שאלה חשובה על פוסט

lironsag

New member
שאלה חשובה על פוסט

מהי הפרעה פוסט טראומטית? איך יודעים מהי? איך אפשר להשתחרר מהאבחנה הזאת? איך אפשר להמודד עם זה שהיא אולי רשומה בכל מיני מקומות כי לא הבינו אותי וכי יצגו אותי בלעי לתת לי להתבטא והניחו לגבי הנחות ועברתי לפני המוני שנים טראומה ועשיתי מה שאני יכולה כדי לצאת ממנה וכדי לתקן את כל המקומות בהם רשומים מצבים גרועים שהייתי בהם בעקבותיה? האם בגלל שעברתי ת.ד. לפני 22 שנים, תמיד אחשב כבעלת הפרעה פוסט טראומטית? איך אפשר להעלים את זה מכל מיני מקומות שבדקו אותי ואולי רשמו את זה? דואר אלקטרוני: [email protected] חדשות | ספורט | אוכל | הריון ולידה | עולמות | אלבומים | Flix | הכי כיף | משחקים | קניות | >> בריאות | תוכנות | הכרויות | אופניים | הומור | גלויות | בלתם | iCity | << 0 חברים אונליין חפש ב קומונת משוב ותמיכה טכנית כל תפוז אינטרנט פורומים קומונת משוב ותמיכה טכנית קומונות בלוגים Flix תמונות קניות מתקדם סגורחיפוש מתקדם בקומונת קומונת משוב ותמיכה טכנית (החלף) xטוען... באשכול אהבה, רומנטיקה וסקס אקטואליה בילויים בריאות גאווה טבע ובעליי חיים טלנובלה בע"מ כלכלה ועסקים לימודים ומדע מוזיקה מחשבים ואינטרנט מקומי משפחה וחברים ספורט פיק-אפ פנאי ובידור רוחניות ומיסטיקה תפוז למהדרין תרבות ואומנות בכל הקומונות שם משתמש נושא תוכן קובץ מצורף bmp doc docm docx dot dotm dotx fla gif htm html jpg kmz mat mat mid nlm nlm odf odg odp ods odt otg otp ots ott pdb pdf png potm potx pps ppt pptm pptx prc prc rtf swf sxc sxd sxi sxw tac tif tsh tsk txt wrl wrl xlam xls xlsm xlsx xltm xltx xml החל מתאריך ועד לתאריך הצג 10 25 50 תוצאות לעמוד | מיין לפי תאריך רלוונטיות הביטוי במדוייק יש לך 2 מסרים חדשים עמוד הבית > בלוגים > בריאות ורפואה > ייעוץ חיפוש רשומה בבלוג: לעולם של LYORAM | הבלוג של LYORAM 18 באפריל 2009 אובססיה כפייתית-OCD לחיות עם להרגיש בלי שלום חברה אני מקווה שאנו נראה ביחד איך אפשר וגם ניתן לחיות עם ההפרעה המציקה ... המשך >> מהי התרופה היעילה ביותר ל-OCD ? פורסם ב2 בינואר 2005, 22:42 במדור כללי הטיפול התרופתי: ממחקרים רבים שבוצעו בהפרעה הטורדנית כפייתית מסתבר כי אך ורק תרופות שמשפיעות על הורמון מסוים הקרוי סרוטונין ואשר משמש כמקשר בין קצות עצבים, רק תרופות אלו יעילות בהפרעה זו. כיום נמצאות בארץ (ובעולם) כ – 7 תרופות שונות שהוכחו במחקרים כתרופות יעילות בהפרעה. התרופות הן : אנפרניל (מרוניל, כלומיפראמין)- הוותיקה ביותר. יעילה מאוד אך חוסר הספציפיות שלה עלול לגרום להופעת תופעות לוואי יותר מתרופות אחרות. פבוקסיל (פלבוקסמין)- ספציפית יותר מהאנפרניל בקישורה לאתר הסרוטונין. ציפרמיל –הכי ספציפית לסרוטונין. פרוזק (פלואוקסטין,פריזמה). לוסטראל (סרטלין). סרוקסט (פרוקסטין, פקסט). אפקסור. נרדיל. חשוב לזכור כי הטיפול בתרופות אלו לוקח זמן. מנגנון פעולתן שונה לחלוטין ממנגנון הפעולה של תרופות ההרגעה . שאלה : מהי התרופה היעילה ביותר להפרעה ה-OCD ? אנפרניל (מרוניל, כלומיפראמין פבוקסיל (פלבוקסמין)- ספציפית יותר מהאנפרניל בקישורה לאתר הסרוטונין ציפרמיל –הכי ספציפית לסרוטונין. פרוזק (פלואוקסטין,פריזמה). לוסטראל (סרטלין). סרוקסט (פרוקסטין, פקסט). אפקסור. נרדיל תוצאות הצבעה << מה זה? למה זה? ואיך... הוספת תגובה | חזרה לבלוג - אובססיה כפייתית-OCD לחיות עם להרגיש בלי | הדפסת רשומה | אהבתי מעוניין/ת להמליץ על הרשומה לדף הבלוגיה? לחצ/י כתוב המלצתך: אין הפניות לרשומה אם התייחסת לרשומה זו בבלוג שלך בבלוגיה, קישור אל הרשומה שלך יתווסף לכאן באופן אוטומטי. לבלוגרים מחוץ לבלוגיה, השתמשו בקישור זה ליצירת הפניה (Trackback) לרשומה: http://www.tapuz.co.il/blog/TrackBack.asp?EntryId=270117 [עזרה] 8 תגובות לרשומה פתיחת כל התגובות • לא מדויק מיכי 2004ו | 04/01/2005 16:06 לא ציינת את השילוב של תרופות אנטי פסיכוטיות מסוימות, שלאחרונה גם הן משמשות בטיפול ב-OCD לפעמים. מה ששומט את הקרקע מתחת להנחה שלך ש"אך ורק תרופות שמשפיעות על הורמון מסוים הקרוי סרוטונין... יעילות בהפרעה זו." רצוי להזהר בהצהרות כאלה. הוסף תגובה לתגובה זו LYORAMו | 04/01/2005 20:51 צודק. אבל זה רק סקר ולא המלצות.ל_ת ° הוסף תגובה לתגובה זו LYORAMו | 04/01/2005 20:51 צודק. אבל זה רק סקר ולא המלצות.ל_ת ° הוסף תגובה לתגובה זו • אני משתמש ברסיטל אקסהיביציוניסטו | 02/02/2005 12:17 שמשום מה לא הזכרת היא עוזרת לי בנושאי הדיכאון אבל לא בהתמכרות הכפייתית יש לך פיתרון? http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=286095 הוסף תגובה לתגובה זו • התיימרות מסוכנת ☼ משתתף מהעברו | 18/02/2005 20:45 ההתיימרות לתת מידע פארמקולוגי או רפואי ממי שאינו לו השכלה מקצועית רלוונטית מינימאלית בתחום הינה מסוכנת. עולה בי השאלה האם שיקולים של אגו מנחים את הבחור. הוסף תגובה לתגובה זו • לי פקסט משום מה עשה רע פיה על פטריהו | 06/03/2005 14:13 אבל םרוקסטין דווקא מאוד עזר. פחות הרגשתי תופעות לוואי. הוסף תגובה לתגובה זו • פספוס עצוב- שכמה שיותר מבינים יגיבו lironsagו | 09/04/2009 19:46 חשוב לזכור כי הטיפול בתרופות אלו לוקח זמן ושמטפלים בהן בלי להסביר את זה במידה מספקת למטופלים ובפרט למשפחות שלהם ושהכשלונות בטיפולים האלה נובעים מהזמן המתארך שהם לוקחים ולי יש נסיון מר מהתרופה הזאת ועוד נסיון עוד יותר מר ממנה. בתחילה הייתי אחרי פציעה בטראומה שנמשכה כמה שנים וששלחו אותי בעקבותיה לטיפולים פסיכולוגיים שמרובם סבלתי ואסור היה לי להפסיק ללכת אליהם עד שחטפתי דיכאון והיה לי נסיון אובדני שבעקבותיו חוייבתי לראות פסיכיאטר שנתן לי את התרופה הזאת שבעקבותיה או בעקבות החמרת היאוש היו לי כמה נסיונות אובדניים רצופים .אחרי כמה שנים הכרתי מישהו אופטימי במיוחד שעודד אותי המון והייתי איתו בקשר שנים רבות.כשהכרתי אותו הוא באמת הוציא אותי מתקופה משברית מאוד ושנים היה אופטימי ומצחיק למרות שלא היה לו אבא והיו לו אמא חולה ואח אלים. בסוף התרכזתי בלימודים גבוהים עמוסים בצורה לא הגיונית שהיה למעלה מכוחותי והייתי פחות בידיעה מה קורה איתו ובאתי אליו פחות למרות שמאוטדרציתי לבוא ובסוף לא באתי כי למדתי למבחן ואחר כך לא באתי כי למדתי למבחן חוזר ואחר כך הבטחתי לבוא ובאתי ביום אחד יותר מאוחר וזה היה מאוחר מדי. הוסף תגובה לתגובה זו lironsagו | 09/04/2009 20:42 המשך לתשומת לב מנהלי הבלוגיה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פוסט טראומה

