח שלא "קוטלת" אחרים. הייתי תמיד נמנעת ממצבים כאלה כי לא הרגשתי בנוח איתם-ועכשיו מכריחים אותי בכוח להיכנס למצב הלא נעים הזה למשך זמן מסוים ואני צריכה להוכיח...את מה שבעצם אני לא ואף פעם לא הייתי. שאלתי היא...בהנחה שהמבחן הוא בעוד מספר שבועות ומצבי הכספי לא מאפשר לי טיפול פסיכולוגי שנקרא דינמיקה קבוצתית שבו עוזרים להתמודד עם הבעיה לפי מיטב הבנתי..איך אני יכולה להתאמן לקראת המבחן? האם אפשרי לשנות או לנסות בכל מקרה משהו שבחיים לא הייתי מסוגלת אליו? האם זאת בעיה שניתנת בכלל לשינוי? או שעלי לוותר מראש על מסלול העתודה בגלל שאני "מאותגרת חברתית"?...והאם חרדה חברתית מהווה מגבלה כלשהיא ברצוני להיות פסיכולוגית בעתיד? תודה מראש

shiraa

New member
תהיה אתה עצמך

אני הייתי שותפה לדינמיקה קבוצתית במסגרת מבחן שעשיתי לקראת תפקיד ניהולי. אכן זה מעורר מעט חרדה. אך אל לך להכנס לפאניקה. פשוט תהיה אתה עצמך. אם תרצה אספר לך על הדינמיקה שאני עברתי. בעיקרון המטרה שלה היא לזהות את מקומך ברמות שונות בקבוצת עבודה: אופי עבודתך, אופי הקשר שאתה יוצר עם חבריך לקבוצה, האופן שבו אתה מקבל החלטות, מקומך- דומיננטי, מתפשר, לוחם וכו´. בהצלחה

תגובה

דבר ראשון אני בת :) מה שאת אומרת בעצם זה שהם רק רוצים לזהות תכונות ספציפיות שלי שקשורים לתפקיד אותו אני אעשה ועצם העובדה שאני לא "אעבור" את המבחן בהצלחה לא הוא זה שיקבע את קבלתי לעתודה? תודה על העזרה

shiraa

New member
,תגובה

לא מבינה מה הקשר בין מבחנים לעתודה לבין דינמיקה קבוצתית. אם אני מבינה נכון מדובר בתכנית לימודים כלשהי. אם כך למה את צריכה לעבור דינמיקה קבוצתית? ואם מדובר בקבלה לעבודה- אז בעיקרון הדינמיקה הקבוצתית בתוך המכלול הגדול של המבחן כולו אמורים לקבוע את התאמתך או אי התאמתך. ואם התאמתך- באיזו מידה, לאיזה תפקיד בדיוק, איזה סוג של עובד/מנהל תהיי וכו´

...

הם בודקים התאמה לקצונה-לפי מה שהבנתי לא מזמן המטרה של העתודה היא שמי שיסיים את הלימודים ישתלב בצבא כקצין אקדמי אז הם בודקים התאמה לזה.

shiraa

New member
תגובה

כדאי שתקראי קצת על דינמיקה קבוצתית. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

גרא.

New member
צר לי,אם אכן את סובלת מחרדה חברתית

וכפי שאת מתארת את הכישורים החברתיים שלך,כנראה שלפי שעה את אינך מתאימה לצפיות שיש מהמועמדים לעתודה האקדמאית.משמעות המבחן בדינמיקה קבוצתית אינה להעריך את היכולת שלך "לקטול" אחרים..אלא המטרה העיקרית היא להעריך האם יש לך כישורי מנהיגות..האם את אחת כזו שאנשים מקשיבים לה,ומוכנים גם לעשות את מה שהיא מבקשת,או מורה להם? בדינמיקה הקבוצתית ,מבקשים לראות גם אם את מודעת לרגשותייך,מסוגלת לשלוט בהם.והאם את יכולה להיות אמפתית? האם את נכנעת ללחץ קבוצתי? או מסוגלת לעשות מה בראש שלך,לפי שיקולייך את.האם את מוחצנת באישיותך (אקטרוורטית),או מופנמת (אינטרוורטית)? כיצד את מגיבה במצבי לחץ,שמן הסתם עולים בקבוצה,נסוגה? מתקיפה? או מסתגלת.. ויש עוד פרמטרים הקשורים להתנהגותך ואישיותך,שאפשר להעריך בתהליך הדינמיקה הקבוצתית. כך אם את חשה באמת,כפי שתיארת כסובלת מחרדה חברתית, הסיכוי שלך להצליח במבחני המיון,נמוך מאד, גם אם תבריקי ותצטייני בשאר התחומים.ולכן אולי כדאי לך לוותר על הרעיון להתקבל לעתודה האקדמאית, או..לחפש את המימון המתאים,אולי בעבודה בחופש הגדול,כדי להצטרף לסדנה בדינמיקה קבוצתית..כאשר הרווח שלך יהיה,לא רק הגדלת הסיכוי להתקבל לעתודה,אלא מבחינה אישית..שפור המיומנויות החברתיות שלך.קל וחומר,אם בכוונתך להיות פסיכולוגית בעתיד,תכונות כאלה,מעבר לרבות אחרות,הן חיוניות ביותר.בהצלחה.

