שאלה חשובה!!!!

hppavilion

New member
שאלה חשובה!!!!

האם אפשר לשנמך כל מחשב נייד מ- VISTA ל- XP ואם כן איך עושים זאת? וגם אם למשל אני משנמך ל- XP אז אפשר לקבל את הדיסק של ויסטה? ושאלה אחרונה, אם יש לי דיסק של XP PRO למחשב נייח הוא יתקבל בשלום במחשב נייד? אולי יהיו יותר שאלות אבל אלו לבינתיים. בדורה איתי.

kobi 23

New member
תשובה

ניתן לשנמך רק את גירסאות אולטימייט וביזנס. לגבי הדיסק של הויסטה אתה צריך לבדוק את זה עם הספק שלך (לי לנובו שלחו כמה דיסקים) אם יש לך דיסק של XP PRO אין בעיה שהוא יתקבל בנייד אך יש בעיה של רישיון. אם יש לך רישיון OEM אז כביכול לא תוכל להשתמש בו ,הרישוי הזה ניתן בעיקרון למחשב אחד ספציפי. אם יש לך רישיון RETAIL אז אין שום בעיה של רישיו מלבד שהמערכת לא תהיה מותקנת במחשב מחובר לרשת.או בכלל. יש לציין שכל מה שאמרתי הוא בכפוף לרישוי ותמיד אפשר למצוא את האופציות הלא כ"כ חוקיות. ועוד משהו,ייתכן שתוכל להשתמש בXP למרות שיש לך OEM,למרות עניין הרישוי המגביל אצלי זה דווקא עבד לאחר שקניתי מחשב חדש.פשוט התקשרתי וביקשתי אקטיבציה והם נתנו לי בלי בעיה.

hppavilion

New member
אז רגע אחד

אם יש לי VISTA PREMIUM אז אני לא יכול לשנמך? ואם כן אז דיסק של XP PRO שהותקן במחשב יכול לעבוד על זה? ובכל זאת תודה על העזרה.

hppavilion

New member
ועוד משהו

אם אי אפשר לשנמך ל-XP אז אפשר לבקש עם XP PRO? (אני קונה מחברת HP אני יודע שאתה לא אוהב אותה)

Jan22

New member
אם רשום שנייד מגיע עם גירסה X

ואתה רוצה גירסא Y ,רוב הסיכויים שתצטרך לשלם על זה. הנייד יוצא מהחברה עם אותה גירסא X ,אתה רוצה משהו אחר ולכן תאלץ לשלם על זה. גירסאות שניתנות להמרה (או לפי המילה המונפצת - ''שינמוך'') הם BUSINESS/ULTIMATE .

kobi 23

New member
כמו שאמרתי

הגירסאות היחידות הנתנות לשנמוך הן ביזנס ואולטימייט. כמו שרועי אמר HP לא נותנת אפשרות בחירה בין שתי המערכות הפעלה.משום מה הם מתעקשים לשווק אותה,גם במחשבים מאוד בסיסיים.לפי דעתי זו טעות שהם חייבים לשנות. אתה יכול לנסות להתקין את הXP אך יהיו לך בעיות של רישיוי.אלא אם זו גירסת RETAIL שיכולה להיות מותקנת על כל מחשב,בתנאי שרק באחד. האופציה היחידה שלך היא או לקנות XP במחיר מלא עם רישיון או האופציה הלא חוקית שאני לא אפרט. אני לא שונא את HP ,,פשוט יש שלושה דברים שאני לא אוהב אצלם,1 העובדה שהם מתעקשים להמליץ על ויסטה. הסיבה השניה היא הסדרה ששמה הוא הניק שלך. הסיבה השלישית היא השרות הלקוי ששמעתי כ"כ הרבה דברים רעים עליו.

hppavilion

New member
אז רגע מה אתה אומר

שאני יכול לשנמך ל- XP PRO גם אם זה לא ביזנס או אולטימייט (אין לי בעיה עם רישוי)? ואתה בטוח ש- HP לא נותנים אפשרות לקנות מחשב עם XP PRO אם כן אז תודיע לי? תודה.

