שאלה חשובה

dj brick city

New member
שאלה חשובה

הכנתי קובץ באילוסטרטור והשתמשתי ב100 אחוז שחור כאשר העברתי לפוטושופ שמתי לב שהשחור הוא לא בדיוק שחור חזק ובשביל לקבל שחור חזק בפוטושופ יש לשים את הערכים C=75 M=68 Y=67 K=90 בדקתי את הפרופילים בשני התוכנות והם דומות למה זה ככה? אני מעלה 2 דוגמאות הראשונה זה הקובץ שהעברתי מאילוסטרטור לפוטושופ (תוכלו לראות את ההבדל בין השחור של הפוטושופ לשחור שמיובא מאילוסטרטור) השניה זה קובץ שיוצא ישירות מאילוסטרטור (אין בעיה של שחור) תודה למי שיענה:)

pulse11

New member
לפני העברה לפוטושופ

שנה את מאפייני המסמך ל-RGB. בחר את האובייקט וצבע אותו בשחור מחדש. כשתעביר לפוטשופ (שיהיה במודל CMYK) - ההמרה תהיה כמו שאתה רוצה. זו שיטה עקומה - אך תעבוד. הסבר: כאשר אתה ממיר שחור RGB ל-CMYK אתה מקבל שחור "עשיר" - מלבד K נוספים ערכים בערוצי צבע נוספים.

dj brick city

New member
תודה על התגובה

אני תמיד עובד עם CYMK וזה גם הפיתרון שאני עושה תמיד פשוט חשבתי שזה אולי משהו בהגדרות שלי. למה אין תאימות בין הצבעים של התוכנות מישהו יודע?

אורןאל

New member
יש תאימות.

100 אחוז בערוץ השחור בלבד, זה לא שחור מלא ועשיר, אלא אפור כהה עכור - תנסה להדפיס כזה בפרוסס ותראה בעצמך. אז מדוע שפוטושופ יתרגם אותו לגוון שחור מלא?

dj brick city

New member
למה לא?

למה שאני מיצא מאילוס ב CYMK ב 100 אחוז בערוץ השחור אני מקבל שחור עשיר ובפוטושופ את השחור העכור הזה? מה הסיבה להבדל הזה? גם בהדפסה ההבדל נראה לעין

אורןאל

New member
מיצא מאילוס להיכן? באיזה פורמט?

וצופה בקובץ באיזו תוכנה? אני מבטיח לך שאם אתה יוצר באילוס אובייקטים ב 100 אחוז שחור בלבד, מיצא ל pdf בפורמט cmyk, ושולח לדפוס פרוסס, תקבל שחור עכור. חותם לך. זה לא קשור לתוכנה - זאת תכונה של הפנטון שחור פרוסס. ואם לא - אז זה אומר שביצעת איזו המרה לא סטנדרטית בדרך.

שלום לך,

הן בפוטושופ והן באילוסטראטור כשאנחנו קובעים צבע שחור טהור וממלאים עמו אובייקט כלשהו, אנחנו מתעלמים מן הפרופיל אשר הגדרנו במרחב cmyk. לעומת זאת, אם נשתמש במילוי צבע מתוך default fill and stroke מתוך אילוסטרטור (זאת אומרת נלחץ ונשנה ביניהם, נראה מיד שגם ערך של k100 והשאר אפס יתפרקו לשחור עשיר), ברירת המחדל של התוכנה להתייחס לשחור על-פי הפרופיל cmyk שקבענו. כך גם בפוטושופ. זאת אומרת כל שחור טהור עובר המרה לפרופיל cmyk ומתפרק בחזרה למספרים שנקבעו לפי טיב הפרופיל. כל פרופיל מפרק אחרת. דוגמה: אם נתנו k100 ובשאר הצבעים אפס ומיד נלחץ בחלונית default fill and stroke באילוסטראטור ונשנה לשחור, נראה מיד שהשחור התפארק. כך גם בפוטושופ. אם נפתח מסמך במוד cmyk ונקבע לו k100 ובשאר אפס ומיד נלחץ default foreground מיד נראה שהשחור התפארק על-פי פרופיל cmyk שקבענו. וזוהי הסיבה מדוע ציינת "ובשביל לקבל שחור חזק בפוטושופ יש לשים את הערכים C=75 M=68 Y=67 K=90...".מיכון שפוטושופ אין בה תצוגה של שחור עשיר אלא אך ורק על-פי הנתונים שנתנו וכך היא גם תציג אותו. הסיבה מדוע בהדפסה של שחור טהור (K100) מאילוסטרטור יוצא לך עשיר מיכון שבעת הדפסה למדפסת שולחנית שאינה Postscript , שחור CMYK טהור יוצא כשחור משחור (RGB=000) אם ציינו את האופציה שחור עשיר ליצוא במאפייני אילוסטרטור. לכן כשאנחנו מעבירים שחור טהור (k100) לתוכנת פוטושופ, עלינו לוודא שהשתמשנו בשחור טהור בפוטושופ ולא שחור default foreground. שכאמור משתשמש בשחור על-פי פרופיל cmyk ולא שחור טהור. כשנעשה כל זה לא נראה כל הבדל בין השחור של אילוסטרטור לפוטושופ. בהצלחה ויום טוב

למעלה