שאלה חשובה !!!

שאלה חשובה !!!

האם מישהי\מישהו עבר מיפוי עצמות ???? ואם כן איך הגבתם אחרי המיפוי.. איך זה השפיע והאם כדאי ? תודה, בשמת

gaia20

New member
זו בדיקה לבריחת סידן?

זכור לי שעשיתי בדיקה כזאת, אם אנחנו מדברות על אותו הדבר. לא זכור לי שהיתה איזשהי תגובה מיוחדת.

ל3

New member
מיפוי עצמות

עשיתי את הבדיקה הזאת לפני שנים. מכניסים אותך למכונה אחרי שמזריקים לך יוד ומצלמים. הבדיקה אינה כואבת ולא צריכות להיות כל השלכות אחרי זה. הדרי, הבדיקה לבריחת סידן היא צפיפות עצם שאפרופו עשיתי אותה היום בעקבות שימוש ממושך בסטרואידים

gaia20

New member
אה...נכון...בלבלתי......../images/Emo122.gif

טוב, אז לא עשיתי מיפוי עצמות

מיפוי עצמות, מזריקים חומר

רדיואקטיבי, שולחים אותך הביתה לכמה שעות ואחר כך מצלמים את כל הגוף, יש לי חשד לשבר בעצם הזנב, ורק במיפוי עצמות אפשר לראות בוודאות, אך בגלל הקרינה החזקה אני לא בטוחה שזה טוב לחולי לופוס, ואם מישהי עברה אשמח לדעת על תגובות של הגוף לאחר הבדיקה, בדיעבד.

גימבה

New member
איך הגעת לזה ששולחים אותך הבייתה?

מזריקים את החומר ואת יושבת שם ושותה איזה 2 ליטר מים, אחרי זה מצלמים אותך חצי שעה בערך או קצת יותר וזהו. עשיתי את הבדיקה לפני שנים אין שום תגובה של הגוף לקרינה. אם זה לא היה בטוח לחולי לופוס אני מניחה שהיו מציעים אלטרנטיבה. חוץ מזה הבדיקה לא נעשית בלייזר וזה מה שאסור לחולי לופוס.

היי בשמת

אני עברתי מיפוי עצמות בדיוק לפני שנה ואפילו הלכתי עם חום כי הייתי חולה אז בשפעת זו בדיקה לגמרי לא מורגשת ויחסית קלה מזריקים לך חומר רדיו אקטיבי שאת לא ממש מרגישה בו ואת צריכה לשתות הרבה מים כדי לפזר היטב את החומר בגוף אחר-כך את פשוט עושה את הבדיקה קצת כמו CT אין שום חשש אין תופעות לוואי בדרך כלל מהזריקה והיא בדיקה חשובה כדי להיות בטוחים שאין פגיעה בעצם מכל סיבה שהיא זהו............. בהצלחה

גם אני עשיתי את זה..

זה ממש לא כואב זה רק זריקה עשיתי את זה כי כאב לי הגב ממש הרבה זמן ואין לזה שום תופעות או משו כזהה.. בהצלחה:)

למעלה