RoyBO

New member
אתה לא יכול לשנמך לXP אם אין לך ויסטה ביזנס

או אולטימייט. אתה יכול לפרמט ולהתקין לבד. אבל אז יש עניין של חוקיות וכל זה ואני לא בטוח מה ההשפעה של הפעולה הזו על האחריות.

kobi 23

New member
כן

אבל אם אתה מעוניין באופציה החוקית אתה חייב לקנות XP חדש. העניין של השנמוך הוא שאפשר לעבוד על XP עם אותו רישיון של ויסטה

hppavilion

New member
אין לי בעיה עם זה

לי במחשב הנייח שלי יש XP PRO לא מקורי והוא בלי בעיות בקיצור אין לי בעיה עם זה אז נתייחס לעובדות

kobi 23

New member
מה אני אגיד לך

אם אין לך בעיה של רישיון אז אין לך בעיה.רק יש את הבעיה של האחריות. לגבי המחשב ,נראה לי שאתה יותר מדי משוחד על הפאוווילון. אז איך אני אמליץ לך על משהו שאתה לא אוהב

hppavilion

New member
אז יש לך הצעות למחשב אחר

כי אני פתוח להרבה הצעות אני רשמתי אם אפשר לקבל הצעות והציעו לי את ה HP PAVILION DV6515 ואני אגיד לך מי הציע לי את המחשבהזה Jan22 אני אמרתי שלא אכפת לי איזה מחשב העיקר שיהיה בצרכים שלי והציעו לי את זה את בבקשה לא לומר משוחד בסדר.

baraka5

New member
שים לב

יכולה להיות בעיה מאד גדולה להתקין XP על מחשב נייד חדש שמגיע עם מערכת ויסטה מותקנת במקור ואסביר . הכוננים החדשים לא מזהים לרוב את דיסק ההתקנה של XP גם אם הוא מקורי ובר התקנה , יש צורך להיכנס לביוס ולשנות הגדרות , ולעיתים יש צורך להתקין דרייברי SATA מכונן פלופי ( חיצוני ) לפני הרצת ההתקנה . עוד , ישנם לא מעט חברות ויצרנים שמשום מה כבר לא מספקים באתרים שלהם את כל הדרייברים הנחוצים למחשבים הניידים החדשים מתוצרתם בעבור מערכות הפעלה XP , בעבור ויסטה זה כבר סיפור אחר ( לרוב תמצא את כל הדרייברים הנחוצים ) אז הצעתי היא זו - לפני שאתה רץ למחוק מערכת הפעלה אחת כדי להתקין אחרת , בדוק היטב את הנושא . בהצלחה .

kobi 23

New member
יפה

מה שהתכוונתי רק במילים יותר מובנות.חחחה לפעמים גם אני לא מבין מה שכתבתי.

hppavilion

New member
אם יש הצעות למחשב נייד אחר אז...

להלן הצרכים למחשב נייד (תקציב 6K +/-) אופיס, אינטרנט, קצת משחקים קטנים, ועוד... עכשיו אני רוצה שיהיה מסך טוב ואיכותי וחשוב מצלמה מובנית אני רוצה גם שיהיה 1G ראם לפחות ומקום גדול בדיסק הקשיח רצוי לא משקל כבד כל כך עד 3.5 ק"ג ושיהיה מהיר וחיבורים כמו USB2.0 וכדו'... חשוב גם שיהיה כרטיס מסך סביר לא מפלצתי ולא זכרות שתופי רק ייעודי וגם מסך "15.4 ומקלדת נוחה ואחד הדברים הכי חשובים מסך מגע כזה לעכבר ולא נקודה אדומה באמצע אוקיי רצוי שיהיה XP ואם יש רק ויסטה אז רצוי שיהיה אפשר להחליף ל- XP

Jan22

New member
את החומרה שאתה צריך ,יודע ?

אם כך ,אז מה הבעיה להיכנס לזאפ ולהשקיע רבע שעה ולאתר דגמים ? לפי מה שאתה מתאר אתה די סגור על מה שאתה מחפש. משחקים קטנים ? תגדיר קטנים ? גולדן אקס ? הנסיך הפרסי VGA (זה שתופס חצי מגה)? תהיה ספציפי וככה יהיה אפשר יותר לעזור לך. אם אתה מחפש נייד למשחקים ברמה סבירה אז עדיפות לקחת מינימום GMA950 (שיתופי) ,אבל בתקציב ה6K אפשר כבר למצוא לפחות 7300/X1300 + . *שיהיה מהיר ? תגדיר מהיר ? אתה רוצה שWORD ירוץ לך מהר ,או ש3DMAX ירוץ לך מהר ? *מקלדת נוחה ? כולן נוחות ,השאלה היא רמת העמידות של המקלדת .יש מקלדות שהקשה על מקש היא רכה (למשל ניידי LG שיצא לי לראות) ויש מקלדות כמו של לנובוN100 או R/T/X thinkpad שהקשה על מקש שם היא כמו לגעת ברצפה (פחות או יותר). *מסך טוב ואיכותי ? יש מבריק ויש לא מבריק ,יש רחב ויש רגיל (15.4/14.1 מול 15/14 וכו')...כולם טובים ואיכותיים אבל השאלה היא מה אתה מחפש.

למעלה