שאלה חשובה

המתלמד 1

New member
שאלה חשובה../images/Emo124.gif

חברות וחברים! ממעט הניסיון שצברתי בשלושת החודשים האחרונים, בחיי המשותפים עם המסוקס, וכקורא ומשתתף מתמיד ומושבע בפורום מכובד זה, למדתי שהתהליך אותו עוברים היוצאים/ות, אינו תהליך קל בלשון המעטה. נראה שיש הרבה מאפיינים משותפים לכל הקבוצה הזאת. כמובן שקיים גם הציביון האישי של כל אחד ואחת.לצד ההתלבטויות שהם חלק טבעי של כל תהליך של שינוי משמעותי בחיים. נראה לי שהבחנתי בהתמודדות עם הרבה מאד רגשות אשמה, התלבטויות פילוסופיות שבאות לידי ביטוי בין השאר בפורום. כמו"כ, יש גם מנגנוני התמודדות משותפים כגון ציניות, הומור, סובלנות, פתיחות, ועשייה. טבעי הוא שבקבוצה גדולה שכזאת אשר בחלקה גם ממוסדת, כל אחד או אחת הוא תווך ומשענת עבור השני, וטבעי גם שתהייה קבוצת תמיכה לפחות בשלבים ההתחלתיים של התהליך. האם קיימת קבוצה כזאת? ואם לא, יש מקום לקבוצה כזאת?

אבזץ

New member
היי, אתה עדיין מתלמד!?...(ציניות..)

בחלק הממוסד קיימת קבוצת תמיכה, ואין כאן המקום לפרט... מנסיוני הקבוצה עזרה לי מאוד (בלי בדל של ציניות). לומר שהיא חיונית יהיה קצת מופרז (לדעתי). מקווה שעניתי לך, ובאופן פרטי אשמח להרחיב.

המתלמד 1

New member
תודה על תגובתך

בהחלט אשמח לשמוע על הקבוצה בתיבתו האישית של המסוקס, ולשוחח איתך. אולי במפגשים של הפורום?!

R a c h e

New member
שלום לך מתלמד, נעים להכיר!

אני לא יודעת מה חשים החברים שלי כאן, אבל לגבי הפורום הזה בהחלט משמש, בין השאר כקבוצת תמיכה. למרות שלא אומרים בכל פעם "שלום רחל, אוהבים אותך רחל"....אני בהחלט מרגישה שגם יוצאת כמוני עם רקע "קל" יותר מרבים אחרים פה וותק של 15 שנים "בחוץ" יכולה לצאת מורווחת מהחברות פה, השיתוף, האהדה, ההבנה הקבלה ועוד ועוד.... אם יש מקום לקבוצה כזאת? לדעתי לחלק אולי זה יתאים, את זה צריך כל אחד להחליט לבד, שווה היה לשאול. אז ברוך בואך! רחל.

בטח שיש!

אנחנו!! קבוצת תמיכה לכל דבר. בתחילת התהליך שלי שהיה לי קשה כתבתי על זה פה וקיבלתי את כל האהבה והחום שבעולם. אני זוכרת שפעם אחת נשברתי, הרגשתי ממש רע ובודדה וכתבתי פה שרשור. אתה יודע מה קרה לי ביומיים אחר כך? לא יכלתי ללכת בלי צלצול טלפון. כל הפורום צלצל לשאול אם הכל בסדר, או אם אני צריכה עזרה. שמגיע מצב שקצת קשה לי ישר אני מצלצלת לאחד מחברי הפורום, יש כאלה שעזרו לי מהרגע שנכנסתי לפה ולא אשכח את האהבה שלהם ואת הכנות שלהם אלי לעולם. בתחילת היציאה שלי בעיקר שעדין הזדהתי בתור אחת חרדית ובעיקר בזמנים שהיה קשה לי להודות במה שאני לא מאמינה. הפורום היה בשבילי המפלט היחידי והייתי מכורה אליו. היום הפורום אולי פחות משמעותי בחיי. אני יכולה לא לכתוב ואני לא משתגעת. אני יכולה לבוא למפגשים לזמן קצר ולא סוגרת את הדלתות. אני פחות בקשר הדוק עם כל המשתתפים. אבל לא אשכח בחיים את התמיכה הראשונית שקיבלתי פה. אה ועוד משהו במפגש האחרון שראיתי את המעגל הענק הזה, פשוט התרגשתי. תודה לכם, אוהבת אתכם. אלוהימית. ומתלמד עכשיו אני מקשרת את הפרצוף לניק שלך אז ברוך הבא! ויופי שבאת למפגש.

למעלה