שאלה חשובה!!

navonlaw

New member
שאלה חשובה!!../images/Emo178.gif

היםו הייתי אצל פרופ' מרגליות משערי צדק בירושלים. אני אחרי ניתוח להסרת צסטה מסוג אנדו' מאוגוסט 2005, לא מצליחה להעכנס להריון. סיפרתי שיש לי אנדו' והוא אמר שהטופס ניתוח לא מספק (זה כבר גילית בזכותכן) ולכן הוציא מכתב לבית החולים לבדוק זאת. לא אלאה אתכן בפרטים אבל הוא ממליץ על טיפול הורמונלי ב FSH מה זה? ן- PUREGON שאלתי מהלחץ אם זה יכול לעשות ציסטות והוא חד משמעי אמר שלא. יש לכן מידע ? מישהי יודעת מה זה אומר? תעזרו לי כי אין לי מושג מה לעשות ניכר שהוא מבין באנדו' הוא הסביר לי איך זה נוצר ושבארץ מדובר על חמישה אחוזים כשבארה"ב המדובר בתופעה נרחבת של 25% !!! בקיצור - מישהי יודעת מה הסיכון אם כדאי בכלל להתחיל להזריק ? אגב- אני כבר חודשים מתחמקת מצילום רחם אצל רופא אחר - ולא עשיתי- כשאי להתחיל טיפול הורמונלי ללא צילום? HELP תודה .

מצטערת לא יכולה לעזור אבל

מאמינה שבקרוב המנהלות יוכלו לעזור לך (לא מכירה את השיטות האלה אשמח ללמוד)

ר ו מ י ה

New member
פרוטוקול טיפולים

ישנם מספר סוגי טיפולים (הורמונים בלבד, הזרעות והפרייה חוץ גופית) אך הנטייה היא להפנות נשים עם אנדו' שלא הצליחו להרות באופן טבעי , ישירות למחלקת ה-IVF . מדבריך לא ברור באיזה סוג טיפול פרופ' מרגליות בחר, האם בהורמונים, הזרעות או IVF ? טענתו הנחושה שהורמונים אינם גורמים לציסטות בפירוש אינה נכונה! הורמונים בהחלט עלולים ללבות את המחלה וליצור ציסטות ולכן מקובל להיות בדיכוי בין טיפול לטיפול וזוהי אחת הסיבות שלא מומלץ לנשות האנדו' להיות בטיפולי "לייט" אלא לפנות ישירות לתותח הכבד- IVF . לגבי צילום רחם- שוב ישנה חשיבות איזה טיפול את מתחילה- אם מדובר בהורמונים בלבד או הזרעות ישנה חשיבות מירבית לביצוע צילום הרחם, היות ואם ימצא כי החצוצרות שלך חסומות אין טעם בטיפולים הללו מכיוון שהזרע והביצית במילא לא יפגשו. IVF פותר את הבעיה הנ"ל. צילום רחם יכול גם לגלות הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרות) על כל המשתמע. לגבי ההורמונים שהוא המליץ לך תוכלי לקרוא כאן (פורום פוריות).

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo191.gif רבותא רבותא ../images/Emo178.gif

פרוייקט חדש בעבודה שמכריח אותי באמת לעבוד
חוזרת הביתה בשעות מאוחרת ורצה אצה לאהובתי הספה
יחד

אז- חד משמעי שכן !!

גירוי השחלות מלבה את האנדו' וגורם להחרפת המחלה - נדירים המקרים שאין החמרה של המחלה בעקבות טיפולי פיריון. עכשיו את יודעת שיש סיכון- לא תזריקי? במהלך טיפולי פוריות מוכנסים הורמונים מסוגים שונים לגוף במינונים שונים - אף אחד לא מועיל לגוף. אם בחרת להפוך לאם ע"י ניסיון של להרות וללדת - זו הדרך. בהצלחה

