שאלה חשובה

שאלה חשובה../images/Emo92.gif

אני לא בחורה דתיה אך חסידות ברסלב מושכת אותי פנימה , אני מתענינית וכבר מבינה שיש טוב בעולם , דבר אחד אני לא קולטת , מאז שהתחלתי לגלות את אלוהים הכל נעשה לי יותר קשה, כל פעם אני עולה מדרגה ועוד מדרגה ופתאום חוזרת להתחלה , יש כאלה שיקראו לזה "נסיונות". אני באמת לא מבינה למה צריך נסיונות למה אי אפשר שיהיה קל , אולי אם היה קל אז יותר ויותר אנשים היו מכירים באלוהים , כי הם לא היו צריכים להתעסק בבעיות שלהם כל הזמן, יכול להיות שאני לא כותבת במקום הנכון , אבל אני אורחת קבועה ומצאתי לנכון תודה

כנסי...

יש משפט שאומר "לפום צערה - אגרה" , כל שההתמודדות היא יותר קשה, כך השכר הוא יותר גדול. הקב"ה לא נותן צדקה, הוא נותן שכר(גם בעולם הזה וגם בעולם הבא) , "לחמה דכסופא", בשביל אלוקים, זה לחם של בושה, אלוקים לא נותן צדקה, אנחנו נותנים צדקה כי אנחנו לא מושלמים, אנחנו לא יכולים לסדר עבודה לכל האנושות. וד"א, ככל שעולים לאט לאט, יש יותר סיכוי להצליח. זה בלתי אפשרי, ביום אחד לא לקיים אף מצווה, לבצע את כל החטאים שיש, בוקר שאחיר להיות צדיק\ת הדור. כמו שלומדים למבחן, איזה סיכוי יותר גדול להצליח במבחן? ללמוד שבועיים לפני או לילה לפני? ברור ששבועיים לפני, אם עולים מהר בסולם תסכימי איתי שהסיכוי ליפול מהסולם הוא גדול יותר, אבל אם לאט לאט, צעד צעד מטפסים, נזהרים שלא ליפול אז גם לא נופלים. ואולי היה טוב שהיית מציינת במה מתבטאות נפילות שלך, איפה אתה נופלת, אולי אוכל לעזור. אגב, בת כמה את?

orya4

New member
אממ

ב"ה האמת שגם אני נתקלת באותם קשיים. של אני מרגישה שאני עולה ועולה לפעמים,ואז פתאום עשיתי משהו שאני מרגישה שלא הייתי צריכה לעשות,ואני מרגישה שאני חוזרת אחורה וזה לפעמים מאוד מתסכל אותי. ומדובר באמת על דברים שחוזרים על עצמם רוב הזמן,ספצפיים. מה אפשר לעשות???

אסור להתייאש משום דבר בחיים...

צריך להתחזק, מכל ניסיון לבנות את עצמנו. אני לא מזדהה עם המשפט "זה הכל או כלום", צריך לשאוף להכל, אבל את הכל לא משיגים בן לילה, זאת עבודה של שנים, בשום אופן לא להתייאש!

אני מאוד מבינה אותך

כי אני גם חוזרת בתשובה, וגם לי יש נפילות, אבל אני חושבת שנועדנו ללמוד מדברים קשים, כי רק כך אנחנו לומדים להעריך את הטוב..

תשובה

מה שעובר עלייך עובר על כולם,על הצדיקים הכי גדולים- כל זה העבר. אבל יש לנו את רבנו שמלמד אותנו למה צריך את כל הבלבולים והדמיונות, לפני שאדם עולה מדרגה אז הוא מוכרח לעבור דרך הדמיונות,בלבולים או מה שזה לא יהיה,ואי אפשר לחזור בתשובה בלעדיהם.. וכל הצדיקים שהיו מימות עלם גם הם עברו בכל הנ"ל רק שהם לא היו מייאשים עצמם.... "כשנופל אדם ממדרגתו ידע שמן השמיים הוא כי התרחקות תחילת התקרבות על כם נפל שיתעורר יותר להתקרב לה' יתברך ועצתו-שיתחיל מחדש לכנס בעבודת השם כיאלו לא התחיל עדיין כלל מעולם וזה כלל גדול בעבודת השם שצריכין ממש כל פעם להתחיל מחדש לבלי ליפול משום דבר שבעולם.." חזק ויאמץ לבך!! תאמיני שהירידה היא תכלית העליה ואין שום ירידה בעולם כלל,רק כל הנ"ל זה משום שצריכים לעלות דרגא והירידות הם בעצם מדרגות!! אין שום ייאוש בעולם כלל"

telush

New member
תשובה לכולכן

בסעיתא דשמיא איזה יופי שזכיתן להתחזק. זוהי כבר סיבה מאוד מאוד טובה לשמוח לא?! זכיתן לראות את האמת. אשריכם. "במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים". מהי המטרה שלנו בחיים עם הכל יהיה לנו קל?! יש לנו מטרה בחיים, להתקרב לה' יתברך וללמוד לעבוד אותו בצורה הכי נכונה ומקודשת. ובכדי להגיע לכך, אנחנו צריכים להתאמץ. כן, זה לא קל, למה? כי אם זה היה קל והיינו משיגים את זה מיד מה עוד נישאר לנו לעשות בעולם הזה? בעצם לא יהיה לנו עוד את "האתגר" הזה. אז המטרה של הנסיונות הנ"ל כביכול זה לגרום לנו לעבוד על המטרה הזאת. נכון, זה לא פשוט, אבל אסור להתייאש (שייאוש גורם עצבות ואז עבירה גוררת עבירה חס ושלום) ויש להתפלל לה' שיעזור לנו להתגבר על כל הקשיים והמניעות בעבודתו יתברך. מקווה שהצלחתי ואולי במעט לעזור לכן. אשרייכם! ה' תמיד בעזרכם. קבלו:
:)

וואו אני בשוק!!!

את חוזרת בתשובה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יישר כוייח גדול!!!! מאוד הייתי רוצה להגיד לך משהו אבל לא בפורום כזה כי לא נראה לי שאת יודעת עם מי את מדברת ואני חייבת לך מחילה מאוד גדולה!!!!!!!! אם את יכולה לשלוח לי איימיל כי התיבת המסרים פה לא טובה המחשב לא שלי גם..... (הוריי) [email protected] מי היה מאמין שאני ואת נהיה פה
בבקשה תשלחי לי הודעה אני רוצה להגיד לך משהו חוקרת!

למעלה