עילית33

New member
שלום לך.

לגבי לימודי פסיכולוגיה: הלימודים כוללים אינספור סדנאות דינמיקה שונות ומשונות ועלייך להיות מוכנה לזה שההכשרה לפסיכולוגיה אינה רק קריאת מאמרים וכתיבת עבודות אלא מגוון רחב של התמודדיות אישיות וחברתיות בקבוצה. האם עלייך לוותר על לימודי פסיכולוגיה בגלל זה? לדעתי לא ולא! באותה מידה, אם את רוצה מאוד את מסלול העתודה הזה, לכי עליו..מכל התנסות בחיים אנו למדים וגדלים. לכי ותיראי מה זה בכלל דינמיקה קבוצתית ואיך היא מתנהלת, יכול להיות שתפתיעי את עצמך. בשאלה יהא עד כמה תתני לאותה חרדה חברתית לשלוט בחייך, האם באמת תוותרי על כל חלומותייך בגללה? עצתי לך: בראש ובראשונה פני לטיפול כלשהו שיעזר לך להעמיק את היכרותך עם עצמך ועם התופעה שמפריעה לך בחיים. המקביל, נסי להתעמת עם התחושות ואל תוותרי להם למרות שזה קשה מאוד מאוד, והיה ותצליחי, ולו במעט לעמוד מול החרדה, הרי שכבר עשית צעד חריפוי עצמי. בהצלחה

לכל מי שענה לי ../images/Emo140.gif

רציתי להבהיר כמה נקודות. קודם כל הרצון שלי להתקבל לעתודה לא בדיוק מוגדר כחלום אצלי. תמיד ראיתי את זה בתור אופציה. בעיקר החלטתי לנסות להתקבל לעתודה בגלל המענק הכספי של 10,000 ש"ח לשנת לימוד, וגם כי הייתי מעוניינת בתפקיד שקשור לפסיכולוגיה, מה שלא ניתן לי במסגרת ה"מנילה". כמה שזה אולי נשמע טיפשי אבל את העובדה שזהו מסלול המיועד לקצונה גיליתי לפני זמן לא רב. חשבתי שמתקבלים על סמך ציונים בלבד ולא על סמך האופי שלי. אני מודעת כבר הרבה זמן לבעיה הזאת ומעולם לא חלמתי על תפקיד פיקודי-אני גם לא אוהבת את זה. הרצון שלי להתקבל לעתודה לא כרוך בשום סיבה "צבאית". גם לא מעניין אותי המעמד שאני אקבל שם וכל מיני דרגות מוזרות שבחיים שלי לא שמעתי :). סך הכל אני רוצה לעשות תפקיד בצבא שיש בו מידה מסויימת של פסיכולוגיה כי זה התחום שלי לעבודה מקצועית בעתיד וזה מאוד מעניין אותי. בקשר לטיפולי דינמיקה קבוצתית שהצעתם לי כאן-ההתלבטות שלי בנוגע לכך חוץ מהסיבה הכספית היא שיש לי ניסיון "צולע" עם פסיכולוגים מהעבר-למרות שכמה אבסורדי-גם אני רוצה להיות פסיכולוגית. מכמה פגישות שהיו לי לפני שנתיים קיבלתי רושם שהתפקיד שלי בטיפול הוא מינימלי...הבן אדם שישב מולי היה בטוח בעצמו ובדעותיו וזה רק הכניס אותי ללחץ והתנגדות ברמה כזאת שב3 מתוך 4 פגישות לא יכולתי להסתכל לו בעיניים-עד כדי כך לא קיבלתי את מה שהוא אומר. בהמשך הסתבר שאני הייתי הצודקת ומה שעשיתי היה ללכת עם הלב והאמונה שלי. דבר פשוט שמעולם לא הוזכר בשיחות. ההתמקדות הייתה יותר ב"אני צודק ואת טועה". אולי קצת קשה להבין כי אתם לא יודעים מה היה המקרה בדיוק אבל השורה התחתונה היא-יש לי קצת חוסר אמון בפסיכולוגים :) בכל מקרה...ברור לי שאסור להסיק מסקנות על סמך בן אדם אחד ואני מקווה שאני אעבור טיפול זה בזמן הקרוב-ולמי שכתב לי על "גהה"-קראתי פעם על הטיפול שם. לצערי אני גרה באזור הקריות וזה בעיה של מרחק. בכל מקרה תודה רבה לכולכם על התשובות והיחס.

למעלה