שאלה חשובה

shiranll

New member
שאלה חשובה../images/Emo70.gif

היום הייתה לנו הרצה לגבי נהיגה וזהירות בדרכים בכיתה [יב' הרבה עם רשיונות..] והמרצה אמר בשלב מסוים שלגבי החוק של 2 אנשים באוטו זה לא מחייב עד גיל 21 אם נגיד הוצאת רישיון בגיל 17 ונגמר לך תקופת "הנהג חדש" [כשנתיים] כלומר שמגיל 19 [מי שהוציא ב 17] יכול להסיע יותר מ 2 נוסעים. ואני שואלת זה באמת נכון? הוא טוען שכן ואמרתי לו שגם לא מצאתי שום דבר על זה באינטרנט או משהו.

shiranll

New member
חחח אפשר רק לדעת מהו המקור שלך?

לא חולקת רק רוצה לדעת =]

MrJacKasS

New member
המוח שלי

כשכתוב בבירור כל כך "נהג חדש מתחת לגיל 21 וכו'.." אז אני נוטה להבין את מה שכתוב כך גם כל הסובבים אותי טוענים אבל מה זה משנה, החוק יחול עליי לעוד קצת פחות משנתיים ככה שזה לא מעסיק אותי כרגע , ויהיו הבהרות לגביו בנובמבר 2006 כנראה.

insanity1

New member
אני יכול להגיד לך את המקור שלי....

גם אנחנו קיבלנו הרצאות בנושא נהיגה בטוחה ובשתיהן עלתה השאלה הזו. התשובה מפי קצין משטרת תנועה ומפי מפקח תנועה של משרד התחבורה היא שהחוק חל על נהג חדש בלבד, כלומר שאם הנהג הוציא רישיון בגיל 17 החוק לא יחול עליו בגיל 19.

shiranll

New member
חא גדול../images/Emo70.gif ועכשיו הבנתי גם את ה-

"פירצה" שהמרצה דיבר איתי עליה - בעצם הנהג חדש שלא הרבה שמים לב לזה. חח גדול!

wommer

New member
לפני כשבוע

הבהרתי את הנושא בפורום, אך כנראה אף אחד לא התייחס אלי. באתר של משרד התחבורה(או מה שזה לא יהיה) כתוב, נוהג חדש עד גיל 21. ובמאמרים של הפורום כתוב עד גיל 21. משמע שאתה צודק. וכדאי לשנות את זה במאמרים, שוב.

Superdror

New member
עד אשר לא תהיה לי אסמכתא וודאית לכך

שזה באמת עד תום תקופת הנהג החדש בלבד ולחילופין, לא עד גיל 21 בכל מקרה, אני לא אשנה את זה במאמרים - ומאחר וזה גם לא רלוונטי לפחות עוד 11 חודש, וואטאבר. אם אני מטעה אתכם - הרי שאין לכך שום השלכות ואף אחד לא יענש.

NewUser4

New member
ובפעם המאה...

לא ברור מנוסח החוק עד מתי החוק תקף (עד סוף תקופת ה"נהג חדש" או עד גיל 21 בכל מקרה). בעבר כבר כתבתי בפירוט מדוע לדעתי החוק חל עד גיל 21 בכל מקרה, ולא עד תום תקופת הנהג החדש. כרגע, אין קביעה חד משמעית בעניין ולכן יהיה זה מטעה לכתוב שהדבר חל רק עד סוף תקופת הנהג החדש.

למעלה