טשומפי

New member
מצטרפת לרומיה ולבואינג

אני לא יודעת אם כבר התחלת או לא אז אני מקווה שהתגובה עדיין נדרשת... כדאי שתבררי איזה טיפול את מתחילה. אישית אני לא בטוחה שהייתי חוזרת היום להזרעות (האמת אני בטוחה שלא) ובטח ובטח לא לגירוי הורמונלי ללא הזרעה. לפני תחילת הטיפול אולי כדאי לדעת מה רמת האנדו' כדי להימנע מטיפולים מיותרים (שלמיטב ידיעתי ולצערי גם מנסיוני כן יכולים לגרום לליבוי של המחלה). אני מסכימה עם בואינג - אם את רוצה להרות ולא מצליחה וההרמונים הם הדרך היחידה האם באמת תחליטי לוותר על האפשרות הזו כי היא מזיקה? לדעתי מעטות הנשים שלא ניסו כלל (ואני מעריצה את הנשים שידעו למתוח את הקו ולהחליט שהן ניסו מספיק וכעת הן מפסיקות לפגוע בגוף שלהן ובחרו באמצעי אחר להביא ילדים). רק דרך אגב, שתי הערות לסיכום: לגבי שכיחות המחלה בארץ ובחו"ל - הסיבה שארה"ב השכיחות גבוהה יותר היא ששם נוטים לשלוח לניתוחי לפרסקופיה אבחנתיים הרבה יותר מאשר בארץ. עפ"י ספרות שקיימת ולדעת כמה מהמומחים שדיברתי איתם אנדו' נפוץ בארץ יותר מהאחוזים הרשמיים אלא שהוא פשוט לא מאובחן רשמית (מעריכים שאחוז מהנשים הלא מוסברות סובלות מאנדומטריוזיס). לגבי בגורם למחלה - ישנן מספר סברות כיצד נגרם אנדומטריוזיס אולם מדובר בסברות בלבד. אין גורם וודאי וידוע למחלה. בהצלחה בכל דרך שתבחרי. טשומפי.

טשומפי

New member
הזרעות

א. הן לא הוכיחו את עצמן אצלי (אבל זו לא ממש סיבה רפואית). ב. האנדו' שלי החמיר יותר בהזרעות מאשר ב - IVF (כנראה משום שבהזרעות לא הייתי עם דיכוי ארוך ובהפריות אני עם דיכוי ארוך) ולדעתי לא כדאי לבצע הזרעות עם דיכוי ארוך פשוט כי הטיפול שאמור להיות יותר פשוט הופך לארוך ומייגע (החיסכון היחיד הוא ההרדמה ואני לא בטוחה שההבדל כדאי לאור 2 הסיבות הבאות). ג. לפי המחקרים הקיימים לא מומלץ לנשים עם אנדו' חמור לעבור הזרעות אלא לעבור ישר להפריות. מעבר לכך שיש הוכחות סטטיסטיות שההזרעות אינן יעילות בנוכחות אנדומטריוזיס, יש גם תיאוריות לפיהן באנדו' הביציות גם נפגעות ולכן יש יתרון להפריה במעבדה (לא מתבזבזות יותר מדי ביציות שפשוט לא מופרות), תיאוריה אחרת מדברת על הפרשת ציטוקינים שפוגעים בתהליך ההפריה ואני בטוחה שיש עוד תיאוריות רבות. ד. בהפריות מתאפשרת החזרת מוקפאים (אם נוצרו) דבר שחוסך חודשים של גירוי הורמונלי (בהזרעות אין ספייר - כל חודש חייבים ליצור ביציות חדשות ע"י הורמונים נוספים), וכן ניתן לבצע החזרת מוקפאים גם בחודשים בהם לוקחים דקאפפטיל (ואז בין טיפול לטיפול את יכולה להיות בדיכוי). מאחר וההמלצה של נשים עם אנדו' היא או להיות בדיכוי או להיות בהריון, נראה לי שעם כל הרצון למינימום התערבות רפואית עדיף לנקוט בשיטה יותר אגרסיבית (כמות הורמונים רבה יותר בהפריות לעומת הזרעות) שלדעתי בסופו של דבר אמורה לחסוך בזמן החשיפה להורמונים ובזמן בו המערכת אינה נמצאת בדיכוי (וכן ראי סעיף ד' לעיל). זה ממש על קצה המזלג. אני בטוחה שיש לי עוד סיבות. טשומפי.

יישר כוח טשומפי ../images/Emo132.gif

את ממש אינציקלופדיה מהלכת, שחקת אותה עם הסיכומים שלך פה לאחרונה.

למעלה