שאלה חשובה

שאלה חשובה

הי דר- -אם אתה זוכר כתבתי כאן לגבי הכלבה שלי בת 14 שעברה עיקור ומצאו לה 5 גידולי עטין שהוסרו ביומיים הראשונים היא הייתה אומנם חלשה אבל בסדר - עכשיו משום מה היא מדממת אני מנסה לשלול דימום פנימי כי הבטן לא נפוחה- האם זה מדד נכון?? היא משתוללת ופעילה -הרופאה אמרה שהיא לא יודעת מה זה בלי בדיקת דם כרגע אני מחכה קצת -כי הוצאתי המון כסף עליה היא נתנה לי סטרואידים שאמורים להגביר את ההחלמה שאלתי ממה הדימום יכול לנבוע לדעתך ??

לא לגמרי מבין

הי את מצליחה להבין מאיפה הדימום מגיע? מהחתך? מהבושת? ממקום אחר? לפני בדיקת דם, אני חושב שצריכה להיות בדיקה גופנית. היתה כזאת? מה הממצאים שלה? ולגבי הסטרואידים - את יודעת איזה וכמה? בזריקה? או בכדורים להמשך? התאור שלך נשמע לי מאד מדאיג ואני לא בטוח שכדאי לחכות עם זה הרבה, מקוה שיסתדר לטובה

כן

הדימום בא מאיזור איבר המין מדובר ב-פרדניזון 5 מג -פעם ביום (כדורים אזה מין בדיקה גופנית?-הוט רק הסתכלה ולדעתי באופן שטוח למדי אני אתן לזה יום נוסף -גם ככה צריך להוריד מחר את התפרים . תודה

החשד שלי

ולא חייב להיות שהוא נכון, לא ראיתי את הכלבה. הגורם העיקרי לדימום מהנרתיק לאחר עיקור הוא בעיות בהחלמה של התפר בגדם הרחם (החיבור לנרתיק). יש אפשרות של בניה מחדש של כלי דם, או דלקת מקומית באיזור התפרים. סטרואידים מעכבים החלמה של פצעים, כך שיתכן שיש לכך תרומה. קשה לאבחן את הבעיה. ספירת דם סביר שתהיה נורמלית, אלא אם היה אבדן משמעותי. יתכן ואולטראסאונד יתן אבחון מדוייק יותר. כאשר זה קרה לי, האבחון נעשה על סמך הסימנים וההיסטוריה, ללא אמצעים נוספים, ונכנסתי לתיקון נוסף בניתוח. במקרה של כלבה כל כך מבוגרת, הייתי רגוע יותר לברר קודם באולטראסאונד.

למעלה