מתוך ויקיפדיה: הפרעת דחק (עקה) פוסט-טראומטית (או הפרעת דחק בתר־חבלתית, באנגלית: Post-Traumatic Stress Disorder, או בקיצור: PTSD) היא הפרעה פסיכיאטרית מתחום הפרעות החרדה. זוהי הפרעה המתפתחת לאחר חוויית אירוע טראומטי. הלוקים בהפרעה מגיבים לחוויה זו בתחושות של פחד וחוסר אונים. הגדרת האירוע הטראומטי אינה נוקשה, ישנם שילקו בהפרעה אחרי תאונת דרכים קלה, וישנם שיפתחו אותה לאחר פיגוע, התרסקות מטוס ואירועים קשים אחרים. את שואלת כיצד ניתן למחוק את הרישום במקומות שונים ואני רוצה לשאול אותך - האם התגברת על הקושי? האם היום תוכלי לומר שאת לא סובלת באופן משמעותי מסימני פוסט טראומה? נדמה לי שלהתגבר על הדבר עצמו יותר חשוב ממה שרשום במקומות שונים. נסי למקד במה היית רוצה להתייעץ איתנו.

lironsag

New member
3 מיקודים להתייעץ:

1.תחושות של פחד וחוסר אונים לאחר חווית ארוע טראומטי קשה זאת הפרעה? זה לא רגש נורמלי? 2.תחושות פחד וחוסר אונים בעקבות ההגדרה הפסיכיאטרית הזאת זה לא טבעי? 3.אין לי מושג על איזה קושי בדיוק את שואלת אם התגברתי,ולמה התווית הזאת צריכה ללוות אותי במקומות שונים, גם אם התגברתי על הדבר (מה זה בדיוק הדבר?) עצמו.

lironsag

New member
אני לא סובלת באופן משמעותי מסימני פוסט טראומ

ואם היו מסבירים לי את הדברים בשלבים המוקדמים לאחר הפגיעה הייתי יותר יודעת איך להתמודד איתה. עדיין חשוב לי מה שכתוב במקומות שונים, שמתייג אותי איכשהו. זה לא פייר שאני צריכה להוכיח שאני לא סובלת ממשהו, כי באופן נורמלי צריכים להוכיח שכן סובלים ממשהו.

היי לירונסג

אני מבינה שהעובדה שמופיע במקומות מסויימים שעברת הפרעה פוסט טראומטית מטריה ומציקה לך אך כפי שאת רואה זה לא מעיד על הפרעה נפשית בתקופה הנוכחית כפי שאת מציינת זה היה לפני 22 שנה בעיקבות תאונת דרכים ולכן אם אדם מעלה את הנושא פשוט הסבירי על מה מדובר או אפילו טוב יותר אולי להעלות את הנושא לפני כמובן למי שהנושא רלוונטי ... מקווה שסייעתי כל טוב

lironsag

New member
הבעיה היא

שהנושא כבר לא רלוונטי לאף אחד אבל עדיין הרושם מלווה אותי

למעלה